reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Ja melduję się po wizycie :-)

Gin pobrał dzisiaj GBS i za tydzień mam wynik do odbioru, szyjka ładnie trzyma i zamknięta, malutką dzisiaj pomierzył i wychodzi że waży 2400 :-) a ja na wadze dzisiaj równiutko 10 kg od początku ciąży :-) z malutką wszystko dobrze fika sobie aż miło i dalej siedzi na dupci więc czekamy czy się obróci czy nie :-) jeśli chodzi o morfologię to cały czas jednak to żelazo muszę łykać no i do kontroli za 3 tygodnie więc wychodzi że 20 marca kolejna wizyta i wtedy jak malutka się nie odwróci to powiedział że będziemy myśleć poważnie :-) więc ogólnie wizyta udana a ja bardzooo zadowolona :-)

A teraz idę was doczytać :-) na reszcie wątków :-)

Evelinkaaa - super wieści!!! Oby tak dalej i życzę Ci, żeby malutka się obróciła i ładnie ustawiła do porodu :-)

Evelinka - fajnie, że wszystko w porządku :-)
Milenka - zawsze jest szansa, że wynik będzie ujemny i unikasz dodatkowgo leczenia zaraz po porodzie. U mnie tak było, a koleżanka, która miała dodatni była leczona przed porodem, więc to pewnie też kwestia lekarza

Ja mam GBS dodatni. Dostałam na to antybiotyk i mam sobie strzelić powtórne badanie żeby było wiadomo czy zadziałał czy nie. Ale u mnie w szpitalu jest taka praktyka, że jak miałam dodatni wynik albo nie miałabym zrobionego badania to i tak dostaje się profilaktycznie antybiotyk przy porodzie.
A poza tym bez sraczki dziewuchy z tymi paciorkowcami. To badanie funkcjonuje dopiero niespełna rok, a wcześniej kobiety rodziły normalnie dzieci tez wiedzy na temat GBS. Więc luz :)

Ja też mam sobie za miesiąc zrobić paciorkowca i ginekolog mi powiedziała, że mam się nie przejmować, jeśli wyjdzie dodatni, bo większości kobiet wychodzi dodatni i dostanę antybiotyk przy porodzie i będzie po sprawie:)

Viltutti, jak niespełna rok?? Ja miałam 3 lata temu robione :confused: Poza tym, z tego co czytałam to jest to bardzo groźne dla dziecka i może być śmiertelne... Gdzie indziej piszą, że może doprowadzić do wcześniejszego porodu - i już nie rozumiem kompletnie czemu podają antybiotyk dopiero przy porodzie a nie wcześniej, może lepiej wcześniej dla zaleczenia a potem profilaktycznie...?

Viltutti, jak niespełna rok?? Ja miałam 3 lata temu robione :confused: Poza tym, z tego co czytałam to jest to bardzo groźne dla dziecka i może być śmiertelne... Gdzie indziej piszą, że może doprowadzić do wcześniejszego porodu - i już nie rozumiem kompletnie czemu podają antybiotyk dopiero przy porodzie a nie wcześniej, może lepiej wcześniej dla zaleczenia a potem profilaktycznie...?

Od niespełna roku jest obowiązkowe, a jak wcześniej chodziłaś do dobrego lekarza to Ci zrobił :-) Ja dostałam antybiotyk wcześniej, ale jak to z każdym lekiem nie ma 100% gwarancji że wybije dziadostwo, więc jak wiedzą że mam tendencję to dowalą i tak przy porodzie kolejną dawkę antybiotyku.

reklama
evelinka super wieści :) malutka ładnie rośnie :) z tego co pamiętam to wolałabyś żeby została dupcią żeby mieć cesarkę? bo nie wiem za co trzymać kciuki, za fikołka czy siedzenie na dupci :p

u mnie się robi badanie na MRSA ale o GBS nic mi lekarz nie wspominał..a wizyta dopiero 12 marca to zobaczę co powie..

Do góry