reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

nina2013 ja też jeszcze nie czuje ruchów a jesteśmy na tym samym etapie. pocieszam się że lada dzień!
Evelinkaaa - a toksoplazmoza, różyczka, cytomegalia, badanie moczu - nic? Jeśli nie to chyba jednak warto by rozejrzeć się jeszcze i iść do kogoś innego, takie jest moje zdanie. Zwłaszcza jeśli coś Cię niepokoi - bo tylko niepotrzebnie się denerwujesz!

Ja idę jutro na wizytę, moja ginekolożka nadal chora więc wcisnęli mnie do innej - zobaczę jak będzie, mam nadzieję, że ok.

reklama
Evelinka sluchaj ja robilam w 6 tygodniu badania i miesiac temu jak bylam u lekarza to zlecili mi morfologie i mocz, i wizyte mam w srode i zobacze co dalej ale juz robilam je conajmniej dwa razy i dodtakowo kazali mi jeszcze w 20 tygodniu isc na usg połówkowe ...wiec ja na twoim miejscu jednak bym poszla do innego lekarza na konsultacje. Co do wagi ja przytyłam chyba 1 kilo..:)

Dziewczyny chciałam sie pochwalić, że jak byłam w środe na wizycie to dowiedziałam, sie że na 99% bedzie chłopak:) Drugi syn. Tak po cichu marzyłam o córce, ale wkoncu nie ważne jaka płeć. Młody cieszy sie że będzie miał brata. Maleństwo ma ok 15cm i waży 150g. Ale jestem szczęsliwa że wszystko ok, bo ruchów także nadal nie czuje, pomimo ze to moja 2 ciąża, ale jestem juz spokojna jak zobaczyłam maleństwo na USG jak sie rusza:)

Gratuluje :) wszystkie wiemy jak kojaco na serce dziala widok naszego Dzidziusia :)

Cześć dziewczyny :( a ja właśnie jestem po wizycie i jestem strasznie rozczarowana i wkur... moją lekarką prowadzącą :wściekła/y: poszłam dzisiaj z nastawieniem ze dostanę skierowanie pewnie już w końcu na jakieś badania i że w końcu uda się podejrzeć płeć dzidziusia i sprawdzić czy wszystko jest ok ! A tu lekarka znów po raz chyba już 3-ci zrobiła mi ph pochwy i coś tam jeszcze na samolocie i dziękuję zapraszam za 4 tygodnie :szok: więc ja a jakieś badania czy coś ? a ona tak za 4 tygodnie !
Odkąd jestem w ciąży miałam robioną tylko raz morfologię i testy Pappa i to wszystko aaa i USG miałam jedno w gabinecie na NFZ no i jedno prywatnie w 5 tygodniu ciąży no i w 13 tygodniu USG prenatalne.
Ostatnio przyjęła Mnie poza kolejnością bo miałam straszne skurcze przepisała jakieś leki i teraz nawet nie zapytała jak się czuję, czy już przeszło, czy maluszek się rusza czy już czuję, no i co Mnie najbardziej martwi to schudłam kolejny kilogram ! i też nic na ten temat nie mówiła a to chyba nie jest normalne skoro to już prawie połowa ciąży bo właśnie zaczęłam 19 tydzień :( ajjj już sama nie wiem czy to ja jestem przewrażliwiona czy coś z tą lekarką jest nie tak :( co myślicie dziewczyny ? :(

Evelinkko nie denerwuj sie, to przede wszystkim. Mozesz zawsze isc do innego lekarza prywatnie lub na NFZ. Powinnas raczej (jesli nie miala w ciazy robionych jeszcze) zrobic badania na rozyczke, toxoplazmoze i mocz. To chyba wazne badania bo mozna leczyc w ciazy w razie czego pewne infekcje. Co do USG to jak na NFZ to i tak juz sporo mialas :) zawsze mozesz skorzystac z prywtanych gabinetów i zrobic je na wlasna reke. Nie martw sie tylko skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Zawsze to drugi punkt widzenia!

Oiwia gratuluję syneczka:) Niby tyle dziewczynek było a na forum Chłopiec czy dziewczynka póki co jest 5 do 3 dla chłopców:))

Evwlinka co lekarz to inaczej. Ja na każdej wizycie mam i badanie ginekologiczne i usg ale dlatego że może prywatnie. Jeśli czujesz się zdenerwowana i niepewna to zrób skok w bok jak niektóre z nas i tyle:)

Cześć dziewczyny :-)
Evelinkaaa nie denerwuj się bo to nie ma sensu. Jedyne co, to odbije się na Tobie i maleństwu. Także policz do 10 i się nie martw. Przecież, zawsze możesz zmienić lekarza na innego. To nie są czasy, żeby tak ludzi traktować. Ja to bym na pewno poszła do innego. Z moim temperamentem to jeszcze bym lekarza wyzwała.

