dagmar
Fanka BB :)
hejka jestem po wizycie
Dziecko: wszystko super obejrzała wzdłuż i wszerz, położenie główkowe, waga 2.800 niby z om 34 tydzień a z pomiarów główka na 36 tydz. brzuszek 36, nóżka 38tydzień. aż sama nie wierzyła i mierzyła 2 razy. powiedziała że mała mogłaby się już rodzić tylko po co? ze szpitala by nas nie wypuścili od razu.
Ja: nakaz leżenia jak do tej pory przez najbliższe 2 tyg. szyjka ani gorzej ani lepiej, powiedziała że pessar był tu jak najbardziej wskazany i gdyby nie on to pewnie bym już urodziła. Wyniki niezłe jak na ciężarną. bólami z prawej strony mam się nie przejmować wg niej nie jest to wyrostek.
Wg. niej nie dotrwam do terminu, daje mi 3 tyg.
Powiem wam że mimo dobrych wieści jakaś zdołowana jestem. chyba liczyłam na zezwolenie na większą aktywność żebym mogła przygotować dom na nowego lokatora a tu d..pa blada. po jej słowach czuję że poród zbliża się wielkimi krokami a ja nie mam na nic wpływu.
Ola super waga
kochana jeszcze 2 tyg wytrzymaj a potem szykuj dom i olej!
Ola super wieści, co do wagi to jeśli rzeczywiście wcześniej urodzisz to będzie akurat 3kgz haczykiem i takie podobno najlepsze są . Rozumiem Cię, że chciałabyś sobie coś porobić, ale pomyśl inaczej "to może są moje ostatnie 3 tygodnie spokoju i odpoczynku" i będzie lepiej :-)!
Ancona nic się nie martw, psycholog na 1000% wystawi Ci takie zaświadczenie, bo to nie jest taka zwykła obawa jak ma większość z nas więc głowa do góry i nie stresuj się bo sama sobie poród przyspieszysz i dopiero okaże się że nie zdąży Ci nikt tego zaświadczenia wystawić. Najlepiej to zacznij już myśleć że będziesz mieć to cc i nie myśl o innym porodzie :-)!
Dagmar gratuluję wyniku i pamiętaj, że jak na suwaczku wyskoczy 36tc to można rodzić w każdej chwili i nie jest to WCZEŚNIAK :-):-):-)!!! Więc za chwilę będziemy Ci gratulować donoszonej ciąży ALE SUUUUPER :-):-)!!!
A ja dziś po wizycie, niestety usg nie było :-(, ale wyniki super, Kubuś główką nadal w dół, szyjka długa i mocno trzyma więc nie ma obaw do niczego... Kolejna wizyta 12.03.2014 i po woli można będzie rodzić :-)
no to piękne masz wieści.
No a ja wam zapomniałam powiedzieć. Jak się nie sypnę przed 18tym to może uda się przeciągnąć cc do po 20tym tak jak chciałam.
17tego rano albo do szpitala, albo jak się będę czuć dobrze to do gina i może, może się uda jeszcze te 4- 5 dni
Mam się nie nastawiać ale mam szansę Szansa brzmi nie źle