reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Mama mnie wykończy, zadzwoniła na skypa i mówi mi jak mam ćwiczyć żeby poród był lekki i przyjemny, przesyła mi linki z gimnastyką i uważa że to nic takiego:dry: dobre ona chyba zapomniała jak to jest albo naprawdę jest niepoprawną optymistką - dla niej wszystko jest proste a mnie trafia :wściekła/y:

reklama
Ancona, ona nie może zrozumieć Twojej traumy. Stara Ci sie pomóc jak umie.... A ty rób swoje, żeby było dobrze dla Ciebie i maluszka

Ancona rozumiem, że sie wkurzasz, ale mama chcę dobrze. Jak ten lekarz Ci nie da zwolnienia to spokojnie idź do psychologa i na bank ostaniesz zaświadczenie do cesarki o to możesz być spokojna :) i tak jak Viltutti mówi nikt Cię do porodu sn nie zmusi!

Ancona przykro mi strasznie, ale wierzę, że zrobią Ci cc- albo jak dostaniesz zaświadczenie od psychologa, albo jak zrobisz im scenę w szpitalu, bo w sumie czemu nie? Ten patent o którym pisała Araki na pewno by się sprawdził :-) A Twoja mama widać miała łatwe porody i Cię nie rozumie, moja za to oba miała traumatyczne i namawia mnie na cc.

Dagmar, rzeczywiście pięknie, 35 tydzień! Teraz już nie ma się czego obawiać, a i Lusi chyba się nie spieszy na świat:)

Dagmar, Rila też już o tym myślałam, tylko teraz zastanawiam się czy czekać do wizyty i zobaczyć czy uda mi się gina przekonać - mówił że moje dziecię zapowiada się ok 4kg więc samo to byłoby może jakimś wskazaniem do cc czy już wcześniej iść i coś załatwiać :sorry:

Samopoczucie jak i było, nic mi się nie chce a i pogoda dzisiaj brzydka to już całkiem wszystkiego się odechciewa :eek: a na 13 z Kubą do dentystki to chociaż będzie okazja z domu wyjść.

Viltutti ze śrubami w kręgosłupie nie wiedzą czy jej cc zrobić? W głowach im się chyba całkiem poprzewracało!

4 kg przy 2 porodzie nie są wskazaniem do cc!!!

Ancona - współczuje serdecznie, zaświadczenie od psychologa, psychiatry załatwiaj. To się juz nadaje na jednostke chorobową. Wiem co mówię choc sama jestem zwolenniczką "natury", ale niestety Ty masz traumę za sobą. Taką z którą sobie nie poradziłaś, wal jak w dym do specjalisty!!!!!!
Dagmar, cudowne wiesci wizytowe. Posżłabym teraz do tego barana co Cię na początku ciaży straszył, serio. I podziękowała za "pozytywne" podejscie do tematu.

no i tu mamy problem- lekko licząć było ich 7miu :/
debile.

Dagmar, wspaniałe wieści! Marzec tuż tuż i zanim się obejrzysz nadejdzie 18... Trzymam kciuki za Ciebie i Lusię!

Ancona, ja też jestem zwolenniczką sn, ale ja miałam łatwy poród i całkowicie rozumiem Twoją traumę! Na Twoim miejscu zrobiłabym wszystko, żeby zdobyć to zaświadczenie! A może zadzwoń do tego gina? Powiedz, że nie dostałaś zaświadczenia od kardiologa, że tak bardzo się boisz i że chcesz iść do psychologa, może już wtedy zmięknie i obieca Ci to cc...?
Tato mi opowiadał, że kiedyś ordynator wpisał we wskazaniu do cc: "Pacjentka weszła pod łóżko i kategorycznie odmówiła wyjścia, jeśli nie zrobimy cięcia" Ale do tego Cię nie namawiam... ;-)

ejjj ale naprawdę tak zrobiła??? :-D:-D:-D:-D

ancona albo idz wczesniej do lekarza swjego i pogadaj - zobaczysz co ci powie :) jak ci powie ze wystawi ci zaswiadczenie na cc to bedzie z głowy - a jak nie to zobaczysz sie z psychologiem i juz. Na pewno nie jest wskazany taki stres jak dzisiaj w nocy :) Kobieto wykonczysz siebie i Maluszka tymi nerwami.

