reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Viltutti super ze jestes spokojniejsza. Mam nadzieje ze jutrzejsze usg rozwieje Twoje wszystkie watpliwosci.

Kroczek zdjecie super!!!! No macie sie czym chwalic :-)

Goga rowniez gratuluje synka. Zaraz zerkne na statystyki kwietniowe.

reklama
My po USG :) miało być 3D, ale niestety malec tak się ułożył że ni jak nie dało się ładnie dzioba uchwycić, więc wyszło zwykłe usg z migawkami 3d ;) Mój syn zdecydowanie woli pokazywać krocze niż twarz... wróży mu to ciekawą przyszłość ;-P ale co do konkretów: stan wód idealny, łożysko podręcznikowe, mały na dzień waży 472g :D a długość nieznana, po poskładany jak scyzoryk, aczkolwiek na podstawie pomiarów poszczególnych fragmencików kawał chłopa się zapowiada :D
Najważniejsze rzeczy jak trzeba, wiemy nawet że ma zrośniętą wargę, małżowiny i nawet komplety paluszków. A! I cudnie zadarty nosek :D
A oto i Aleksander w 21t3d :)

Zobacz załącznik 595178Zobacz załącznik 595179Zobacz załącznik 595180Zobacz załącznik 595181Zobacz załącznik 595182Zobacz załącznik 595183Zobacz załącznik 595184

PS. Niestety wygląda jak mały zombie ponieważ namiętnie przez 40 minut tylił pysia w łożysko a na koniec to się już dupką wystawił. Więc jak "ściągało" się na usg 3d warstwy łożyska to zazwyczaj z kawałkiem Olka ;)

Badanie połówkowe miałam wczoraj i oczywiście chodziłam z nerwów po ścianach, bo nie czuję jeszcze malca i jak wiecie tropię go jedynie z detektorem. Okazało się, że z dzieckiem ogólnie wszystko w porządku. Ma 359 g i na 100% dzyndzolka między nogami. Moja marzenia o córce Zoi zostały chwilowo zażegnane :) Będę teraz intensywnie myśleć nad imieniem dla chłopca i przyznam, że wybrany już przez dziewczyny Kubuś też coraz bardziej mi się podoba ;-) Poprosiłam o płytkę i oglądam sobie szkraba w zastępstwie czucia ruchów. Pani doktor powiedziała mi, że łożysko na przedniej ścianie działa u mnie jak perfekcyjny amortyzator :(. Powiedzcie mi proszę czy na opisie badania połówkowego miałyście taki wymiar jak CM? i ile u was wynosił?

Viltutti cieszę się, że na dobre się już uspokoiłaś, a nosek Olka jest faktycznie uroczy :-)

Viltutti, przepiekny synek! :) Nosek uroczy :))) Gratulacje! :)

Przy okazji, moglabys zerknac, czy tez masz w opisie USG wyszczegolniona norme szerokosci komory bocznej mozgu? Bo dalej mnie zastanawia dlaczego u nas zostalo to podkreslone. Moze sa jakies rozne metody wyliczania albo cos.

Goga, Viltutti, Zovita, gratuluję synków!
Viltutti, to chyba masz małego grubaska, co?:):) prawie pół kilo! Super:)

Viltutti, przepiekny synek! :) Nosek uroczy :))) Gratulacje! :)

Przy okazji, moglabys zerknac, czy tez masz w opisie USG wyszczegolniona norme szerokosci komory bocznej mozgu? Bo dalej mnie zastanawia dlaczego u nas zostalo to podkreslone. Moze sa jakies rozne metody wyliczania albo cos.

A ten pomiar ma jakiś skrót? Bo mi o tym nic nie wspominała pani dr. Z tego co wydaje mi się to co do główki mierzony był obwód i coś z ciemiączkami... ale sprawdzę na wydruku

reklama
Do góry