reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Olu to czekamy na wieści i kolejnego kwietniowego dzieciaczka :-)

Milenka Mi też położna z NFZ powiedziała że jak mam miednicowe ułożenie to mam jechać tylko do Szpitala na Zaspie w Gdańsku gdzie zresztą pracuje też mój ginekolog prowadzący, bo w innych każą Mi rodzić naturalnie :szok:

reklama
moi pas no właśnie,nie ma problemu jak lekarz prowadzący pracuje w szpitalu,moja gin nie pracuje na oddziale.Teraz to ja nie wiem czy mam czas żeby się umawiać do innego gina i po 1wizycie zrobi mi cesarkę.

EVELINKAA no widzisz,dlatego chce wybadać jaki szpital wybrać.

Ja zmienialam lekarza dosłownie 4 tygodnie temu z tego powodu właśnie - myślę, że jakbyś poszła do jakiegoś z polecenia, albo z sensownymi opiniami to jest szansa, że Cię umówi na cesarke - w końcu za planowane zabieg chyba coś im wpada:)

No to ja też chwalę się wizytą :D dzidziuś już wstawiony do kanału, z szyjką coś tam się dzieje fajnego tak więc czekamy na akcję :cool2: Jak nic się nie wydarzy do 20 marca ( moje urodziny... :D ) to mam się w tym dniu stawić do szpitala i będziemy działać :D
Prawdę mówiąc, mocno wierzę w to, że urodzę wcześniej, ale jeśli nie, to pozwlekam troszkę dłużej, bo nie uśmiecha mi się leżeć jak głupi ciul w szpitalu i czekać, lepiej w domu.
Tak czy siak, jestem szczęśliwa że coś jest na rzeczy, tydzień temu nie było najmniejszych symptomów porodu :)

Viltutti strasznie się cieszę że coś się zaczyna dziać tak jak chciałaś :-) podziwiam Cię strasznie i chciała bym od Ciebie chociaż troszkę tej odwagi do porodu bo ja jestem przerażona strasznie !! :-) a ja 20 marca mam wizytę :-)

Ola rozwarcie 3cm i szyjka 1,5 to juz calkiem niezle. W takim razie trzymam kciuki za rozwoj akcji. No i bede z niecierpliwoscia zagladala na forum czy nie ma wiesci od Ciebie.

Viltutti super ze cos sie jednak ruszylo. Dzialaj dzialaj zeby Ci sie wiecej dziewczyn w kolejke nie wciskalo.

Viltutti widzę że twardo bronisz kolejki i bardzo chcesz być następna ;) trzymam kciuki w takim razie, oby Olo gzrecznie słuchał mamy i szybko zawitał po drugiej stronie brzucha ;) w sumie nie narzekałabym jakby Lila się zdecydowała na wielkie wyjście już niebawem ;)

Evelinka ja też wizytuje 20 :)

My wczoraj bylismy na wizycie, a dzis na i USG. Na wizycie w miare ok, szyjki wprawdzie juz wlasciwie nie ma, ale rozwarcia tez nie, mamy byc w gotowosci bojowej ;) GBS wyszedl ujemny, ale za to wyszly inne bakterie z tej samej rodziny, wiec na 10 dni dostalismy antybiotyk. Ciekawe czy zdarzymy wziac do konca. Na szczescie bialka w moczu juz nie ma, jest slad glukozy, ale lekarki to akurat nie zaniepokoilo. W poniedzialek idziemy na pierwsze KTG. Mnie troche zdenerwowalo dzisiejsze USG, maly wg wagi jest o dwa tygodnie do tylu... Wszystkie parametry zyciowe i organy wygladaja wzorcowo, ale waga jest niska 2280g... Co znaczy ze przez 6 tygodni przytyl tylko 700g :( Lekarz wprawdzie kazal sie nie denerwowac, bo jak to okreslil maluchy czasami dopasowuja sie do mozliwosci mamy, a ze ja jestem mala (160cm) to i moze i dlatego on teraz tak bardzo szybko nie rosnie, no ale same wiecie jak to jest, nie da sie nie niepokoic... Za to malutki sie prawie przez cale badanie usmiechal :) Pan doktor powiedzial ze to bardzo dobry znak, bo swaidczy o jego dobrym samopoczuciu i tym ze jest zadowolony z przebywania w brzuszku :) Lozysko w pozycji idealnej, II stopien starzenia. Malenki wyglada teraz tak: ImageUploadedByForum BabyBoom1394659304.342013.jpg ImageUploadedByForum BabyBoom1394659314.011685.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1394659304.342013.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394659304.342013.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 97
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1394659314.011685.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1394659314.011685.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 96
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry