reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Rila wow to szybciutko ale dobrze by było żeby jeszcze troszeczkę maluszki posiedziały w brzusiu :-) trzymam za to kciuki i strasznie się cieszę że już humorek masz lepszy :-)

A Ja już po KTG, poprosiłam położną aby mnie wymacała czy mała się przekręciła ale główki nie wyczuła na dole tylko u góry a stópki gdzieś z boku, zresztą KTG w tym samym miejscu przykładała co ostatnio więc maleńka dalej siedzi :-) Jeśli chodzi o KTG to troszeczkę położną zaniepokoiły skoki małej do 180 ale zazwyczaj było to podczas ruchu, ale kazała obserwować ruchy i swoje samopoczucie i jak by coś było nie tak to jechać do szpitala, nie kazała panikować tylko baczniej obserwować a w poniedziałek kolejna wizyta na KTG. Pożyczyłam od babci ciśnieniomierz bo też mam sobie mierzyć, ale Niunia figluje więc jestem spokojna :-)

Evelinkaaa no to po Twojej myśli jak się nie obróciła a z tym 180 to ja też właśnie przy nadmiernym ruchu miałam i się zastanawiam jak mały zbyt intensywnie wierzga czy to dobrze...

Rila myślę, że dzieciaczki jeszcze chwilkę posiedzą.

Evelinko mój też miał skoki podczas ruchu do 180 więc chyba nie ma co panikować:)

Ja już po wizycie. Wszystko ok. Szyjka z pessarem mimo skurczy trzyma. Kubuś ruchliwy był bardzo bo nie dał sobie przepływów zmierzyć. Waży już 2512g:szok:. Wszystkie pomiary są oczywiście tydzień, dwa do przodu ale lekarz nic nie mówił, że to źle.

Pytałam o cc i generalnie robią dopiero w 39tyg ale sam stwierdzil ze on nie sadzi zebym dotrwala do tego tyg. W 37 wyjmie pessar i stwierdzil że chyba to bedzie ten czas kiedy urodze:) Jedyne co mnie martwi to to ze moge na Świeta utknac w szpitalu:(

No właśnie Lizzy tak ciężko stwierdzić bo z jednej strony w świeta nie ma takiego oblezenia IP z z drugiej obsada tez nie zawsze ciekawa. No ale jestem dobrej mysli:)

Kroczku my mamy podobnie bo ten sam tydzień i cc :rofl2:
bmoja lekarka stwierdziła ze jak nic sie wcześniej nie zacznie to zrobi mi cc w tym tygodnu między świętami a weekendem majowym
A co do rozpoczęcia akcji to jestem spokojna bo przy nieistniejącej szyjce poprzednim razem przenosilam do 41 tygodnia

Ostatnia edycja:
reklama
Kroczek - gratuluję udanej wizyty! Duzy chlopak z Kubusia :tak:

Niestety na termin porodu nie mamy wpływu, a przydałoby się!!! Jak chłopcy planowo przyjdą na świat to prawdopodobnie święta spędzę przy nich w szpitalu wiec Lizzy i Kroczku w razie czego nie będziecie same!

Do góry