reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Gratuluje wizyty.
A co do łożyska, gin zapisał mi w karcie łożysko II stopnia.....nic o tym nie wspomniał. Powiedzial, że wszystko jest ok. I teraz nie wiem czy to powód do zmartwień........II stopień w 29 tyg??

Tez w tym czasie jak miałam usg lekarz powiedział mi ze II stopien. Za to jak tydzień temu bylam w szpitalu z podejrzeniem odpływu wod napisali mi ze I stopien. Wiec chyba nie warto się przejmować, bo co usg to inna opinia. Najwazniejsze ze lekarz nie alarmuje ze lozysko się robi niewydolne.

reklama
dzięki dziewczyny za rady, Pani w aptece mi poleciła prenatal urocare. jutro idę na badanie moczu to zobaczymy czy coś się tam czasem nie zaczyna i czy nie muszę sięgnąć po coś mocniejszego.

kate skoro lekarka powiedziała, że jest ok i czekacie dwa tyg to się nie martw, dziewczynki chyba z zasady są mniejsze niż chłopcy a jak się cała rozwija prawidłowo to nie ma się co stresować :)

marcia super wieści :) na prawdę udana wizyty, oby wszystkie takie były :) no i jasne, że synuś cudny :D najcudniejszy, jak wszystkie kwietniowe maluszki :)

Super Marcia!!! A że śliczny to nie dziwne patrząc na słodkie zdjęcia Tymka! Jak ja bym chciała zobaczyć buzie chłopaków! Jak widziałam w 20 tyg to już był widać że są inni, po bródkach i ustach, ale to były wtedy okruszki a teraz to już konkretne dzidziole. A ciekawie mnie czy włosy widać na 4d? :-)

Ja tez juz po wizycie. Wszystko jest w porzadku. Pomimo skurczow szyjka trzyma dobrze, nie rozwiera sie i jest dluga bo ma 40mm w usg. Mlody rosnie ladnie, tygodniami sie zgadza. Wazy ok 1700g. Slicznie pokazywal buzke. Rozczulil mnie dzisiaj ten widok bo jest naprawde sliczny. Ma sliczny nosek. I w ogole jest cudowny :-) lezy glowa w dol i mam nadzieje ze tak zostanie. Lozysko na przedniobocznej scianie, nie starzeje sie. Czyli super wiadomosci i nastawiam sie na porod na swieta

ciesze sie ze szyjka oki i Maluszek taki duzy :)

Marcia super że wizyta udana i maluszek pięknie rośnie!
Jeszcze trochę i będziemy na żywo cieszyć się tymi ślicznymi pysiaczkami :tak:

Aaa i zrobilam jeszcze wczoraj badanie moczu zeby zobaczyc czy ta zurawina i urosept pomogly czy trzeba cos silniejszego no i leukocytow juz nie bylo a bakterie nieliczne. PH mogloby byc nizsze wiec mowila ze zurawine moge jeszcze lykac.

Ja tez juz po wizycie. Wszystko jest w porzadku. Pomimo skurczow szyjka trzyma dobrze, nie rozwiera sie i jest dluga bo ma 40mm w usg. Mlody rosnie ladnie, tygodniami sie zgadza. Wazy ok 1700g. Slicznie pokazywal buzke. Rozczulil mnie dzisiaj ten widok bo jest naprawde sliczny. Ma sliczny nosek. I w ogole jest cudowny :-) lezy glowa w dol i mam nadzieje ze tak zostanie. Lozysko na przedniobocznej scianie, nie starzeje sie. Czyli super wiadomosci i nastawiam sie na porod na swieta

Rewelacyjne wiesci!!!! N ic tylko sie cieszyc:-D:-D

reklama
No ciesze sie ciesze. Tylko jak uslyszala ile razy dziennie mam skurcze to zapytala czy na pewno nie chce sie polozyc do szpitala na fenka ale skoro z szyjka nic sie nie dzieje to stwierdzilam ze nie chce. Po prostu taki juz moj urok ze mi sie.macica kurczy. Strasznie to upierdliwe jest ale skoro dla dziecka nieszkodliwe to jakos przezyje te dwa miesiace. Zreszta co mi ten fenek przez kilka dni da. Wyciszy skurcze na kilka dni a jak wroce do domu i nie bede go dostawac to bedzie tak samo. Bez sensu.

Do góry