Ja na mojego w sumie nie mogę narzekać. Chociaż nie wiem czy przez to, że chodzę prywatnie, ale USG mam na każdej wizycie. Teraz w czwartek byliśmy z mężem u lekarza i najpierw miałam USG do pochwowe ale dzidzia się dupcią odwróciła no to mój M męczył lekarza i zrobił drugie USG i gdyby nie on to byśmy jeszcze nie widzieli a tak to na początku kwietnia z nami będzie synuś :-)

Cześć dziewczyny :( a ja właśnie jestem po wizycie i jestem strasznie rozczarowana i wkur... moją lekarką prowadzącą :wściekła/y: poszłam dzisiaj z nastawieniem ze dostanę skierowanie pewnie już w końcu na jakieś badania i że w końcu uda się podejrzeć płeć dzidziusia i sprawdzić czy wszystko jest ok ! A tu lekarka znów po raz chyba już 3-ci zrobiła mi ph pochwy i coś tam jeszcze na samolocie i dziękuję zapraszam za 4 tygodnie :szok: więc ja a jakieś badania czy coś ? a ona tak za 4 tygodnie !
Odkąd jestem w ciąży miałam robioną tylko raz morfologię i testy Pappa i to wszystko aaa i USG miałam jedno w gabinecie na NFZ no i jedno prywatnie w 5 tygodniu ciąży no i w 13 tygodniu USG prenatalne.
Ostatnio przyjęła Mnie poza kolejnością bo miałam straszne skurcze przepisała jakieś leki i teraz nawet nie zapytała jak się czuję, czy już przeszło, czy maluszek się rusza czy już czuję, no i co Mnie najbardziej martwi to schudłam kolejny kilogram ! i też nic na ten temat nie mówiła a to chyba nie jest normalne skoro to już prawie połowa ciąży bo właśnie zaczęłam 19 tydzień :( ajjj już sama nie wiem czy to ja jestem przewrażliwiona czy coś z tą lekarką jest nie tak :( co myślicie dziewczyny ? :(

no a ja jestem w szoku :O Chyba bym padła. Za 4 tyg ok. usg się zgadza ale gdzie jakieś badania????
To twój wybór ale ja bym zmieniła lekarza albo poszła do innego na pogadankę :)
Cześć dziewczyny :-)
Evelinkaaa nie denerwuj się bo to nie ma sensu. Jedyne co, to odbije się na Tobie i maleństwu. Także policz do 10 i się nie martw. Przecież, zawsze możesz zmienić lekarza na innego. To nie są czasy, żeby tak ludzi traktować. Ja to bym na pewno poszła do innego. Z moim temperamentem to jeszcze bym lekarza wyzwała.

Ja na mojego w sumie nie mogę narzekać. Chociaż nie wiem czy przez to, że chodzę prywatnie, ale USG mam na każdej wizycie. Teraz w czwartek byliśmy z mężem u lekarza i najpierw miałam USG do pochwowe ale dzidzia się dupcią odwróciła no to mój M męczył lekarza i zrobił drugie USG i gdyby nie on to byśmy jeszcze nie widzieli a tak to na początku kwietnia z nami będzie synuś :-)

gratki, wpisałaś płeć na wątku?

Evelinka to kwestia lekarza, na nfz nie ma dużo usg, a tam gdzie ja chodzę prywatnie też są trzy zalecane chyba, że wykupię dodatkowe.
W poprzedniej ciąży na nfz miałam przepisane 3 i tyle, a badania krwi co 2 mc a mocz co 1 mc.
Teraz chodzę prywatnie, ale jest dość podobnie, ale jutro mam wizytę u innego lekarza bo myślę nad zmianą właśnie.

Beatka, moi_pas, Marteczka, L-oka, Kroczek, Balbiś, Dagmar, Polisia bardzo Wam dziękuję za opinie i słowa otuchy bardzo się przydały i macie rację poszłam za waszymi radami i uspokoiłam się i umówiłam na wizytę prywatnie do innego lekarza na 14 listopada i po prostu jego zapytam co powinnam jeszcze zrobić za badania których nie mam itd. i pójdę je zrobić na własną rękę dla własnego spokoju :) bardzo Wam dziękuję :)

Beatka
mówiłam o dodatkowych badaniach a ona na to że za 4-ry tygodnie będę miała skierowanie i USG :/

Balbiś gratulacje synka super że już wiesz :)

reklama
Do góry