reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Rila uszy do góry! Nie płacz bo sie Twoim chłopakom humor popsuje a na wadze przybiorą. Maja troche czasu :)

reklama
Dziękuję dziewczyny!
Ale chyba muszę to przetrawić wszystko. Ciężko mi z myślą że to przez moje gabaryty będą mali, że moje ciało ma swoje granice i że najprawdopodobniej zostaną w szpitalu po porodzie ze względu na wagę. Tak mnie dziś lekarz delikatnie poinformował żebym w szoku potem nie była. Oczywiście to nic pewnego ale jednak... :-(

Jotemka- następna wizyta 26 marca.

Rila juz dziewczyny pisaly ze waga jest przyblizona tylko, jak lekarz twierdzi ze jest ok to musi byc ok. Ciekawa jestem czy masz maluszki 1no jajowr bo moja babcia byla z 2 jajowych i z sostra jedna byla zdecydowanie drobniejsza od drugiej.

Ja po ktg. Skurczy brak ale odczyt byl na poziomie 50 a pozniej polozna zmienila skale wiec dopytywalam sie lekarki czy dobrze rozumiem ze to tylko zmiana sksli. Oczyeiscie w odpowiedzi uslyszalam "a czy czula pani skurcze?" No to sie wytlumaczylam ze pytam bo przy 1szym porodzie to do konca porodu ich nie czulam i tylko sie usmiechnela i powiedziala ze zazdrosci :)
Leki biore, duzo leze, jestem dobrej mysli a w sobote bedzie 35tc :) a to oznacza niecale 35 dni do terminu z om.

Rila i ja się dokładam do tych rad. Nic się nie martw. To są bliźniaki, jeśli sama jesteś drobna to nie możesz mieć kolosków:) Matka Natura dobrze wie co robi więc uszy do góry:) Co do obserwacji w szpitalu to jestem jak najbardziej za. Mimo, że sama mam dziś wizytę i stresuje się czy mnie lekarz znów nie wyśle na oddział to jednak tak sobie myślę, że dla swojego spokoju mogłabym zostać tam już do porodu:)

Auliya ja już pisałam że przykładna z Ciebie pacjentka więc na pewno dasz radę.
A tak swoją drogą konsultowałam wczoraj swoje skurcze z moim poprzednim lekarzem prowadzącym ( bo nie mogłam dodzwonić się do obecnego) i powiedział mi że w 33tyg skurcze takie sporadyczne to norma i mam sie nie przejmować. Co nie powiem bardzo mnie uspokoiło. Za to ten obecny pozniej sie odezwal i kazal stawic sie na wizyte dzisiaj, pewnie celem sprawdzenia szyjki bo jest mu sola w oku mimo ze sie nie skraca ale dla niego jest za krotka.

Rila z waga może się wkraść błąd u mnie tak było na zeszłej wizycie też się troche zestresowalam ale teraz wyszło ok i lekarka też mi powiedziała ze każdy pomiar jest podawany z dużą niepewnością masz to podane jako +- ileś gram do tego strzeliła hasło ze jajeczka też coś ważą a ich się nie uwzględnia :)

Rila nie przejmuj się kochana bo to może być przekłamanie przez wody, tak jak dziewczynki piszą to tylko taka podawana waga jest orientacyjna więc główka do góry :-)

reklama
Trochę mi lepiej :-)
Evelinka - no mnie lekarz już wczoraj powiedział że może ruszyć w każdej chwili bo ciało obciążone jak w 39 tyg:szok:

Do góry