reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Jouluatto nie martw się wagą maluszka,te pomiary nie koniecznie się sprawdzają,a nawet jak bedzie ważył 2,5kg to lepiej bedzie Ci go wypchnąć:tak:.Zdięcia słodkie,jak uśmiechniety to mu dobrze w brzuszku i jeszcze się nie wybiera nigdzie.

OLA twoja to kawał baby już,możesz rodzić;-).To jakie wspomagacze na dzisiaj masz w planach?

Ja jako jedyna po wizycie nie mam zielonego pojęcia co z szyjką czy rozwarciem:no:.

reklama
Ola super wieści, czekamy na przyjście na świat córci :-)
Milenka mam nadzieję, że uda się jeszcze załatwić cc. A swoją drogą to myślałam, że przy ułożeniu miednicowym zawsze robią.
Viltutti w końcu coś ruszyło :-D A do 20 tylko tydzień został i tak wkrótce przywitasz synka.
Jouluatto najwidoczniej synek drobny po mamusi. A po za tym jak dziewczyny pisały tak do końca nie można sugerować się wagą z usg.

Witam się odkrążkowana:tak:

Kroczku- niezbyt miłe uczucie trochę bolesne ale tak jak zakładanie trwa tylko kilka sekund. teraz czuje się zupełnie normalnie.

Rozwarcie mam 3 cm szyjka 1.5 cm. wszelkie leki odstawione. Mała ma 3.5 kg. wody 15cm łożysko ok 2 stopnia. Jednym słowem czekamy na poród.
Do szpitala mam jechać jak skurcze bedą co 10 min. i bedą trwały 60 sek.
Ciśnienie trochę wysokie ale stresowałam się zabiegiem.
A ja mam cykora :baffled:

Ola ja tu cię podgaduje na ogolnym a nie zajrzalam na wizyty:) O ja nierozgarnieta jestem:tak: No to super że już po wszystkim i że nie jest strasznie. Uspokoiłaś mnie i teraz juz calkiem nie moge sie doczekac:tak:

No to ja też chwalę się wizytą :D dzidziuś już wstawiony do kanału, z szyjką coś tam się dzieje fajnego tak więc czekamy na akcję :cool2: Jak nic się nie wydarzy do 20 marca ( moje urodziny... :D ) to mam się w tym dniu stawić do szpitala i będziemy działać :D
Prawdę mówiąc, mocno wierzę w to, że urodzę wcześniej, ale jeśli nie, to pozwlekam troszkę dłużej, bo nie uśmiecha mi się leżeć jak głupi ciul w szpitalu i czekać, lepiej w domu.
Tak czy siak, jestem szczęśliwa że coś jest na rzeczy, tydzień temu nie było najmniejszych symptomów porodu :)

Viltutti no nareszcie coś się ruszyło:) No to czekamy na kolejnego maluszka

My wczoraj bylismy na wizycie, a dzis na i USG. Na wizycie w miare ok, szyjki wprawdzie juz wlasciwie nie ma, ale rozwarcia tez nie, mamy byc w gotowosci bojowej ;) GBS wyszedl ujemny, ale za to wyszly inne bakterie z tej samej rodziny, wiec na 10 dni dostalismy antybiotyk. Ciekawe czy zdarzymy wziac do konca. Na szczescie bialka w moczu juz nie ma, jest slad glukozy, ale lekarki to akurat nie zaniepokoilo. W poniedzialek idziemy na pierwsze KTG. Mnie troche zdenerwowalo dzisiejsze USG, maly wg wagi jest o dwa tygodnie do tylu... Wszystkie parametry zyciowe i organy wygladaja wzorcowo, ale waga jest niska 2280g... Co znaczy ze przez 6 tygodni przytyl tylko 700g :( Lekarz wprawdzie kazal sie nie denerwowac, bo jak to okreslil maluchy czasami dopasowuja sie do mozliwosci mamy, a ze ja jestem mala (160cm) to i moze i dlatego on teraz tak bardzo szybko nie rosnie, no ale same wiecie jak to jest, nie da sie nie niepokoic... Za to malutki sie prawie przez cale badanie usmiechal :) Pan doktor powiedzial ze to bardzo dobry znak, bo swaidczy o jego dobrym samopoczuciu i tym ze jest zadowolony z przebywania w brzuszku :) Lozysko w pozycji idealnej, II stopien starzenia. Malenki wyglada teraz tak: Zobacz załącznik 614757 Zobacz załącznik 614758[/QUOTE

Asieńko nie przejmuj się wagą na pewno Oskarek miewa sie dobrze a te parametry z usg sa tylko umowne:) Ślicznego masz synka i chyba podobny do taty:)

A ja mam pytanie do dziewcząt, które chodzą prywatnie do gina. Za tydzień, ma mi pobrać wymaz na te paciorkowce. Za to coś dodatkowo płaciłyście, czy to było w cenie wizyty?

Ja Agatko miałam już raz pobierane GBS przed krazkiem i wtedy mialam w cenie wizyty

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny :)

Milenka, niby wiem ze te pomiary sa na tym etapie plus, minus 300g, no i w sumie chyba balabym sie gdybym uslyszala ze wazy 3,5kg na przyklad, ale wiadomo, jak sie slyszy ze lekarz ma jakies zastrzezenia to nie da sie tak zupelnie nie martwic. Ale sie staram :)

Agata, ja za posiew placilam 30zl, ale gin nie policzyla wtedy nic za wizyte.

Kroczku, nam tez sie wydaje ze maly bardzo bedzie podobny do taty :) Noski, oczy i ksztalt twarzy prawie identyczne jak porownuje ze zdjeciami meza z okresu niemowlecego :) Ale usta moje na razie, przynajmniej ;)

Ostatnia edycja:
Jouluatto nie martw sie waga. Pamietaj ze wiele bledów tu sie wkraść moze :) Poza tym jeszcze moze troszke posiedziw brzuszku to podrośnie.

Agata ja za posiew placilam dodatkowo. 30 zł.

Jouluatto ja właśnie chce od lekarza wydębić zdjęcie Kubusia jak się uda żeby sprawdzić czy nadal ma mój nosek czy coś się zmieniło:tak:

Jouluatto, piękny Oskar :-) Wagą się nie przyejmuj, a najgorszy etap (jak dla mnie), czyli skracanie się szyjki masz juz za sobą. Super!!!!

reklama
Do góry