reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

jouluatto z syneczkiem się zgraliście po prostu, Ty drobniutka to Oskar nie chcę zabierać więcej miejsca i się dopasował do tego, które ma a jak widać szczęśliwy z niego chłopaczek że się tak ślicznie uśmiecha! Oskar na prawdę do taty podobny!!! :)

milenka nie jesteś sama, ja od początku ciąży nie byłam ani razu badana ginekologicznie bo się tu tego nie robi, pojęcia nie mam co z moją szyjką, czy jest rozwarcie czy go nie ma. Ale powiem Ci, że jak cały czas dobrze się czuję to w ogóle się tym nie przejmuję a tak bym pewnie się zastanawiały czy odpowiednio długa czy twarda czy miękka a jak nie wiem to o tym nie myślę, jak mała będzie chciała to wyjdzie i tyle ;)

Kurczę nigdy nie rozumiałam jak ludzie mówili, że noworodek jest podobny do mamy albo taty bo większosć wyglądała dla mnie tak samo a teraz od razu widzę, że Oskar Asi do taty podobny bardzo a wczoraj na usg dostrzegłam u Lilki już nie tylko uszka ale i nos po tacie..a to wcale nie są dobre wieści bo byliśmy zgodni oboje że co jak co ale nos to jednak musi mieć mój :p

Ostatnia edycja:
reklama
No no! Ja już zapowiedziałam mężowi, że jak Staś będzie miał nos po nim, to będzie rozwód :D Ma mieć mój nos i tyle! :)
A co do badań, to u mnie za każdym razem wkłada paluchy i sprawdza szyjke :)

A ja sie z tego wszytskiego na jutro na usg umówiłam. Ostatnio miałam robione w 29 tygodni. U kardiologa-neonatologa. Mój gin stwierdził, ze w takim razie teraz w 38 tygodniu zrobimy. No chyba go pogięło. Nie wiem jak łożysko, nie wiem jak wody, ile młody "waży" - wtedy był juz duży :rofl2:, a on mówi czekamy do 38 tygodnia??? No i idę, dla mojego spokoju. Znając życie dostanę fotkę twarzyczki. Oby.

GRATULUJĘ udanych wizyt

OLA, Villutti - to Wy dziewczyny już na finiszu:-) ale Wam fajnie

Mi na ostatnim USG juz mały był mało widoczny, gin mówiła że juz poprostu jest za duzy, i tylko w sumie bużke widziałam, ale nie weim do kogo jest podobny;-) pierwszy synek to klon mój to może drugi do taty bedzie.
A zauwazyłyście że w wiekszości (oczywiście nie jest to regułą) że pierwsze dziecko np synek to jest do mamy podobny a córka do taty, u mnie i u moich przyjaciólek to akurat sie sprawdziło

Jotemka jak Cię to uspokoi to pewnie, że idź :) no i foteczka będzie ;) ja mam mojej tylko z połówkowego..i to jedno bo jedno dałam mojej mamie i sobie oprawiła w ramkę i jak teściowie zobaczyli to zrobili aferę że oni też chcą a miałam dwa więc im pokazałam żeby jedno wybrali a oni zabrali oba ;/

Oliwia nie strasz mnie proszę!! ;) nos i nogi musi mieć moje :p inaczej jak u Agaty będzie rozwód :p

Temu się cieszę po raz kolejny, że prywatnie chodzę do gina :) Co wizyta to zdjęcie :) Już pół albumu fotkami z usg pozapychałam :D
nina2013 - nawet w szpitalu mu to powtarzałam, bo z okna było widać Sąd Rodzinny. Pokazałam palcem i mówię: "Ty pamiętaj o tym nosie" :D

reklama
agata ja też chodzę prywatnie ale zdjęć nie mam :p mój się sam przestraszył wczoraj jak mu powiedziałam że ten nos to wygląda jak jego a on do mnie "o nie to brzydko.." i aż się zasmucił :p

Do góry