reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
A mój jest chyba nieświadomy czym to grozi ;-) Choć ostatnio pytał czy można, na co ja oczywiście stwierdziłam, że czemu nie :-p No i nie powiem, że to mi odpowiada, bo chęci ciągle są.

Agmaa daj znać po wizycie, trzymam kciuki

Mój nie miał z tym problemu do jakiegoś miesiąca wstecz. ostatnio się przemógł ale generalnie się boi, że coś mi zrobi albo maluszkowi i na nic tłumaczenie, że możemy. Termin miałam na 5 a mała ciągle nic ;/

Dziewczyny i ja dzisiaj juz po wizycie.
Oczywiście usłyszał to czego sie spodziewałam że szyjka długa i twarda a rozwarcia nawet na opuszek nie ma:no: Za to co mnie zszokowało to wg wymiarów to jestem juz w 41 tyg a mały waży 3800!!!!!!! W ciagu 2 tyg przybrał 1kg:szok: lekarka obstawia poród na początek maja. zresztą skierowania do szpitala i tak nie może mi teraz dać dopiero 1 tydz po terminie czyli 29 kwietnia.
Kurcze mam nadzieję że ten mój synek sam zdecyduje sie wyjść wcześniej bo jak ja urodze takiego klocka 4kg:szok:

I co z tego jak ja cały czas w biegu w pracy, szyjka nawet nie drgnie. Chyba jakaś stalowa jest. Może teraz po wekendzie coś drgnie bo czeka mnie ciężki bo jestem przez 5 dni z rzędu w pracy od 10 do 19, a że ładna pogoda to napewno narobie sie strasznie.
Na KTG oczywiście skurcze na poziomie 0 a niekiedy dobiły do 25.... brak mi słów

Zła jestem:no:

Auliya - to Ty już w każdej chwili możesz rodzić :-)

To jeszcze tutaj napiszę. Tak jak pisałam na głównym na ktg skurcze się nie pisały jak na złość a młody spał. Dopiero pod koniec się rozruszał. W badaniu bez zmian :baffled: czyli rozwarcie na palec ale nic więcej nie drgnie. Zrobiła mi jeszcze usg. Młody wyszedł jakiś mniejszy niż zwykle. Zawsze wszystkie pomiary się zgadzały z terminem a teraz wychodziły tydzień do tyłu. Waga wyszła ok. 3200g. Gigant z niego nie będzie. Ale co mi tam, będzie łatwiej :-) jeden pulpecik w domu mi wystarczy. Wody w porządku, a łożysko II st. Oficjalnie ogłaszam bunt na pokładzie i do terminu nie rodzę!!! Olewam wszystkie skurcze i czekam aż mi wody odejdą. Mam dosyć.

reklama
Do góry