reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny super dzidziorki rosną!
No ja nie wiem jak to jest ale z tego co doczytałam to większość z was chciałaby żeby dzieciaki były ułożone inaczej niż są. Małe psotniki!
Ja to normalnie czuję jak z dnia na dzień dzieciaki są coraz większe i coraz bardziej ruchliwe. Ja nie wiem gdzie one tam miejsce mają i jak to będzie przez te kolejne tygodnie:confused: a ostatnio sobie upodobały wkręcać nóżki pod moje żebra, jeden z prawej drugi z lewej, aż mnie prądy przechodzą! Ciekawe co jeszcze wymyślą?

reklama
Dzień dobry. ;-)

Ja również jestem po wczorajszej wizycie. ;-)
Na wadze przybrało się mi 70dag (w sumie od początku ciąży 4kg :-p ),ale za to Kubulek dorobił się dodatkowych 1100g,czyli wczoraj ważył już 2320g. :-D No i ma sporą główkę i w ogóle termin z wczorajszego usg przesunął mi się na 25.03 (dodam,że ten z suwaczka z pierwszego usg,to 12.04.,a z OM 04.04. ;-) ). Hehe. ;-) Boziu,jak ja Go wypchnę? :szok: :-p Ułożony jest prawidłowo do porodu. ;-) Ma dłuuuugie nózie i ślicznie dydał paluszka. :-D
Moja szyjka się unormowała,więc nie muszę już brać tej paskudnej Luteiny dowcipnej. :-p

Agutka gratuluje dużego synka. Ale nie martw się wielkością. W ogóle moja gin mówi że chłopcy zawsze mają większe główki, więc przeważnie biorąc pod uwagę ten wymiar to wychodzi tygodniowo do przodu. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie to słyszałam i teraz też - zaczyna mierzyć od główki i mówi - spora główka, no ale to chłopak więc normalne. Więc ja się już do tego przyzwyczaiłam. Ja urodziłam synka 3900g i nie było większych problemów. A ja do dużych nie należę (162cm wzrostu i raczej szczupła). Damy radę!!!

Dzień dobry. ;-)

Ja również jestem po wczorajszej wizycie. ;-)
Na wadze przybrało się mi 70dag (w sumie od początku ciąży 4kg :-p ),ale za to Kubulek dorobił się dodatkowych 1100g,czyli wczoraj ważył już 2320g. :-D No i ma sporą główkę i w ogóle termin z wczorajszego usg przesunął mi się na 25.03 (dodam,że ten z suwaczka z pierwszego usg,to 12.04.,a z OM 04.04. ;-) ). Hehe. ;-) Boziu,jak ja Go wypchnę? :szok: :-p Ułożony jest prawidłowo do porodu. ;-) Ma dłuuuugie nózie i ślicznie dydał paluszka. :-D
Moja szyjka się unormowała,więc nie muszę już brać tej paskudnej Luteiny dowcipnej. :-p

super wieści :)

gratulacje Agutka :) synuś cudnie rośnie, jakoś go wypchniesz ;) wszystkie jakimś cudem damy radę :p i widzę, że z terminami u nas podobnie, najpierw miałam 12 potem 5 a jak będzie teraz zobaczę w czwartek :) ale już się malutkiej nie mogę doczekać.

dziewczyny przypomnicie mi proszę co bierzecie na pęcherz? bo mała mi tak w niego wali, że zaczyna mnie boleć i boję się, że jest bardziej czuły i mogę coś złapać więc wolę dmuchać na zimne.

Imuszę Wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem się nieźle uśmiałam bo zaobserwowałam u siebie syndrom dychającej foki i tak mnie to rozbawiło, że aż mama przyleciała zobaczyć co się ze mną dzieje bo myślała, że płaczę a ja się śmiałam..:-D

dziewczyny przypomnicie mi proszę co bierzecie na pęcherz? bo mała mi tak w niego wali, że zaczyna mnie boleć i boję się, że jest bardziej czuły i mogę coś złapać więc wolę dmuchać na zimne.

Imuszę Wam powiedzieć, że wczoraj wieczorem się nieźle uśmiałam bo zaobserwowałam u siebie syndrom dychającej foki i tak mnie to rozbawiło, że aż mama przyleciała zobaczyć co się ze mną dzieje bo myślała, że płaczę a ja się śmiałam..:-D

jak masz to furaginę :)

ooo syndromy się zaczynają D

Ja juz mam wszystkie - łacznie z syndromem pingwina jak wstane rano:-D
Gratuluje wizyt:tak::tak:

A z tymi chłopięcymi głowami chyba tak jest-Igor miał dużą głowę i Arti teraz też tydzień do przodu....po prostu takie mądre chlopaki nam się szykują, więc nie ma co sie martwić. Zostaną później doktorami habilitowanymi :tak:;-)

reklama
Witajcie dziewczyny prosze o rady bo niewiem czy sie mam martwic czy nie...otóż jestem po wizycie kontrolnej przed chwilą a wczesniej 30.01 byłam na oststnim prenatalnym i wyszło ze mała moja jest mała tzn.mało przybiera i tak dwa tyg. temu wazyła 1461 g a dzisiaj 1788g lekarka moja mówi ze narazie czekamy jeszcze dwa tyg i narazie nie panikujemy a wszystkie paramatry wskazuja ta ten 33 tyg i ze wszystko sie dobrze rozwija sie ,tylko ta waga :-( napisze ze nie jestem ja jestem kawał baby tzn.170 moj mąż 186 i szczuplaczkami nie jestesmy ,ja nie przytyłam wprawdzie dużo bo ok 10 kg ale powoli chyba zaczynam wpadac w panike ..pliss helpp

Do góry