reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Współczuję ancona :(

Ja też już po obchodzie. KTG tradycyjnie ok bez skurczy ale mam mieć USG i jakieś badania typu morfologia, mocz itp. Póki co nigdzie nie idę zresztą chyba muszę być przynajmniej 3 dni żeby się im zwróciło więc pewnie jeśli będzie ok to jutro mnie wypuszczą:)

reklama
Ancona współczuję, ale lepiej chyba żebyś była pod okiem lekarzy w razie co niż odwrotnie. Wiem, że jest ciężko bo chciałaś się przygotować i wogóle ale jestem dobrej myśli :happy:. Trzymaj się tam!!!

Kroczku super, że skurczy nie ma i trzymam kciuki żebyś jutro wyszła do domku :tak::-)!!!

Ja na ostatnim usg usłyszałam że jajka w mosznie, więc chyba jakby jednak wyszła dziewczynka to bym do sądu lekarkę podała za takie herezje :p

Usg daje tylko 99% pewności :D Zawsze potem mogą się bronić, że to pępowina się tak splątała :p Ja mam nadzieję, że to na pewno chłopak, bo wszystko w chłopięcych kolorach :D A dziadek dumny jak paw :D Syna się nie doczekał, to na wnuka się cieszy :)

Nie, no ja mam nadzieje, że mój gin sie nie pomylił i będzie 2 chłopak. No bez jaj-ja wszystko błękitne kupiłam:-D
Przy 1 dziecku jeszcze ostrożniej wszystko robiłam-dużo żółtego i zielonego, ale teraz pościel, prześcieradło, ręcznik, ochraniacz, pieluchy,i 3/4 ubranek mam w błękicie:tak::-D

Ancona przykro mi, ale najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. Czasem lepiej poleżeć w szpitalu ale mieć pewność, że wszystko jest ok. Dasz radę:tak:

Kroczku super wieści, niech Kubuś grzecznie siedzi i czeka na swoja kolej;-);-) Nie wygłupiajcie sie i nie spieszcie bo ja na szarym końcu zostane;-)

Kroczku mi lekarz powiedział że do 14 dni mogą mnie trzymać :/ a właśnie dzwonił mąż że Kubie przeziębienie na płuca poszło dostał dodatkowe zastrzyki a teraz pojechali na przeswietlenie płuc i zobaczymy ku... dobrze że ktg miałam rano bo teraz to by wyszły cuda wianki.
Płaczę od rana i siły już nie mam. Jeszcze tylko brakuje żeby mi dziecko do szpitala położyli.

ancona na pewno Ci ciężko, ale postaraj się kochana pozbierać, synuś jest w dobrych rękach, mąż na pewno sobie z tą sytuacją poradzi a Ty lepiej, że jesteś w szpitalu i Cię mają na oku. bądź dobrej myśli chociaż wiem, że to teraz dla Ciebie trudne. wszystkie trzymamy kciuki i służymy wsparciem :*

Ancona wspolczuje. Wiem ze serce matki chcialoby byc z synkiem, ale teraz nie mozesz. Musisz zadbać o drugie Maleństwo. A mąż dzielny facet - da sobie rade z Kuba i zobaczysz ze bedzie wszystko dobrze. Nie denerwuj sie i postaraj sie odpoczać - tego Ci teraz pewnie bardziej potrzeba. Wszystkie tutaj trzymamy kciuki za Kube, Ciebie, Męża zey sbie super radził i no i za Maluszka zeby jeszcze troche w brzuchu pofikał a nie wypychał sie na świat :)

Kroczku ano pewnie 3 dni to standardowo cie potrzymaja. Nie martw sie - jak trzeba to lez w szpitalu tam masz opieke lekarska na miejscu w razie koniecznosci.

Co do płci i usg - kurcze u mnie na zdjeciu na usg mam ardzo wyraznie meskie organy :) niemozliwe zey to byla pepowima czy cos innego. Ale i tak profilaktycznie czesc ubranejk jest w kolorze zoltym, zielonym czy fioletowym. Poza tym z tych ubranek bede chciala korzystac przy kolejnym dziecku a tu juz nie wiadomo co bedzie: czy chłopak czy dziewczynka :)

a ja jutro na moje pierwsze ktg. Samego badania sie nie boje, ale jakos tak strasznie je przezywam :) mam nadzieje ze bedzie wszystko oki

reklama
Ancona- przykro mi bardzo że synek chory. Jednak pomyśl że jest z nim tata i na pewno zapewni mu 100% opiekę, ty w niczym byś nie pomogła prawda. a pozatym to doskonała okazja żeby tata mógł się wykazać.

Kroczku- więc skoro dzis się nie udało to ja trzymam kciuki za jutro:tak::tak: A co z tymi wodami mówili coś?

Agata- gratuluję wizyty:tak:
A pomyłek co do płci znam pełno.

Nawet ostatnio znajoma - mama 2 chłopców opowiadała mi jak to jej lekarz powiedział że 2 będzie dziewczynka a w dodatku chora z wadą serca. Znajoma przepłakała pół ciąży a jak pojechałą na dokładniejsze badania ok 25 tyg. okazało się że zdrowy chłopak w brzuszku siedzi.:tak:

Do góry