reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Spieszę donieść że już po wizycie :-) Chłopcy ładnie rosną 1550 i 1530, przepływy ok, serduszka ok, wody płodowe ok. Szyjka długa jak na ten etap ciąży i zamknięta więc strasznie mi ulżyło! Tym bardziej że jeden urwisek od 3 dni praktycznie mi rączkę w krocze wkłada i strasznie się martwiłam że on mi tak nisko gmera, tam nie mam brzucha wypukłego tylko czasem rączka wychodzi:szok: No ale lekarz kazał się tym nie stresować. Kolejna wizyta za 3 tyg, potem za 2 i za 1 i dzień przed cc. Oby wszystko szło według planu.
A ułożenie jednego mnie zaskoczyło na maxa. Myślałam że on główkowo ułożony a on poprzecznie skubaniec, a ja się dziwiłam że taki spokojny jest a że drugi wiercipięta, a oni razem rozrabiają ;-) Ale wypinające się pupy bezbłędnie zidentyfikowałam :-)

swietnie :) bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku.

reklama
dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za poprawę samopoczucia u tych, które na nie narzekają ;-)

Ja dziś miałam wizytę. Hemoglobina spadła na łeb, bakterie w moczu, a do tego na wizycie, jak nigdy wyszło mi ciśnienie 145/75 :szok: nigdy takiego nie miałam, ale i puls miałam wysoki, bo 112.

Dostałam żelazo i jakiś antybiotyk na te bakterie, a do tego na infekcję jakiś lek. Pobrał materiał na GBS.

Młoda mi się przekręciła, bo wcześniej czkawkę czułam w kroczu, a teraz po prawej stronie :baffled:

Następna wizyta 10.03.

Rilla super wieści. Chłopaki piękne wagi mają jak na ten tydzień! Spokojnie, wszystko pójdzie według planu! Przynajmniej wiesz czego się możesz spodziewać.

DJMka spokojnie bakterii szybko się pozbędziesz. Najważniejsze żeby się ich przed porodem pozbyć, żeby do maluszka nie przeszły. Hemoglobina na tym etapie ciąży leci szybko w dół. Ja żelazo biorę co drugi dzień i wystarczyło żeby mi się wyniki poprawiły.

dziewczyny gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za poprawę samopoczucia u tych, które na nie narzekają ;-)

Ja dziś miałam wizytę. Hemoglobina spadła na łeb, bakterie w moczu, a do tego na wizycie, jak nigdy wyszło mi ciśnienie 145/75 :szok: nigdy takiego nie miałam, ale i puls miałam wysoki, bo 112.

Dostałam żelazo i jakiś antybiotyk na te bakterie, a do tego na infekcję jakiś lek. Pobrał materiał na GBS.

Młoda mi się przekręciła, bo wcześniej czkawkę czułam w kroczu, a teraz po prawej stronie :baffled:

Następna wizyta 10.03.

bakterie wytłuczesz. Musisz dobrze jeść i brać leki :)
Nie za fajne e wyniki masz :/

Marcia dostałam tardyferon na tę hemoglobinę, ale boję się, że to odbije się na wizytach w wc, tak z Młodym miałam jak to jadłam :-(

Dagmar staram się jeść dobrze, ale jak widać efekty marne. Leki będę brała ;-)

Gratuluję dobrych wieści i zycze powodzenia wwalce z na szczęście lekkimi kłopotami:happy:
U mnie dzisiaj wszystko ok tylko mały jakoś mało przybrał tzn w 3 tygodnie 250g tylko nie jestem na 100% pewną czy ona go dobrze pomierzyła bo w czasie uwizyty mignal prąd i jej się usg na chwile zawiesilo sprawdzimy za 3 tygodnie

Następna wizyta 10.03.

Powiedz przy jakimś facecie o czkawce w kroczu... :laugh2::laugh2::rofl:

Spieszę donieść że już po wizycie :-) Chłopcy ładnie rosną 1550 i 1530, przepływy ok, serduszka ok, wody płodowe ok. Szyjka długa jak na ten etap ciąży i zamknięta więc strasznie mi ulżyło! Tym bardziej że jeden urwisek od 3 dni praktycznie mi rączkę w krocze wkłada i strasznie się martwiłam że on mi tak nisko gmera, tam nie mam brzucha wypukłego tylko czasem rączka wychodzi:szok: No ale lekarz kazał się tym nie stresować. Kolejna wizyta za 3 tyg, potem za 2 i za 1 i dzień przed cc. Oby wszystko szło według planu.
A ułożenie jednego mnie zaskoczyło na maxa. Myślałam że on główkowo ułożony a on poprzecznie skubaniec, a ja się dziwiłam że taki spokojny jest a że drugi wiercipięta, a oni razem rozrabiają ;-) Ale wypinające się pupy bezbłędnie zidentyfikowałam :-)

Super wieści!!!!! Maluszki mają piekną wagę:tak::tak: I gratuluję bezbłędnego rozpoznanai dwóch tyłków:-D

wspaniale :)
co do rączki- moja robi to samo. Czuję ją jak grzebie w kroczu :O

Moja też łapą gmera w kroczu:tak: Bardzo "przyjemne" uczucie:cool2:

Następna wizyta 10.03.

Nic tylko łykać żelazo i tłuc bakterie antybiotykiem!!!! A co do ciśnienia ja ostatnio miałam 157/87 i puls 100 po czym położna odczekała 10 min i zmierzyła mi drugi raz i już było 122/71 puls 87. Czasem warto powtórzyć:tak:

Gratuluję dobrych wieści i zycze powodzenia wwalce z na szczęście lekkimi kłopotami:happy:
U mnie dzisiaj wszystko ok tylko mały jakoś mało przybrał tzn w 3 tygodnie 250g tylko nie jestem na 100% pewną czy ona go dobrze pomierzyła bo w czasie uwizyty mignal prąd i jej się usg na chwile zawiesilo sprawdzimy za 3 tygodnie

No faktycznie byłoby mało jakby tylko 250g przybrał. Myslę że coś lekarka pomieszała z pomiarami:tak:

:-D:-D

reklama

oj, chyba coś porąbała :)
Super, że wizyta ok.
Mi się naprawdę wydaje, że my pięknie idziemy w tych ciążach :)

Powiem mężowi jak wróci i sprawdzę reakcję :D

Do góry