reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

I ja po wizycie
Na rozwiązanie się nie zanosi.. wszystko pozamykane, rozdarcie brak.. łożysko jest III stopnia, wód jest sporo i brzuch się jeszcze nie opuścił..
Szymon ma już 3400 i czekamy na kolejną wizytę, która będzie 18.04 czyli w dniu terminu.. to jeszcze sobie poczekam na tego Szkraba...a myślałam, że to będzie już..

Ostatnia edycja:
reklama
No najgorsze jest to ze u mnie zmienilo sie nastawienie od poprzedniej wizyty z - dam skierowanie do szpitala bo moze nie dotrwa pani do nastepnej wizyty, na - jeszcze pani pochodzi.... niestety takie nastawienie udzielilo sie takze mnie co jakos mnie nie nastraja optymistycznie. Normalnie mam dzisiaj skopany humor przez ta wizyte.

To u mnie było kilka takich detali: najpierw, że może 14 szpital, potem, że się zobaczy. Kiedyś, że da skierowanie na cc teraz, że nie da bo i tak muszą zrobić......
A jutrzejszą wizytę mam w głębokim poważaniu -juz wiem co usłyszę:wściekła/y::wściekła/y::-(

W końcu doczekałam się upragnionego usg, i teraz się trochę niepokoję, bo wyszło, że młoda waży ok. 2800 g, malusio :-( mam cichą nadzieję, że jednak będą te 3 kg.
Zapis ktg robili mi chyba z godzinę... :baffled: Spadło Emilce tętno i musieli powtarzać. Się wyleżałam za wszystkie czasy.

No i w piątek przed 8 rano przyjeżdżamy, idziemy po wyniki badań i robią mi cc. Żyć nie umierać :-D:-D:-D Idę się wyspać, bo jeszcze 2 noce i przestawiam się na tryb zombie.

Patuśka moj starszak 2920 w 39tc i jestem mamą szczupłego pieciolatka (tzn. pełne 5 bedzie 11.04) drugi tez sie podobnie szykuje bo brzuszek zawsze tydzien do tyłu :)

Dziewczyny nie bardzo wiadomo czego Wam tu życzyć dzisiaj:/ Zawzięte te kwietniowe dzieciaczki:)

Patuśka nic się nie martw szczuplina jesteś:) Zobacz u Jouluatto Oskarek też nie za wielki bo 2990g. Ja jestem wysoka 170cm i szczupła a mój Bobas 2 tyg temu raptem 2700g. Dasz rade i w piateczek bedziesz mała tulila:)

Patuśka- te ich pomiary to wiesz nie-o kant d....:-D A poważnie już pisałam Igor miał mieć 2800 no góra 3000, a miał 3470:tak::tak: Teraz tez gin mówił, że mały ma 2800 z USG, a klinicznie 3000....więc będzie coś pomiędzy:-D:-D:-DNo chyba, że dotrwam do 40 tyg to pewnie znów ok 3500. Nic się nie martw;-):-):-)

PAtuśka spokojnie,jak dziewczyny piszą te wagi na usg nie są wiarygodne i dokładne.
Zauważyłam że kwietniowe dzieciaczki nasze takie malutkie się rodzą w większości;-),ja syna wielkiego urodziłam 4200 to mi się zawsze wydawało że dziecko to 3,5kg minium powinno ważyć.Teraz w 36tyg urodzona mała 3300 wazyła to do terminu też bym pewnie koloska miała

A dzisiaj mamy termin porodu:-D

reklama
Patuśia u Mnie na USG w przychodni wychodziło że Zuzia ma 2600-2700 i jest za malutka na zrobienie USG a jak 4 dni później pojechałam do szpitala i na lepszym aparacie USG mi zrobili to wyszło że mała ma 3000-3100 i godzinkę później okazało się że ważyła 3040 :-) więcdużo też zależy od aparatu :-)

Do góry