reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

ja kupilam Tech-med TMA-880
Tech-Med TMA-880 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

ma wsyzstko co mi jest potrzebne :)

jesli chcialabys taki typowo medyczny to w aptece polecili mi Omron M3 lub M4 (im wiekszy numer tym ponoc lepszy, wiecej bajerów itp). Ale jak dla mnie to za duzo kasy, ja uzywam wlasciwie teraz w ciazy i raz na jakis czas normalnie. Wiec mysle ze ten tech-med mi wystarczy. Tez maja wpis jako urzadzenie medyczne wiec jakies testy musial przejsc i ma bardzo dobre opinie.

Tu masz linki do omrona:

Ciśnieniomierz Omron M3 - Ceneo.pl
u mnie w aptece M3 byl po 150 zł

inmed24 ciśnieniomierze
a M4 byl po ok 220 zł

Powodzenia w zakupie :)

reklama
Właśnie wróciłam z ktg i wyszło na nim, że młody ma zbyt wysokie tętno :-/ jutro mam przyjść na ponowne badanie bo może to była jednorazowa kwestia. Powiedzcie mi, czy wiecie może z czym się to wiąże? Bo lekarz tylko powiedział że to nie za dobrze, ale już nie miałam możliwości dopytania w więcej szczegółów :/

ja kupilam Tech-med TMA-880
Tech-Med TMA-880 - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

ma wsyzstko co mi jest potrzebne :)

jesli chcialabys taki typowo medyczny to w aptece polecili mi Omron M3 lub M4 (im wiekszy numer tym ponoc lepszy, wiecej bajerów itp). Ale jak dla mnie to za duzo kasy, ja uzywam wlasciwie teraz w ciazy i raz na jakis czas normalnie. Wiec mysle ze ten tech-med mi wystarczy. Tez maja wpis jako urzadzenie medyczne wiec jakies testy musial przejsc i ma bardzo dobre opinie.

Tu masz linki do omrona:

Ciśnieniomierz Omron M3 - Ceneo.pl
u mnie w aptece M3 byl po 150 zł

inmed24 ciśnieniomierze
a M4 byl po ok 220 zł

Powodzenia w zakupie :)

Bardzo dziękuję :-)

Właśnie wróciłam z ktg i wyszło na nim, że młody ma zbyt wysokie tętno :-/ jutro mam przyjść na ponowne badanie bo może to była jednorazowa kwestia. Powiedzcie mi, czy wiecie może z czym się to wiąże? Bo lekarz tylko powiedział że to nie za dobrze, ale już nie miałam możliwości dopytania w więcej szczegółów :/

Wysokie to znaczy jakie? moj prawie na kazdym usg ma 160 i lekarz nie mowi, ze jest za wysokie, ale powiedzial ostatnio, ze tak do ok 160to jest dobrze, dzis sie zapytam ginki, bo bede na wizycie.

No to ja juz po wizycie :-)
Zbadala mnie lekarka na samolocie, powiedziala, ze tam wszystko ok, wziela pewnie posiew bo takim dlugim wacikiem, posluchala tetna dzidziusia- 140, powiedziala, ze bardzo dobrze.

Wyniki krwi mam bardzo dobre, a nic nie biore, zadnych witamin, nie mam przeciwcial, ogolnie wszystko ok, kolejna wizyta 18.03., za 3 tygodnie ;-)

No to ja juz po wizycie :-)
Zbadala mnie lekarka na samolocie, powiedziala, ze tam wszystko ok, wziela pewnie posiew bo takim dlugim wacikiem, posluchala tetna dzidziusia- 140, powiedziala, ze bardzo dobrze.

Wyniki krwi mam bardzo dobre, a nic nie biore, zadnych witamin, nie mam przeciwcial, ogolnie wszystko ok, kolejna wizyta 18.03., za 3 tygodnie ;-)
I tak trzymac :)

Ja tez dzis po wizycie... Niestety wracam na kanape :( Syn w pelni gotowy i zdeterminowany na wyjscie... Mam go przetrzymac jeszcze dwa tygodnie, potem moge rodzic ;) Choc dzis i wczoraj mialam takie skurcze i parcie na szyjke ze szczerze watpie czy dwa tygodnie to jeszcze potrwa... No ale oby. Pani doktor pobrala posiew i zlecila badania na HIV, kile i inne takie, chyba zrobie juz jutro zeby w razie czego byly. Ech, a tak mi dobrze bylo bez przymusu lezenia :(

reklama
Oj śpieszą się dzieciaczki na swiat,jak tak dalej pójdzie to większość bedzie marcowych dzieciaczków;-)

Do góry