reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Ja melduję się po wizycie :-)

Gin pobrał dzisiaj GBS i za tydzień mam wynik do odbioru, szyjka ładnie trzyma i zamknięta, malutką dzisiaj pomierzył i wychodzi że waży 2400 :-) a ja na wadze dzisiaj równiutko 10 kg od początku ciąży :-) z malutką wszystko dobrze fika sobie aż miło i dalej siedzi na dupci więc czekamy czy się obróci czy nie :-) jeśli chodzi o morfologię to cały czas jednak to żelazo muszę łykać no i do kontroli za 3 tygodnie więc wychodzi że 20 marca kolejna wizyta i wtedy jak malutka się nie odwróci to powiedział że będziemy myśleć poważnie :-) więc ogólnie wizyta udana a ja bardzooo zadowolona :-)

A teraz idę was doczytać :-) na reszcie wątków :-)

Evelinkaaa - super wieści!!! Oby tak dalej i życzę Ci, żeby malutka się obróciła i ładnie ustawiła do porodu :-)

Evelinka - fajnie, że wszystko w porządku :-)
Milenka - zawsze jest szansa, że wynik będzie ujemny i unikasz dodatkowgo leczenia zaraz po porodzie. U mnie tak było, a koleżanka, która miała dodatni była leczona przed porodem, więc to pewnie też kwestia lekarza

Ja mam GBS dodatni. Dostałam na to antybiotyk i mam sobie strzelić powtórne badanie żeby było wiadomo czy zadziałał czy nie. Ale u mnie w szpitalu jest taka praktyka, że jak miałam dodatni wynik albo nie miałabym zrobionego badania to i tak dostaje się profilaktycznie antybiotyk przy porodzie.
A poza tym bez sraczki dziewuchy z tymi paciorkowcami. To badanie funkcjonuje dopiero niespełna rok, a wcześniej kobiety rodziły normalnie dzieci tez wiedzy na temat GBS. Więc luz :)

Ja też mam sobie za miesiąc zrobić paciorkowca i ginekolog mi powiedziała, że mam się nie przejmować, jeśli wyjdzie dodatni, bo większości kobiet wychodzi dodatni i dostanę antybiotyk przy porodzie i będzie po sprawie:)

Viltutti, jak niespełna rok?? Ja miałam 3 lata temu robione :confused: Poza tym, z tego co czytałam to jest to bardzo groźne dla dziecka i może być śmiertelne... Gdzie indziej piszą, że może doprowadzić do wcześniejszego porodu - i już nie rozumiem kompletnie czemu podają antybiotyk dopiero przy porodzie a nie wcześniej, może lepiej wcześniej dla zaleczenia a potem profilaktycznie...?

Viltutti, jak niespełna rok?? Ja miałam 3 lata temu robione :confused: Poza tym, z tego co czytałam to jest to bardzo groźne dla dziecka i może być śmiertelne... Gdzie indziej piszą, że może doprowadzić do wcześniejszego porodu - i już nie rozumiem kompletnie czemu podają antybiotyk dopiero przy porodzie a nie wcześniej, może lepiej wcześniej dla zaleczenia a potem profilaktycznie...?

Od niespełna roku jest obowiązkowe, a jak wcześniej chodziłaś do dobrego lekarza to Ci zrobił :-) Ja dostałam antybiotyk wcześniej, ale jak to z każdym lekiem nie ma 100% gwarancji że wybije dziadostwo, więc jak wiedzą że mam tendencję to dowalą i tak przy porodzie kolejną dawkę antybiotyku.

reklama
evelinka super wieści :) malutka ładnie rośnie :) z tego co pamiętam to wolałabyś żeby została dupcią żeby mieć cesarkę? bo nie wiem za co trzymać kciuki, za fikołka czy siedzenie na dupci :p

u mnie się robi badanie na MRSA ale o GBS nic mi lekarz nie wspominał..a wizyta dopiero 12 marca to zobaczę co powie..

Do góry