reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Truskawkowa gratulacje!!!!! Najwazniejsze ze dzidzia rozwija sie prawidlowo i ze serduszko bije. Te pierwsze wizyty sa najbardziej stresujace. Teraz mozesz troche odetchnac :-)
Nie tylko Ty jestes gapa. Ja na swoim pierwszym usg tez zapomnialam o fotce az pani doktor wybiegla za mna z gabinetu ze zdjeciem w reku :-)

Dziewczyny, dziś miałam wizytę. Bałam się strasznie - nie wiedzieć czemu. Okazało się, że spodziewam się bliźniaków. Jestem zadowolona, aczkolwiek troszkę przerażona... W końcu teraz będę miała czwórkę maluchów w domu... Poniżej wklejam Wam zdjęcie. No i gratuluję Wam wszystkim dziewczyny Waszych wizyt. Moje maluchy mają 2.63 cm oraz 2.61 cm.

zdj.jpg

Załączniki

• zdj.jpg
    zdj.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 137
I ja w końcu po wizycie :-)
Widziałam małą kropeczkę, która ma 0,6 cm. Pan doktor stwierdził ciążę i powiedział, że na ten tydzień wszystko wygląda prawidłowo.
Mam przyjść za 2 tygodnie to założy mi kartę ciąży. I dał skierowanie na badania, które mam zrobić przed wizytą.

Truskawkowa gratukację
Misiarska :szok: również gratulacje :-D

Truskawkowa superowe wieści!! No i serducho szybko zabiło, będzie silna dzidzia :tak:
Misiarska graaaatulacje podwójne :-)
Edysiek cieszę się, że z kropeczką ok. Jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ;-) Pójdę na początku przyszłego tygodnia to musi już być serducho!

Przedwczoraj byłam u ginekolożki! Sluchajcie jaki sajgon na korytarzu, klotnie, babka z rejestracji wyczytywala niepokolei, ja bylam na 16:40, a przede mna wyczytala kogos na 17, eh i tak weszlam do gabinetu ok 18, hehe

Ale babeczka mega mila, naprawde, zbadala mnie, dala skierowanie na badania.
Zapytalam o usg i ona powiedziala, ze sa 3 na nfz i ona tez nie widzi powodu, zeby robic wczesniej i naswietlac dziecko, powiedziala oczywiscie, ze jesli bardzo chce to moge zrobic prywatnie, zeby sie uspokoic, ale ona mnie zbadala i powiedziala, ze szyjka piekna, ciaza jest.
Nie wiem, porozmawiam dzis z mezem i moze zrobie prywatnie, zeby sie upewnic, ze wszystko w porzadku.
Zapytalam o lot i ona twierdzi, ze przeciwskazan nie ma, ze zmiana cisnienia jest taka, jak bym weszla na gubalowke, turbulencje tez sa porownywalne do jazdy starym autobusem po drodze z dolami- chodzi o oddzialywanie. Powiedziala, ze jak bym miala leciec ponad 12 godzin to moze, lub jechac samochodem przez 2 tys km to by mi zabronila.

Ogolnie umowila mnie na 01.10 na usg to w 12 tyg z badaniem przeziernosci, czy jakos tak :/.
A ja tak jak mowilam, pogadam z mezem, zeby zrobic usg moze przed wylotem, co myslicie?

Ale sie bede bala leciec tym samolotem, ale coz, tlumacze sobie, ze tyle ludzi lata codziennie i sie nic nie dzieje, to dlaczego akurat mi ma sie cos stac??

Dziewczynki,gratuluję udanych wizyt,a Tobie Misiarska podwójnie! No tak mówiłyśmy o tych zagrożeniach,a tu u Ciebie się sprawdziło. :-D Pięknie! Nie obawiaj się niczego nie Ty pierwsza i nie ostatnia! Dasz radę na pewno! :tak::-)

reklama
Hej dziewczyny,
moja wizyta odbyła się już tydzień temu. Sama ją sobie przyspieszylam bo mialam iść 3 wrzesnia pierwotnie. Przypomniało mi się , że na usg się czeka - także udalo się wbić wcześniej. Na usg jestem umówiona w połowie września:szok:
Moja ginka wróciła już z urlopu - miła, ciepła osoba. Delikatna bardzo. A mimo to po wizycie dopadło mnie lekkie krwawienie i plamienie póżniej. Także wieczorem pojechaliśmy z mężem na izbę. Pani w rejestracji próbwała odesłać mówiąc, że to normalne - no ale się nie dałam. Na szczęście lekarz okazał się ok - nakazał leżenie i duphaston.
Na usg fasola ok - 1,2 cm czyli akurat na ten czas wielkość. Czytałam was caly czas , ale jakoś niepokój nie pozwalał pisać. Teraz chyba się unormowało choć nadal się oszczędzam.

fasola.jpg

Załączniki

• fasola1.jpg
    fasola1.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 49
  • fasola.jpg
    fasola.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 61
Do góry