reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Agunia najlepiej zadzwoń do swojego lekarza bo te wyniki trzeba jeszcze porównać z wynikami USG, twoim wiekiem, wiekiem ciąży i dopiero wychodzi poprawny wynik. Nie denerwuj się wszystko musi być dobrze zadzwoń do swojego ginekologa i się tam najlepiej wszystkiego dowiesz. trzymam mocno kciuki i główka do góry bo musi być dobrze <przytul>

reklama
tak, ja mam brac 1 tabletke rano. Mam prenatal classic z jodem (jód ma pomóc tarczycy), poza tym ja nie jem miesa za duzo,a teraz juz prawie wcale :) ale mysle ze jak bedziesz brala 1 na dwa dni to tez spore niedobory uzupelnisz.

Dziewczyny gratuluje ładnych Maluszków i wizyt :)

Agunia to jest tylko test wstepny, mozesz sie zdecydowac na inne badania. Omów to najlepiej z lekarzem. I nie denerwuj sie bo to nie pomaga Maluszkowi. Trzymam kciuki. Daj znac jak juz cos bedziesz wiedziala.

Ja tez czekam na wyniki z krwi tego testu, juz tez nie moge sie doczekac.

Wyniki badań przekazała mi moja ginekolog, która specjalizuje się w badaniach prenatalnych. Obraz z USG był bardzo dobry, dlatego zupełnie nie spodziewałam się, że z krwi może wyjść coś nie tak. Nie wytrzymam tej niepewności psychiczie, dlatego zdecydowałam się na amniopunkcję w 15 tc. Później jeszcze 3 tygodnie czekania na wyniki. To będzie bardzo trudny czas :no: To w ogóle bardzo dziwne uczucie, bo nagle wszystko straciło na ważności. To co do tej pory wydawało się ważne nagle stało się błahe, a najważniejsze stało się zdrowie dziecka. I niestety ciąża już tak nie cieszy, bo oczekiwanie podszyte jest strachem.

Trzymajcie mocno kciuki za mojego synka!!!

Agunia współczuję Ci nerwów i stresu, ja też na pewno bym się denerwowała. Z drugiej strony, wynik nie jest taki zły to przecież tylko ok 0.5 % szansy, że dziecko urodzi się z zespołem Downa! Mam nadzieję, że Cię lekarka za bardzo nie nastraszyła. Zrób sobie te badania, na pewno wszystko będzie dobrze, a Ty będziesz spokojniejsza przez resztę ciąży :)

Agunia bądź dobrej myśli, na pewno wszystko będzie dobrze.

Wiem co przeżywasz, bo niedawno żyłam ze świadomością, że przez wrodzoną toksoplazmozę jest duża szansa że moje dziecko urodzi się z wodogłowiem, poważną wadą wzroku lub opóźnieniem umysłowym. Wszystko inne znika z horyzontu. Najgorsze, że tyle czasu czeka się na wyniki. Mam nadzieję, że u ciebie ta historia skończy się równie dobrze jak u mnie. Trzymaj się dzielnie.

Agunia nie denerwuj się, ja na twoim miejscu powtórzyłabym badanie krwi i na razie nie szła na żadną amniopunkcję, często laboratoria się mylą, a nawet jak wynik wyszedł taki to i tak tylko prawdopodobieństwo....

reklama
Cześć Dziewczyny. Dzisiaj w pracy dostałam telefon z gabinetu, że muszę przyjść odebrać wyniki badań papp-a. Poszliśmy po nie z mężem i niestety wyniki nie są najlepsze. Ryzyko urodzenia dziecka z zespołem downa wynosi 1:212 :-(

Rozumiem twoje nerwy, ja chyba bym oszalała :-(
Mimo wszystko jak sobie poczytasz to najgorzej jest jeśli i pappa i usg wyjdzie źle.
Nawet dziewczyny z gorszymi wynikami rodzą zdrowe dzieci!!!! o tym myśl i nastawiaj się na dobre a nie na złe.
Ja z całej siły trzymam kciuki :)

Do góry