reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Kroczku cieszę się że na wizycie wszystko wyszło dobrze :-) Ja napisałam smsa do mojego gina prowadzącego i zobaczymy co Mi odpisze czy przyspieszy wizytę czy zobaczymy się dopiero w czwartek :-) ale Niunia wygina się aż miło wiec jestem spokojna :-)

reklama
Kroczku super, że wizyta udana :tak:!!!
Evelinkaaa już skończyłaś 37 tydzień!!! No jak Ci zazdroszczę, ja jeszcze tydzień muszę czekać... A można by już rodzić :tak:
Rila fajnie, że humor już lepszy, będzie wszystko dobrze zobaczysz i z Tobą i z maluszkami. Głowa do góry:-)
Viltutti super, że mały już wstawiony w kanał, więc tylko czekać aż się zacznie:-) a z tego co widzę to nawet jak się nie zacznie to do 20 zostało 6 dni więc mam nadzieję, że już nie długo będziemy Ci gratulować :tak: (i zazdrościć ;-))
Jotemka to czekamy na wieści po usg.
Jouluatto ja tak samo jak tylko Oskarka zobaczyłam, to od razu stwierdziłam, że cały tatuś :tak: Pewnie będzie baaardzo dumny chodził jak się sprawdzi :-). I nie martw się wagą małego, z na Twoim miejscu cieszyłabym się raczej, łatwiej jest urodzić:-). Ja strasznie chciałabym żeby mój Kubuś tak miał 2,5 max do 3kg, ale nie wiem czy się uda... może po usg coś mi się przybliży ile może mieć;-)

Co do usg ja mam właśnie w okolicach 38tc zrobić i jestem umówiona na25 marca... Niby na ostatniej wizycie ściemniłam, że chyba mi wody uciekają :-D żeby mi zrobiła usg i zrobiła, ale nic się nie dowiedziałam:-(... Mały miał główkę wciśniętą między kości miednicy z prawej strony na dole i nie dało się jej zmierzyć... a reszty pomiarów nie zrobiła i nie zważyła więc nic nie wiem... Tylko tyle jak pisałam, że wyniki super i ogólnie wszystko ok... A dziś dostałam wyniki GBS i są ujemne więc paciorkowca też nie mam... Eś teraz czekać muszę do tego 25-tego;-)

kroczek_k ja rodziłam w wielką sobotę i powiem, że przynajmniej było pusto na porodówce... raczej nie umawiają cesarek a i dziewczyny rodzą jakoś podświadomie w większości przed i po świętach - dzięki temu miałam wtedy luzy i bezpłatnie jedynkę (wtedy się jeszcze płaciło) tylko, że ja święta nie bardzo obchodzę a i do rodzinki za daleko to mi było wszystko jedno.
Co do odwiedzin w szpitalu to jak dla mnie tylko mąż i dziecko... tylko tu znów pryzmat rodziny która jest daleko.
Do domku zaczęliśmy zapraszać w odwiedziny dopiero po miesiącu ludzi wcześniej tylko dziadkowie i siostra męża byli...

Kroczku tak odpisał że musiał by osobiście zobaczyć te wyniki a przyjmuje tylko w czwartek w przychodni do której chodzę i jestem umówiona na czwartek i w szpitalu ale dyżur ma dopiero we wtorek. I jesteśmy umówieni że jak w poniedziałek Mi coś nie tak wyjdzie w KTG to we wtorek widzimy się w szpitalu a jak będzie ok to na wizycie w czwartek. Ale napisał że to nie musi byś od razu patologia ciąży i sam musi zobaczyć jak to wygląda ale że mam się nie denerwować a jak będę się źle czuła albo malutka coś będzie mało ruchliwa to do szpitala na kontrolę :-) więc już jestem spokojna :-)

Auliya wiesz nawet nie chodzi mi w tym roku o same święta jako czas spędzony z rodzinką przy stole, bo to akurat moge przebolec. Bardziej stresuje mnie wizja tego ze ogolnie zauwazylam ze w weekendy i święta panuje wsrod personelu ogolne rozluznienie i o ile bylby to porod nat to byloby i lepiej o tyle nie chcialabym trafic pod noz do niedoswiadczonego i wyluzowanego zbytnio lekarza. Juz nie daj Boze wczorajszego:) Moze nie powinnam az takiego kalibru zarzutow uzywac ale niestety z poprzednia ciaza roniaca wydaje mi sie ze wlasnie trafilam na doktorka wczorajszego.

Evelinko ciesze sie ze jestes spokojniejsza:) Oby wszystko w pon bylo ok:)

Kroczku no to fakrycznie przy sn polozna i nadzor lekaza malo potrzebny.. dla mnie byl wazny maz. mi sie trafily 2babeczki to jakos rzadziej sie wczorajsze trafiaja byla wtedy nieplanowana/wczesniejsza cc blizniat tez. Ja jestem spokojna o moj szputal i powiem Ci ze do glowy mi nie przyszlo ze mogli by dzien wczesniej wypic :baffled: a teraz bede sie zastanawiala...

nie martwcie sie dziewczyny okoloswiateczne! ja mam termin na 15.04, wiec tez pewnie wyladuje w tym czasie :-)
moze z ktoras z Wawy sie spotkamy na porodowce!

reklama
Do góry