reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Witajcie,
my wczoraj byliśmy na wizycie. Młody wszystkie pomiary ma na tydzień do przodu i jest małą Kluską, bo waży już 3200 :) mój pierworodny urodził się z 3300 :p Szyjka długa, zamknięta, brzuch wysoko więc niestety nie mam co marzyć teraz o porodzie

reklama
ja też po wizycie mały ma pond 3300g
natomiast problem jest bo mam wielowodzie ;( czynnik AFI 27 lekarka mnie uspokajała że to nie jest aż takie straszne i groźne jest u wieloródek a że ja miałam CC wiec spoko ale oczywiście już musiałam poczytać wujka googla i sie zestresowałam
w zeszłej ciąży też miałam dużo wód ale nikt mi nie mierzył AFI
mam przyjść 17.04 na wizytę kontrolna wód a CC o ile sie nic wcześniej nie zacznie będzie 23.04

Kurczaki Lizzy no co Ty opowiadasz...hmm no ale skoro lekarka uspokaja? Nie znam się zupełnie, ale wierzę mocno, że się chyba znają na tym i wiedzą co bezpieczne co nie... zatem byle do 17-go. Trzymaj się i bądź dobrej myśli!!

o matko o matko
poczytałam o tym wielowodziu i aż mi sie gorąco zrobiło jutro bede sie umawiała na wizytę u innego lekarza jeszcze
.......
- bezmózgowie
- niedrożność przełyku
- obrzęki
......
ja w nocy zwariuję

Jotemka zawsze było duzo wód ale nie mierzyła tego AFI dopiero teraz stwierdziła że jakoś strasznie ich przybyło i że musi to pomierzyć
kurcze
ale przecież cały czas do niej chodzę i robi badania a te wady chyba są wcześniej wykrywane a dzisiaj jak ją coś zaniepokoiło to też sprawdzała co może być nie tak
chyba za bardzo panikuje

Lzzy spokojnie. Jutro skonsultujesz to z innym lekarzem. A poza tym to przeloze cie przez kolano i dupsko zleje:crazy: co to za czytanie wujka Google:angry: Przeciez normalne ze tam tylko nastrasza:/

A poza tym piekna waga synka moj wazy pol kilo mniej w tym samym czasie:)

reklama
Poza tym Lizzy jak czytałaś googla to musiałaś też doczytać, że w wielu przypadkach po prostu się tak zdarza... chodzisz na badania, jesteś pod opieką... zatem o jakimś choćby bezmózgowu nie ma mowy bo takie rzeczy widać duuuuuuuużo wcześniej. Będzie dobrze... po prostu trzeba to mieć pod kontrolą. Buziak!

Do góry