reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Zovita moze nie w helmie tylko bedzie "w czepku urodzony" :-D

Viltutti sliczny synek!!! Nosek ma super.

Rety jak patrze na te wasze zdjecia to uswiadamiam sobie jakie duze juz te nasze dzieciatka. Ja mojego ogladalam ostatnio jak mial jakies 7cm i strasznie jestem ciekawa jak teraz wyglada. Dowiem sie we wtorek.

reklama
O rety dzieki kroczek za uswiadomienie, bo taka jestem zakrecona ze zapomnialam ze to juz koniec 19 tygodnia. Chociaz jutro aplikacja na telefonie by mi przypomniala bo zawsze sie odzywa i pokazuje opis zaczynajacego sie tygodnia :-)

Dagmar dzięki za podpowiedź! Strach się przyznać, ale sama nie wpadłabym na to żeby zrobić fotke fotce :baffled: źle ze mną ...

1. młody wypoczywa zwrócony do matki zadkiem i chyba ma lekko odstające uszydła :)
2. układa się do spania od frontu
3. no tu wygląda jakby miał urodzić się w hełmie :-DZobacz załącznik 595206Zobacz załącznik 595207Zobacz załącznik 595208

E, też już kawał chłopa :) i widzę że to jakiś nowy trend, żeby za przeproszeniem od dupy strony się prezentować ;-P

I mi się dzisiaj tak fajnie zrobiło, jak wymęczyłam moją lekarkę żeby mi wytłumaczyła jak mały jest ułożony, no i wyszło że akurat tak, jak się dzieci po porodzie kładzie na mamie :-) a byłam bardziej niż pewna że w poziomie leży ( durna ja, to że tak leży na obrazie usg nie znaczy że we mnie tak leży ;)

Ale powiem Wam pewną mądrość - róbcie tyle usg ile potrzebujecie żeby Was uspokoiło ( albo na ile Was stać ;) bo nic tak nie uspokaja i nie cieszy w ciąży :)

O rety dzieki kroczek za uswiadomienie, bo taka jestem zakrecona ze zapomnialam ze to juz koniec 19 tygodnia. Chociaz jutro aplikacja na telefonie by mi przypomniala bo zawsze sie odzywa i pokazuje opis zaczynajacego sie tygodnia :-)

jaka aplikacja? Ja też chcę :)
Gratuluję połówki :D

E, też już kawał chłopa :) i widzę że to jakiś nowy trend, żeby za przeproszeniem od dupy strony się prezentować ;-P

I mi się dzisiaj tak fajnie zrobiło, jak wymęczyłam moją lekarkę żeby mi wytłumaczyła jak mały jest ułożony, no i wyszło że akurat tak, jak się dzieci po porodzie kładzie na mamie :-) a byłam bardziej niż pewna że w poziomie leży ( durna ja, to że tak leży na obrazie usg nie znaczy że we mnie tak leży ;)

Ale powiem Wam pewną mądrość - róbcie tyle usg ile potrzebujecie żeby Was uspokoiło ( albo na ile Was stać ;) bo nic tak nie uspokaja i nie cieszy w ciąży :)

o to ciekawostka, ja też nie wiedziałam, że dzidzia leży inaczej niż widać :)

Moj akurat lezal tak jak bylo widac na USG, w poprzek brzucha, bo sie pytalam, ale nie wiem czy to prawidlowo czy nie.

Dagmar ja mam chyba z 10 ciazowych aplikacji ;D Polska jest w tym tylko jedna, nazywa sie "ciaza", ma filmiki o rozwoju w kazdym tygodniu czytane przez Czubowne, porady ekspertow i wlasnie opis kazdego tygodnia tez z perspektywy organizmu matki. Pozostale glownie amerykanskie, tez z kalendarzami i opisami poszexzegolnych stadiow rozwoju dzidziusia.

Ostatnia edycja:
Moja pani dr powiedziała że na tym etapie ciąży każda pozycja jest odpowiednia :) Bo dziecko nawet w ciągu dnia kilka razy się przekręcić może. Nasz malec był najpierw buzią do pępka, a później odwrócił się buzią do kręgosłupa :-) Także nie martwcie się jakimkolwiek ułożeniem :)

jeden dzień a tyle czytania :) gratuluję zbiorczo wszystkim pięknych dzidzusiów! Vilitutti Twój to faktycznie kawał chłopa się zapowiada ;)

Dagmar dzięki za podpowiedź! Strach się przyznać, ale sama nie wpadłabym na to żeby zrobić fotke fotce :baffled: źle ze mną ...

1. młody wypoczywa zwrócony do matki zadkiem i chyba ma lekko odstające uszydła :)

Tymi odstającymi uszydłami nie ma się co przejmować. Nawet wczoraj gin mi mówiła, że maluszki lubią się w brzuszku bawić swoimi uszami i dlatego jak się rodzą, to mają często duże i odstające ;) Ale to potem powinno wrócić do normy :)

reklama
hej!
Wlasnie wrocilismy do domu po wizycie.
Wszystko w porzadku, a bylam tak zestresowana, ze hej! Glupia jestem, tak sie zawsze stresuje!
Byl ze mna moj mezulek, patrzyl na monitor, dumny! Wszystko ok, serducho ok, moja szyjka ok, kazal przyjsc za miesiac, zeby moc bardzo dokladnie ocenic serduszko, bo bedzie dokladniej widac.
I oczywiscie moj maz pyta czy chlopak czy dziewczyna i Pan do niego, ze powie jak wszystko pomierzy.
Weszla jeszcze moja mama bo ja zawolalismy, ale ubaw!

I bedzie chlopak!

Do góry