reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Hej kobitki, gratuluję udanych wizyt. Ja dziś na usg byłam. Wg pomiarów 33/34 tc, waga małego 2024 g. Wybiorę się jeszcze przed porodem prywatnie na badanie bo do tego lekarza zaufania nie mam, chodzę bo kieruje mnie do niego moja ginka ale szybkość badania i jego teksty mnie powalają, dziś stwierdził że dziecko żywo rośnie:no:
A w poniedziałek na wymaz i posiew, kolejna wizyta 13.03. Mi odpukać wyniki krwi wychodzą w porządku, lekarze się nawet dziwią że hemoglobinę mam jak chłop a nie baba w ciąży bo ok. 135 (i w każdej ciąży tak miałam).

reklama
Hej kobitki, gratuluję udanych wizyt. Ja dziś na usg byłam. Wg pomiarów 33/34 tc, waga małego 2024 g. Wybiorę się jeszcze przed porodem prywatnie na badanie bo do tego lekarza zaufania nie mam, chodzę bo kieruje mnie do niego moja ginka ale szybkość badania i jego teksty mnie powalają, dziś stwierdził że dziecko żywo rośnie:no:
A w poniedziałek na wymaz i posiew, kolejna wizyta 13.03. Mi odpukać wyniki krwi wychodzą w porządku, lekarze się nawet dziwią że hemoglobinę mam jak chłop a nie baba w ciąży bo ok. 135 (i w każdej ciąży tak miałam).

No i super wieści!!! Nawet na tle tekstu lekarza:-D

super wieści. Tylko jak to dziecko ma rosnąć- martwo :O???

Ermitaż moim zdaniem lekarz miał na myśli, ze szybko rośnie Znam gorsze teksty i zwiastujące wcale niefajne wyniki. Ciesz się ze zdrowego dzieciaczka.

Jotemka, oczywiście że się ciesze. Ten lekarz jednak od początku dziwne hasła miał, 2 minuty badania w 18 tyg. i podsumowanie "człowiek żyje i rośnie"

Dziewczyny wszystkim gratuluję wizyt i dobrych wieści.
Co do gorszych wyników to w 3 trymestrze chyba norma. Mi na przykład nie dała nic na bakterie w moczu spytała tylko czy często sikam w nocy jak powiedziałam że nie to dała spokój.

supr ze z Maluchem w porzadku :) a lekarzem sie nie przejmuj, dobrzez ze sobie jeszcze prywatnie wszystko potwierdzisz..2 minuty USG to jakis express :szok:

Dziewczyny wszystkim gratuluję wizyt i dobrych wieści.
Co do gorszych wyników to w 3 trymestrze chyba norma. Mi na przykład nie dała nic na bakterie w moczu spytała tylko czy często sikam w nocy jak powiedziałam że nie to dała spokój.

ja jak mialam bakterie to kazal mi przez miesiac duzo pic i siusiac, a jak to nie pomoglo to dał antybiotyk. Ale antybiotyk w koncu pomogl i juz cacy :) nic sie nie martw, cos poradza n ten mocz.

gratuluje dziewczyny udanych wizyt, maluszki super rosna!
ja tez zastanawiam sie czy nie isc na usg tak ok 37-38 tyg, ale zapytam ginki we wtorek.

moi_pas dziękuję za link dobrze wiedzieć kiedy należy wybrać się na kontrolę :-) już dużo lepiej aczkolwiek w brzuszku jak mała szaleje mam takie dziwne uczucie pękania bańki :-) ale za tydzień już wizyta więc wszystkiego się dowiem :-) może rzeczywiście jakieś podtrucie :dry:

ninka zjadłam coś, poleżałam i przeszło całe szczęście :-)

Rila
super wieści :-) wspaniale że z chłopakami wszystko dobrze :-) a Mi malutka główkę wbija w żebra i górę brzuszka mam całą obolałą bo gmera łapkami :-)

DJMka spokojnie weźmiesz leki i wszystko będzie dobrze :-) ja też na żelazu jestem a na mocz już dwa razy brałam leki :-) trzymam kciuki za GBS :-)

Lizzy
sprawdzisz przy następnej wizycie na pewno jest ok :-)

Viltutti hahaha jak coś czasami napiszesz to się chichram jak głupia do kompa :-) a mąż patrzy jak na wariatkę :-p

ermilka
wspaniałe wieści z wizyty :-) a lekarza rzeczywiście fajne ma teksty ;-)

reklama
Do góry