reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

polisia ale duzy Babel :) bedziemy trzymac kciuki a Ty pamietaj dac znac jak juz bedziesz po wszystkim. szystko bedzie dobrze :) ale ci zazdroszcze :) juz bedziesz dzidziolka miala w weekend, super:-)

reklama
_zuzanka, mi mierzyli miednicę do pierwszego porodu, a potem juz mieli info, ze daję rade ;-) Mierzyli mi jak byłam w szpitalu.
Byłam wczoraj na usg i wkurzam sie jak widze na moim suwaczku: waga dziecka to 3,4kg. Goowno prawda. U mnie na usg wyszło 2977g :szok:, no takiej małej się nie spodziewałam.... Ale nie będę przeżywać, bo piąty miał ważyć 3100g wazył 4050g trzy dni później "w realu"
No i dzisiaj byłam u gina, żadnych nowości, więc pisać nie mam zbyt wiele o czym, poza tym że mam brać antybiotyk - kolejny na jakieś bakterie w osadzie moczu...Teraz czekamy na poród ;-)

Patuśka, Polisia, fajnie, ze mniej więcej juz cos wiecie, kiedy brzdace bedę już przy Was a nie w Was.
Bardzo mi się' Akana, podoba stwierdzenie, ze siedzisz na bombie, a Hanka trzyma zapalnik. Ja nie czuje żądnej bomby, zupełnie.... Zlew totalny....

Jotemka a wiesz moze czy w szpitalu przed porodem robia jeszcze USG? moj tydzien temu mial mniej wiecej 3500, jesli dotrzyma do terminu to moze przekroczyc 4000. Chcialabym wiedziec co mnie czeka i teraz nie wiem czy to trzeba samemu sobie zrobic czy oni zrobia jak mnie przyjma? Ja mam jeszcze cukrzyce stwierdzona wiec moze bedzie to dodatkowy impuls zeby zmierzyc ile mały wazy? :)

Jotemka - dziś stwierdziłam, że mam wyrąbane... jak chce to niech siedzi!! :-p Ja mam plany, swoje, własne, prywatne. Za pasem święta, urodziny Młodego...a Hania jak chce to niech się wpasuje i finito. Zdecydowanie za dużo uwagi jej poświęcam, a ona ma to zwyczajnie w nosie. OKEEEJ. To jak bojkotujemy? :-)

No i mi wisi, ja nie wiem kiedy za przygotowania świateczne się zabrać, teraz jeszcze za wcześnie a potem moze siły nie będzie???? W nosie mam młodego. I tyle. Tzn w brzuchu. Niech sobie tam siedzi i juz!!!!

Jotemka a wiesz moze czy w szpitalu przed porodem robia jeszcze USG? moj tydzien temu mial mniej wiecej 3500, jesli dotrzyma do terminu to moze przekroczyc 4000. Chcialabym wiedziec co mnie czeka i teraz nie wiem czy to trzeba samemu sobie zrobic czy oni zrobia jak mnie przyjma? Ja mam jeszcze cukrzyce stwierdzona wiec moze bedzie to dodatkowy impuls zeby zmierzyc ile mały wazy? :)
Możesz się nie przyznać, ze miałąś usg tydzień temu ;-) Wtedy Ci zrobią bliżej terminu jeśli chodzisz na ktg do przyszpitalnej poradni

Jotemka - dziś stwierdziłam, że mam wyrąbane... jak chce to niech siedzi!! :-p Ja mam plany, swoje, własne, prywatne. Za pasem święta, urodziny Młodego...a Hania jak chce to niech się wpasuje i finito. Zdecydowanie za dużo uwagi jej poświęcam, a ona ma to zwyczajnie w nosie. OKEEEJ. To jak bojkotujemy? :-)

dobre podejscie :) niech sie wpasuje. Ja do 14 kwietnia tez takie nastawienie utzrymuje :) A pozniej pewnie zaczne sie wkurzac :-)

Możesz się nie przyznać, ze miałąś usg tydzień temu ;-) Wtedy Ci zrobią bliżej terminu jeśli chodzisz na ktg do przyszpitalnej poradni

hmm.. dzieki, spróbowac zawsze mozna a jak nie to chyba sama sobie zrobie zeby wiedziec jak z ta waga :)

reklama
Jestem po wizycie ...nic nowego się nie dowiedziałam. Ciśnienie 112/66, zero bakterii w moczu, serduszko małego bije prawidłowo :)
Cieszę się bardzo, że wszystko ok ale zazdroszczę Wam informacji na temat szyjki, łożyska itp. Kolejna wizyta za dwa tygodnie w GP oraz następna z położną 24/04 - oczywiscie jeśli do tego czasu nie urodzę :)

To by było na tyle w tym temacie :)

Do góry