madzikm76
Fanka BB :)
Witam się poniedziałkowo
Jestem po wizycie. Wszystko z Kubusiem w najlepszym porządku. Waży 1321g, za długości kości udowej wynika że jest w wieku 30 tygodnia nawet więcej czyli wynika że albo będzie długonogi albo bedzie długi . Mój lekarz nie mierzy go już od kilku wizyt. Śliczny buziolek pokazał ale nie udało się zrobić zdjęcia 3d No ale ziewał sobie podczas badania
Szyjka z krążkiem trxyma, a co najważniejsze rozwarcie wew się zamknęło)
Mam tylko zmniejszoną nieznacznie ilość wód płodowych prawdopodobnie przez skurcze nieliczne ale jednak. Nie kazał się denerwować tylko zwiększył dawkę Adalatu do 3 tabletek dziennie No cóż jakoś dam radę.
Rozmawiałam z Nim o szpitalu i cesarce i ostatecznie zdecydowałam się na szpital bielański i na kolejną wizytę 28 lutego idę już do lekarza z tego szpitala i będę z nim ustalała termin cc
Musze jeszcze zadzwonic do niego tzn tego co prowadził mnie do tej pory bo zapomnial dac mi namiary na polozna w bielańskim zebysmy mogli umowic sie z nia na zwiedzanie szpitala jak pojade na kolejna wizyte
Ruchow jeszcze nie kazal liczyc. Mowil ze od 34 tygodnia po jedzeniu w ciagu godziny przynajmniej 10 ruchow
Kroczek_k - super wiesci:-) Cieszy mnie ze sie wszystko okolszyjkowo trzyma, a skoro lekaz mowi, ze tak nieznaczny ubytek wod jest ok to znaczy, ze tak jest:-)
Witam Nadal nie mam zrobionych przepływów dziś, Tylko ktg 3 razy dziennie, Czekam kilka dni na konsultację specjalisty, jutro może usg taką mam nadzieję
Dieta szpitalna? za 3 zł na osobę? to w więzieniu mają lepsze wyżywienie niż kobiety na patologii ciąży a dieta to dali mi ziemniaki- zabronione mi, białe pieczywo na śniadanie. Od 3 dni rodzina dowozi dietkę by mi ketony spadły bo mam na najwyższym wskaźniku, schudłam 3 kg.
Tez sie zgadzam, ze stwierdzeniem, ze szpitalne jedzenie to przewaznie masakra Dobrze jest jak ma kto dowozic i dokarmiac. Ale jak mozna nie sprawdzic dajac jedzenie na patologii ciazy, czy kobieta czasem nie ma cukrzycy i danych rzeczy nie moze jesc
Kroczek, super wieści!
Nieznajoma w moim szpitalu dziewczyny na patologii miały dietę cukrzycową i o dwa posiłki więcej niż inne położnice
lizzy, to dobrze ze za jednym zamachem wszystko się uda :-)
Bylam na badaniu u kardiologa. Bąbel miał echo serca. Wszystko w porządku. Młody wazy ok 1691g co oznacza ze wg tych pomiarów co się udało daje to 31tc a u nas 29. w dodatku pani dr powiedziała ze o pomyłce wagowej raczej nie ma mowy i pokazała mi już tkankę tłuszczową człowieka :-) Czad!!!!! Klusek będzie jak nic ;-)
Jotemka - super wiesci:-) A wedlug suwaczka to wlasnie skonczylas 29t tydzien jutro zaczynasz 30sty, wiec maly bedzie klusek ale nie over-kluskowaty