agata1991
Fanka BB :)
No z oddychaniem to czasem ciężko bywa... Brzuszek już duży, a niektóre stare pi**** nawet w kolejce nie przepuszczą w sklepie jak się ładnie poprosi :/ Nawet w kasie pierwszeństwa!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No u mnie to po za jednym chłopak to zawsze słyszałam chyba i to raz że jak ma określać to dla niego córka, później, że jak na chłopca to on się nie może dopatrzeć tego co trzeba a to co widać to pępowina (przepływy były więc na 100%)... ja się na niespodziankę nastawiam tylko cały czas ktoś pyta czy kopnął czy kopnęła......
co do plci to ja od poczatku raczej sceptycznie podchodzila do tego co widzieli na usg,ale jak mi w lutym powiedziala drugi raz ze bedzie dziewczynka no to sobie pomyslalam chyba tak bedzie i jak same widzialyscie na zdjeciach roz u mnie gora,oby tam nic nie uroslo
z tym sapaniem ja mam identycznie ze swoja mama,jak dzwoni do mnie to sie pyta czy przypadkiem nie biegalam bo tak sapie,a o dluzszym spacerze nie ma mowy tak mnie zaraz dusi ze zadyszke mam ale tez widze ze brzuszek sie obniza bo cycki juz na nim nie lezaNo u mnie to po za jednym chłopak to zawsze słyszałam chyba i to raz że jak ma określać to dla niego córka, później, że jak na chłopca to on się nie może dopatrzeć tego co trzeba a to co widać to pępowina (przepływy były więc na 100%)... ja się na niespodziankę nastawiam tylko cały czas ktoś pyta czy kopnął czy kopnęła...
kroczek_k z tymi normami to właśnie tak jest jednemu za mało a drugiemu na granicy... dla Ciebie o tyle bezpiecznie, że pobadali wszystko i kompleksowo masz porobione i inne badania
L-oka w I ciąży miałam brzuszek na tyle nisko, że problemów z oddychaniem żadnych a i pod biustem mi się obwód nie zmienił. teraz mi przybyło 10cm i mama z przerażeniem mojego sapania słucha. Ba do mnie położna przyszła przed porodem i spytała kiedy urodziłam, a ja na nią się gapię i mówię że to początek 9 miesiąci przed porodem jestem - taki miałam wtedy mały brzuszek, że myślała, że ja już po.
wizyta piątkowa całkiem udana - wody w normie:-)
bobas dalej w położeniu miednicowym i dokładnie te same odczucia jak u Ciebie Evelinkaaa
brzuch czasem się wybrzusza po prawej stronie bardziej za sprawa łepetynki, najbardziej nieprzyjemne jest wciskanie w żebra, próbuję wtedy negocjować
no i termin cc na 4.04, uffff mam nadzieję dotrzymać!
Dziś po 2 wizytach- diabetolog i ginekolog.
Diabetolog mówiła że aby dziecko miało ok 3200g i będzie ok, nie może za małe ale i za duże być bo może potem mieć problemy z cukrem.
Ginekolog zmierzył dziecko i ma ok 2900g, rozmawialiśmy o porodzie i jakoś spokojniejsza.
AFI 29 :--(Jutro z polecenia lekarza na oddział i walczymy z wielowodziem. Jest ryzyko że wielowodzie może spowodować odklejenie się łożyska i już muszę być na oddziale by w razie czego być pod opieką by maluszkowi nic się nie stało:-(A na IP miałam AFI 21 kilka dni temu, a waga 2300g. Chyba ta lekarka nie umie usg robić jak taka różnica? Bo w kilka dni by tak wzrosły wody?? Zaskoczona jestem że aż taki duży wynik AFI. A poród jak się uda utrzymać do tego terminu to ok 18-20 marca. Ale to tylko jak wody nie będą takie duże. Bo lepiej by te 38 tyg było. Ogólnie z wizyty zadowolona, czułam że lekarzowi zależy bym Ja i maluszek byli zdrowi.