reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

I ja po wizycie
Na rozwiązanie się nie zanosi.. wszystko pozamykane, rozdarcie brak.. łożysko jest III stopnia, wód jest sporo i brzuch się jeszcze nie opuścił..
Szymon ma już 3400 i czekamy na kolejną wizytę, która będzie 18.04 czyli w dniu terminu.. to jeszcze sobie poczekam na tego Szkraba...a myślałam, że to będzie już..

Ostatnia edycja:
reklama
No najgorsze jest to ze u mnie zmienilo sie nastawienie od poprzedniej wizyty z - dam skierowanie do szpitala bo moze nie dotrwa pani do nastepnej wizyty, na - jeszcze pani pochodzi.... niestety takie nastawienie udzielilo sie takze mnie co jakos mnie nie nastraja optymistycznie. Normalnie mam dzisiaj skopany humor przez ta wizyte.

To u mnie było kilka takich detali: najpierw, że może 14 szpital, potem, że się zobaczy. Kiedyś, że da skierowanie na cc teraz, że nie da bo i tak muszą zrobić......
A jutrzejszą wizytę mam w głębokim poważaniu -juz wiem co usłyszę:wściekła/y::wściekła/y::-(

W końcu doczekałam się upragnionego usg, i teraz się trochę niepokoję, bo wyszło, że młoda waży ok. 2800 g, malusio :-( mam cichą nadzieję, że jednak będą te 3 kg.
Zapis ktg robili mi chyba z godzinę... :baffled: Spadło Emilce tętno i musieli powtarzać. Się wyleżałam za wszystkie czasy.

No i w piątek przed 8 rano przyjeżdżamy, idziemy po wyniki badań i robią mi cc. Żyć nie umierać :-D:-D:-D Idę się wyspać, bo jeszcze 2 noce i przestawiam się na tryb zombie.

Patuśka moj starszak 2920 w 39tc i jestem mamą szczupłego pieciolatka (tzn. pełne 5 bedzie 11.04) drugi tez sie podobnie szykuje bo brzuszek zawsze tydzien do tyłu :)

Dziewczyny nie bardzo wiadomo czego Wam tu życzyć dzisiaj:/ Zawzięte te kwietniowe dzieciaczki:)

Patuśka nic się nie martw szczuplina jesteś:) Zobacz u Jouluatto Oskarek też nie za wielki bo 2990g. Ja jestem wysoka 170cm i szczupła a mój Bobas 2 tyg temu raptem 2700g. Dasz rade i w piateczek bedziesz mała tulila:)

Patuśka- te ich pomiary to wiesz nie-o kant d....:-D A poważnie już pisałam Igor miał mieć 2800 no góra 3000, a miał 3470:tak::tak: Teraz tez gin mówił, że mały ma 2800 z USG, a klinicznie 3000....więc będzie coś pomiędzy:-D:-D:-DNo chyba, że dotrwam do 40 tyg to pewnie znów ok 3500. Nic się nie martw;-):-):-)

PAtuśka spokojnie,jak dziewczyny piszą te wagi na usg nie są wiarygodne i dokładne.
Zauważyłam że kwietniowe dzieciaczki nasze takie malutkie się rodzą w większości;-),ja syna wielkiego urodziłam 4200 to mi się zawsze wydawało że dziecko to 3,5kg minium powinno ważyć.Teraz w 36tyg urodzona mała 3300 wazyła to do terminu też bym pewnie koloska miała

A dzisiaj mamy termin porodu:-D

reklama
Patuśia u Mnie na USG w przychodni wychodziło że Zuzia ma 2600-2700 i jest za malutka na zrobienie USG a jak 4 dni później pojechałam do szpitala i na lepszym aparacie USG mi zrobili to wyszło że mała ma 3000-3100 i godzinkę później okazało się że ważyła 3040 :-) więcdużo też zależy od aparatu :-)

Do góry