reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny super dzidziorki rosną!
No ja nie wiem jak to jest ale z tego co doczytałam to większość z was chciałaby żeby dzieciaki były ułożone inaczej niż są. Małe psotniki!
Ja to normalnie czuję jak z dnia na dzień dzieciaki są coraz większe i coraz bardziej ruchliwe. Ja nie wiem gdzie one tam miejsce mają i jak to będzie przez te kolejne tygodnie:confused: a ostatnio sobie upodobały wkręcać nóżki pod moje żebra, jeden z prawej drugi z lewej, aż mnie prądy przechodzą! Ciekawe co jeszcze wymyślą?

reklama
Dzień dobry. ;-)

Ja również jestem po wczorajszej wizycie. ;-)
Na wadze przybrało się mi 70dag (w sumie od początku ciąży 4kg :-p ),ale za to Kubulek dorobił się dodatkowych 1100g,czyli wczoraj ważył już 2320g. :-D No i ma sporą główkę i w ogóle termin z wczorajszego usg przesunął mi się na 25.03 (dodam,że ten z suwaczka z pierwszego usg,to 12.04.,a z OM 04.04. ;-) ). Hehe. ;-) Boziu,jak ja Go wypchnę? :szok: :-p Ułożony jest prawidłowo do porodu. ;-) Ma dłuuuugie nózie i ślicznie dydał paluszka. :-D
Moja szyjka się unormowała,więc nie muszę już brać tej paskudnej Luteiny dowcipnej. :-p

Agutka gratuluje dużego synka. Ale nie martw się wielkością. W ogóle moja gin mówi że chłopcy zawsze mają większe główki, więc przeważnie biorąc pod uwagę ten wymiar to wychodzi tygodniowo do przodu. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie to słyszałam i teraz też - zaczyna mierzyć od główki i mówi - spora główka, no ale to chłopak więc normalne. Więc ja się już do tego przyzwyczaiłam. Ja urodziłam synka 3900g i nie było większych problemów. A ja do dużych nie należę (162cm wzrostu i raczej szczupła). Damy radę!!!

Dzień dobry. ;-)

Ja również jestem po wczorajszej wizycie. ;-)
Na wadze przybrało się mi 70dag (w sumie od początku ciąży 4kg :-p ),ale za to Kubulek dorobił się dodatkowych 1100g,czyli wczoraj ważył już 2320g. :-D No i ma sporą główkę i w ogóle termin z wczorajszego usg przesunął mi się na 25.03 (dodam,że ten z suwaczka z pierwszego usg,to 12.04.,a z OM 04.04. ;-) ). Hehe. ;-) Boziu,jak ja Go wypchnę? :szok: :-p Ułożony jest prawidłowo do porodu. ;-) Ma dłuuuugie nózie i ślicznie dydał paluszka. :-D
Moja szyjka się unormowała,więc nie muszę już brać tej paskudnej Luteiny dowcipnej. :-p

super wieści :)

gratulacje Agutka :) synuś cudnie rośnie, jakoś go wypchniesz ;) wszystkie jakimś cudem damy radę :p i widzę, że z terminami u nas podobnie, najpierw miałam 12 potem 5 a jak będzie teraz zobaczę w czwartek :) ale już się malutkiej nie mogę doczekać.

dziewczyny przypomnicie mi proszę co bierzecie na pęcherz? bo mała mi tak w niego wali, że zaczyna mnie boleć i boję się, że jest bardziej czuły i mogę coś złapać więc wolę dmuchać na zimne.

Imuszę Wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem się nieźle uśmiałam bo zaobserwowałam u siebie syndrom dychającej foki i tak mnie to rozbawiło, że aż mama przyleciała zobaczyć co się ze mną dzieje bo myślała, że płaczę a ja się śmiałam..:-D

dziewczyny przypomnicie mi proszę co bierzecie na pęcherz? bo mała mi tak w niego wali, że zaczyna mnie boleć i boję się, że jest bardziej czuły i mogę coś złapać więc wolę dmuchać na zimne.

Imuszę Wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem się nieźle uśmiałam bo zaobserwowałam u siebie syndrom dychającej foki i tak mnie to rozbawiło, że aż mama przyleciała zobaczyć co się ze mną dzieje bo myślała, że płaczę a ja się śmiałam..:-D

jak masz to furaginę :)

ooo syndromy się zaczynają D

Ja juz mam wszystkie - łacznie z syndromem pingwina jak wstane rano:-D
Gratuluje wizyt:tak::tak:

A z tymi chłopięcymi głowami chyba tak jest-Igor miał dużą głowę i Arti teraz też tydzień do przodu....po prostu takie mądre chlopaki nam się szykują, więc nie ma co sie martwić. Zostaną później doktorami habilitowanymi :tak:;-)

reklama
Witajcie dziewczyny prosze o rady bo niewiem czy sie mam martwic czy nie...otóż jestem po wizycie kontrolnej przed chwilą a wczesniej 30.01 byłam na oststnim prenatalnym i wyszło ze mała moja jest mała tzn.mało przybiera i tak dwa tyg. temu wazyła 1461 g a dzisiaj 1788g lekarka moja mówi ze narazie czekamy jeszcze dwa tyg i narazie nie panikujemy a wszystkie paramatry wskazuja ta ten 33 tyg i ze wszystko sie dobrze rozwija sie ,tylko ta waga :-( napisze ze nie jestem ja jestem kawał baby tzn.170 moj mąż 186 i szczuplaczkami nie jestesmy ,ja nie przytyłam wprawdzie dużo bo ok 10 kg ale powoli chyba zaczynam wpadac w panike ..pliss helpp

Do góry