reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Nie wiem jak przy ciazy, ale przy schorzeniach kardiologicznych wystawiaja bez problemu nowe zwolnienie przed uplynieciem terminu poprzedniego..

A ja dzis mam USG szyjki w celu zdiagnozowania lozyska i licze na to, ze zobacze rowniez maluszka, bo i tak musze zaplacic za pelne badanie ciazowe ;) Ciekawe ile urosl :)

Dziewczyny a kiedy powinno sie optymalnie zrobic badanie krzywdj cukrowej? Gin mowila, ale zapomnialam... Cos mi sie tlucze ze 25-28tc, ale nie mam pewnosci ;)

Z tego co się orientuję tak jak pisze Edysiek na kilka dni wcześniej nie mogą wystawić zwolnienia:(

A co do krzywej cukrowej to miedzy 24 a 28 tygodniemAgutka Boże co takiego robiłaś że prąd cię popieścił? Ale dobrze że z Maluszkiem ok:)

Nie wiem jak przy ciazy, ale przy schorzeniach kardiologicznych wystawiaja bez problemu nowe zwolnienie przed uplynieciem terminu poprzedniego..

A ja dzis mam USG szyjki w celu zdiagnozowania lozyska i licze na to, ze zobacze rowniez maluszka, bo i tak musze zaplacic za pelne badanie ciazowe ;) Ciekawe ile urosl :)

Dziewczyny a kiedy powinno sie optymalnie zrobic badanie krzywdj cukrowej? Gin mowila, ale zapomnialam... Cos mi sie tlucze ze 25-28tc, ale nie mam pewnosci ;)

ja robiłam w 24tc

Agutka dobrze, że nic Wam się nie stało. zdjęcie super :)

a tę krzywą cukrową trzeba do 28tyg koniecznie? bo ja mam teraz wizytę w 27 tygodniu, ale lekarz nic mi nie mówił, że będziemy robic to badanie i jak mi każe przyjsc tydzień po tygodniu to się wkurzę...

A ja dziś,z racji tego,że wczoraj wieczorem popieścił mnie prąd,wylądowałam na IP dla sprawdzenia tego,czy wszystko z Synciem w porządku,bo nie chciał mi dać o sobie znać rano. :-( Całe szczęście,kręcił się i wiercił i serduszko waliło 152 u/min. :-D Dyżur miała moja Pani doktor akurat i aż się ucieszyła,że w końcu i Jej się ujawnił,jako Chłopiec. :-D Zdjęcie potwierdzające poniżej. :-p

Zobacz załącznik 599180

AgutkaZG -jak to dobrze że nic się Tobie i dziecku nie stało!!! Coś ty robiła - czyżby wypadek przy ubieraniu choinki;-) Synek pięknie się objawił:-):-)

czesc dziewuszki tydzien temu mialam badanie polowkowe, moja corcia wazyla 540g w 23tyg.1d, zastanawiam sie czy waga nie jest za niska:-( jak jest z waszymi pociechami???gdziesz przeczytalam ze niektore maluszki w 22 tyg wazyly 700 gr... jestem przewrazliwiona, rok temu pochowalam swojego aniolka (25tyg) teraz kazda ciaza bedzie dla mnie bardzo stresujaca...:-( jak wasze pociechy rosna

reklama
AgutkaZG zdjęcie super :-) u Mnie pod serduszkiem mieszka dziewczynka i miło było zobaczyć jak to wygląda u chłopców :-p ale co najważniejsze super że z maluszkiem wszystko w porządku bo trochę mnie przeraziłaś tym pądem :-(

Jouluatto krzywą się robi między 24-28 tc :-)

Gosia moja malutka w 23 tc ważyła 465 g :-) i lekarz powiedział że wszystko ok :-) wszystko będzie dobrze główka do góry i same pozytywne myśli :-)

Do góry