reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Marcia- to ulga duża że glukoza ok :-) też o żuravicie mi lekarz wspominał jakby coś mi się przyplątało
Sandra- 6 tyg zleci szybciutko, sama zobaczysz, ja już 10,5 tyg leże a jeszcze 9,5 przede mną, tym Cię pocieszę!

reklama
Sandra spokojnie lez i odpoczywaj a na pewno bedzie dobrze. Zobaczysz ze wytrzymasz spokojnie te 6 tygodni a nawet dluzej.

Ja odebralam wczorajsze wyniki. Morfologia mi sie poprawila, glukoza po obciazeniu tez w porzadku ufff. Tylko w moczu mam bakterie i leukocyty wiec cos sie przyplatalo..Co Wy tam dziewczynki na to lykalyscie??? Na pewno kupie sobie zurawine. Ale nie pamietam czy urosept moge brac. Chyba tak. Dolegliwosci nie mam wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku.

Ja codziennie jem zuravit profilaktycznie, a jak mam bakterie gin mi przepisuje urosept w mega porcjach, bo 3 razy dziennie po 2 tabletki. Wiec mysle ze możesz spokojnie brac, u mnie skutkow ubocznych nie było poki co.

Ja też biorę codziennie żuravit i jak na razie uchroniło mnie to przed zapaleniem pęcherza.

Marcia dobrze, że wyniki wyszły dobre. Szkoda tylko twoich nerwów.

Niedomagające dziewczyny: leżcie spokojnie i słuchajcie lekarzy. Dacie radę, bo teraz to już jest z górki.

Dziękuje naprawdę z całego serduszka za wsparcie , jakoś po przeczytaniu zrobiło mi się jakoś lżej i łatwiej :-) Jesteście boskie
Kroczek a może się wydłużyć? na ten temat nie mam zielonego pojęcia próbowałam coś znaleźć na ten temat ale z marnym skutkiem .

Marcia, ja podobnie jak Zovita biorę: żurawinkę i 3x2 Urosept, jak już mi się coś zaczyna niedobrego dziać. A tak jak pisałam wcześniej, dzieje mi się często:(
Ale ostatnio leczyłam się Furaginą, chciałam wyleczyć się jak najszybciej, uznałam że taka infekcja bardziej dziecku zaszkodzi niż lekarstwo. Oczywiście brałam za zgodą lekarki.

Sandra, leż tam grzecznie i się nie bój, na pewno nie będzie Ci dane znowu przechodzić przez to co... wtedy. Urodzisz w terminie małego grubaska, zobaczysz:) tylko żadnego dźwigania i sprzątania.

Dzieki dziewczyny za wszystkie rady. Jutro zawitam do apteki bo dzisiaj nie mialam kiedy i kupie sobie ten urosept i zurawit. Eh kolejne leki do brania no ale trudno, jak trzeba to trzeba. Zelazo lykam co drugi dzien i morfologia mi sie poprawila od ostatniej wizyty czyli czasem po prostu nie ma innej rady jak grzecznie sie sluchac.

Sandra no wlasnie szyjka moze sie wydluzyc o ile bedziesz sie stosowala do zalecen. Jak widzisz nawet rozwarcie wewnetrzne moze sie cofnoc jak u kroczka :-)

reklama
hej, ja po wizycie :) mały waży 1,7 kg :D strach się bać :) jest ok, szyjka mega długa, w ogóle spoko, więc każdemu życzę takich wieści :) przepraszam, że Was trochę ostatnio zaniedbuję, ale staram się nadrobić w pracy na zapas :D
trzymajcie się!

Do góry