Dagmar ja to bym rzeczywiscie oszla do tego barana co ci proponował usuniecie na poczatku ciazy. I pokazałabym mu jaki wielki blad to mogl byc. :)

no i tu zostaje dwóch :)
Sprawa staje się realna :D

Ja wychodzę z założenia, że do porodu sn nikt mnie nie zmusi. Nikt nie ma prawa dać mi chociażby kroplówki bez mojej zgody, więc tym bardziej nie będą za mnie przeć. Dlatego ja na Twoim miejscu aż tak nie martwiłabym się brakiem zaświadczenia, bo i położne do których chodzę i lekarze mówią że już wolą pociąć pacjentkę niż się użerać z jakimiś wybitnie upartymi jednostkami. Ale tak jest w moim szpitalu...

Ojjj mylisz się bardzo.
nie będą- poczekają aż główka będzie w kanale rodnym i wtedy możesz zrobić 2 rzeczy, albo przesz albo dziecko udusisz. Nie da się już zrobić cc

Mama mnie wykończy, zadzwoniła na skypa i mówi mi jak mam ćwiczyć żeby poród był lekki i przyjemny, przesyła mi linki z gimnastyką i uważa że to nic takiego:dry: dobre ona chyba zapomniała jak to jest albo naprawdę jest niepoprawną optymistką - dla niej wszystko jest proste a mnie trafia :wściekła/y:

ancona ja po tym porodzie Amelki tak się strasznie bałam porodu- nikt mi nie podpisał wskazania na cc.
Rodziłam w klinice i... śmiałam się- położnej mówiłam, że sobie jaja robi bo ja nie rodzę tylko pęcherz mi rozwaliło bo jedynym objawem skurczu było pędzenie na siku. Nic nie bolała.
No a przy 1szym tak jak wiesz ratowali dziecko, dawali morfinę a mnie prawie wywieźli :(

Ostatnia edycja:
hejka jestem po wizycie

Dziecko: wszystko super obejrzała wzdłuż i wszerz, położenie główkowe, waga 2.800:szok: niby z om 34 tydzień a z pomiarów główka na 36 tydz. brzuszek 36, nóżka :szok:38tydzień. aż sama nie wierzyła i mierzyła 2 razy. powiedziała że mała mogłaby się już rodzić tylko po co? ze szpitala by nas nie wypuścili od razu.

Ja: nakaz leżenia jak do tej pory przez najbliższe 2 tyg. szyjka ani gorzej ani lepiej, powiedziała że pessar był tu jak najbardziej wskazany i gdyby nie on to pewnie bym już urodziła. Wyniki niezłe jak na ciężarną. bólami z prawej strony mam się nie przejmować wg niej nie jest to wyrostek.
Wg. niej nie dotrwam do terminu, daje mi 3 tyg.

Powiem wam że mimo dobrych wieści jakaś zdołowana jestem. chyba liczyłam na zezwolenie na większą aktywność żebym mogła przygotować dom na nowego lokatora a tu d..pa blada. po jej słowach czuję że poród zbliża się wielkimi krokami a ja nie mam na nic wpływu.

Ola super wieści, co do wagi to jeśli rzeczywiście wcześniej urodzisz to będzie akurat 3kgz haczykiem i takie podobno najlepsze są :tak:. Rozumiem Cię, że chciałabyś sobie coś porobić, ale pomyśl inaczej "to może są moje ostatnie 3 tygodnie spokoju i odpoczynku" i będzie lepiej :-)!

Ancona nic się nie martw, psycholog na 1000% wystawi Ci takie zaświadczenie, bo to nie jest taka zwykła obawa jak ma większość z nas więc głowa do góry i nie stresuj się bo sama sobie poród przyspieszysz i dopiero okaże się że nie zdąży Ci nikt tego zaświadczenia wystawić. Najlepiej to zacznij już myśleć że będziesz mieć to cc i nie myśl o innym porodzie :-)!

Dagmar gratuluję wyniku i pamiętaj, że jak na suwaczku wyskoczy 36tc to można rodzić w każdej chwili i nie jest to WCZEŚNIAK :-):-):-)!!! Więc za chwilę będziemy Ci gratulować donoszonej ciąży ALE SUUUUPER :tak::-):-)!!!

A ja dziś po wizycie, niestety usg nie było :-(, ale wyniki super, Kubuś główką nadal w dół, szyjka długa i mocno trzyma więc nie ma obaw do niczego... Kolejna wizyta 12.03.2014 i po woli można będzie rodzić :-D:szok::-)

reklama
Ola rewelacyjne wieści a waga faktycznie super:)

Madzia tobie tez gratuluje:) Dziewczyny ja nie wiem ale zakładam na zamknietym wątek z donosami o porodach bo lada chwila sie posypia porody:))

Do góry