reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Diewczyny no kurcze nie wiadomo czy śmiać się czy płakać bo kurcze te Wasze szyjki to ze stali chyba sa:)

Marcia mam pytanie ja mam młodszą ciążę a już tydzień temu na wizycie miałam łożysko III stopnia? Czy to coś znaczy że u mnie nie tak?

reklama
ja tez melduje sie po wizycie, na ktg wszystko dobrze, skurczy brak, jak to Pani ginekolog powiedziala- nie chcesz urodzic! znowu powtorzyla slowa z przed tygodnia- prosze sie wziac za swiateczne porzadki, wiec jej powiedzialam, ze caly czas sprzatam, laze po schodach itp, a ona, ze jak bym lezala przez cala ciaze i teraz nagle zaczela bym sprzatac to moze by sie ruszylo :-D zartownisia!

jak nie urodze to ktg za tydzien, ale powiedzialam jej, ze ja rodze 14.04!

Aaaa dziękuję Marciu za wytłumaczenie:) Ojjj jak ja bym już chciała piątek:)

Madziolinka to ja jak tylko dostanę przyzwolenie w piątek to biorę się za świąteczne porządki:) Wg tej pani gin może coś ruszę:)

Marcia , oliwia witam w klubie - ja pewnie tez przed terminem nie urodze, ale w terminie lub zaraz po.

Wlasnie wrocilam z wizyty i nie jestem do konca zadowolona. Z uwagi na cukrzyce w dniu terminu mam sie zglosic do szpitala na patologie + na usg i ktg. Jesli nie urodze do terminu to czeka mnie indukcja lub cesarka :( szyjka ma jeszcze 2 cm, co prawda jest miekka ale to nic nie znaczy w sumie. Dzisiaj Pani doktor zafundowała mi masaz szyjki ale cos czuje ze to niewiele pomoze. Takze zobaczymy. Ponoc z cukrzyca nie trzymaja "po terminie" tylko od razu sie maja zajac wydobywaniem dzieciaczka, az sie boje. Jakos negatywnie mnie ta wizyta nastroiła :(
Plus taki ze ok 14-16 kwietnia Dzidzius bedzie juz z nami. No zobaczymy co to bedzie.

Mnie przeraża myśl że mogę rodzic dopiero w maju, no i ta waga małego. Teraz zaczynam myśleć czy coś złego nie dzieje sie ze już tyle waży. Chociaż moja gin mnie uspokoila ze wszystko w porządku. A łożysko tez mam jeszcze II stopnia. Zwolnienie dostałam do końca kwietnia

Dziewczyny uparte te dzieciaczki, że nie szykują się do wyjścia. Ale to jeszcze nie przesądzone, że lada chwila nic się nie ruszy.

Ja mam wizytę 14, ale nie powiem, mam cichą nadzieję, że nie dotrwam.
A co do daty to mi naprawdę jest wszystko jedno, byle przed terminem :tak:

Ostatnia edycja:
No to nie wiem czy Wam gratulować wizyt czy nie:baffled: To może gratulacje z racji,że z dzieciaczkami wszystko ok, a szyjek i postępów współczuję.

Mnie data bez różnicy-tylko święta chciałabym spędzić w domu, więc albo na dniach niech się rodzi, abym wróciłą n święta, albo niech czeka do "po świętach":-D:-D
Jutro wizyta....a ja mam przeczucie, że gin powie" to do zobaczenia 22 w szpitalu":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
No najgorsze jest to ze u mnie zmienilo sie nastawienie od poprzedniej wizyty z - dam skierowanie do szpitala bo moze nie dotrwa pani do nastepnej wizyty, na - jeszcze pani pochodzi.... niestety takie nastawienie udzielilo sie takze mnie co jakos mnie nie nastraja optymistycznie. Normalnie mam dzisiaj skopany humor przez ta wizyte.

Do góry