reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

madzikm ja też sie chętnie zamienię,nastawiłam sie na naturalny,a pare miesięcy po porodzie czeka mnie operacja więc musieli by mnie drugi raz ciachać:no:

ZOVITA moja według wielkości wyszła że 8dni starsza,na koniec marca mogę rodzić:tak:

reklama
Edysiek dobrze ze poszlas do innego lekarza. A jakie badania Ci zlecil? Ja ide jutro na wizyte i musze zerknac czy cos obowiazkowo powinno sie teraz zrobic. Na GBS jeszcze za wczesnie, pewnie na nastepnej wizycie mi zrobi. No i ciekawa jestem co powie na ilosc moich skurczy no i co tam z szyjka. Od dwoch dni mnie kluje i uciska w szyjce. Ale mam nadzieje ze sie trzyma.

Spore juz te nasze dzieciaczki. Jeszcze noedawno wazyly po pare deko a teraz wiekszosc juz w granicach dwoch kg. Moj raczej taki sredni jest ale mnie to nie przeszkadza. Wystarczy ze brat byl spory. No i ulozony jest prawdopodobnie glowka w dol, chociaz jutro sie okaze. Ostatnio tez go tak czulam a tuz przed wizyta zrobil psikusa i sie przekrecil. Teraz fikolkow juz raczej nie robi, co najwyzej bardziej na boki sie przesuwa.

No zazdroszcze wszystkim dzieciakow z glowka w kroczu:-D
Jak ktos chce powod do cesarki a ma dziecko dobrze ustawione to sie zamienie:-D:-D:-D

No to się zamieniamy ;)
Ja początkowo liczyłam, że mały będzie miał ułożenie pośladkowe, i nie będę musiała martwić się o cesarkę, a tu nic z tego. Później, łudziłam się że będzie kawał klucha i dobije do 5kg to nikt nie śmie kazać mi rodzić takiego kloca sn... a tu mi dzisiaj kobita mówi że waży niemal 2,1kg więc taki przeciętniaczek i obstawiałaby że tak ok. 3,5kg na wylocie... No rozczarowała mnie ;) i dowaliła na koniec, że ma całkiem dużą głowę :angry:

No to się zamieniamy ;)
Ja początkowo liczyłam, że mały będzie miał ułożenie pośladkowe, i nie będę musiała martwić się o cesarkę, a tu nic z tego. Później, łudziłam się że będzie kawał klucha i dobije do 5kg to nikt nie śmie kazać mi rodzić takiego kloca sn... a tu mi dzisiaj kobita mówi że waży niemal 2,1kg więc taki przeciętniaczek i obstawiałaby że tak ok. 3,5kg na wylocie... No rozczarowała mnie ;) i dowaliła na koniec, że ma całkiem dużą głowę :angry:

To co nas spotyka Viltutti to ta przyslowiowa ironia losu :-) Coz, może się jeszcze chłopaki odwroca szlapkami do dolu ... może przejma od matek jakas sugestie :cool2:

madzikm ja też sie chętnie zamienię,nastawiłam sie na naturalny,a pare miesięcy po porodzie czeka mnie operacja więc musieli by mnie drugi raz ciachać:no:

ZOVITA moja według wielkości wyszła że 8dni starsza,na koniec marca mogę rodzić:tak:

No to się zamieniamy ;)

To jak? Kurierem wam do Polski podeslac ta moja uparcuszke:-D

Viltutti - rozwalilo mnie ostatnie zdanie:-DWiem, ze tobie nie do smiechu ale ja nie moge normalnie:-D:-D

Bardzo się cieszę dziewczyny że wizyty udane i maluszki już całkiem spore :-) U Mnie też Niunia jeszcze ułożona pośladkowo ale gin powiedział że jeszcze ma czas na obrót i w dodatku jest malutka więc jeszcze miejsce ma :-) kolejna wizyta 27 lutego i wtedy zobaczymy jak tam się ułożyła no i mam mieć robiony ten wymaz z pochwy to chyba jest ten GBS :-)

Zovita to nie tylko moja córcia taka kruszynka.
Ale patrząc, że jest te 2-3 tygodnie młodsza od większości Waszych dzieciaczków, to jeszcze podrośnie.
Ciekawe kiedy moja ułoży się główką w dół, no mam nadzieję że zechce ;-)

Dziewczyny piękne te Wasze Maluszki pod względem masy ciała:) Mój pod koniec 28 tygodnia miał wage 1321g i lekarz stwierdził że się mieści w normie:) Ja uwazam ze troszke goni bo inne parametry ma o tydzień, póltora do przodu:).
Viltutti to Cie pocieszyli tą dużą główką:)
Kubuś uparcia sieci prawi dupką w dole. Oparł sobie nozki i dupke o biodro moje i tak siedzi. Nie ukrywam ze mi takdobrze bo nie obciaza szyjki no i w zasadzie rybka mi bo i tak cc mnie czeka

viltutti, zovita moja mała taka złośliwa, że się ułożyłam już dawno główką do wylotu niwecząc ostatnią szansę na cesarkę więc dołączam do grona mam liczących, że dzieci jednak posłuchają i fikną dupką do wyjścia na koniec w ramach prezentu dla mamusi :)

reklama
dziewczyny, co bedzie to bedzie, bo jeszcze Wam by kazali rodzic posladkowo :-)
ja jestem madra, bo dopiero w piatek podejrzymy malego, a za kazdym razem na wizycie byl glowka do dolu, ale ostatnio to tak fika, ze juz sama nie wiem :-)

Do góry