reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Witam się poniedziałkowo:)

Jestem po wizycie. Wszystko z Kubusiem w najlepszym porządku. Waży 1321g, za długości kości udowej wynika że jest w wieku 30 tygodnia nawet więcej:szok: czyli wynika że albo będzie długonogi albo bedzie długi:) . Mój lekarz nie mierzy go już od kilku wizyt. Śliczny buziolek pokazał ale nie udało się zrobić zdjęcia 3d:( No ale ziewał sobie podczas badania:)

Szyjka z krążkiem trxyma, a co najważniejsze rozwarcie wew się zamknęło:))

Mam tylko zmniejszoną nieznacznie ilość wód płodowych prawdopodobnie przez skurcze nieliczne ale jednak. Nie kazał się denerwować tylko zwiększył dawkę Adalatu do 3 tabletek dziennie:( No cóż jakoś dam radę.

Rozmawiałam z Nim o szpitalu i cesarce i ostatecznie zdecydowałam się na szpital bielański i na kolejną wizytę 28 lutego idę już do lekarza z tego szpitala i będę z nim ustalała termin cc

Musze jeszcze zadzwonic do niego tzn tego co prowadził mnie do tej pory bo zapomnial dac mi namiary na polozna w bielańskim zebysmy mogli umowic sie z nia na zwiedzanie szpitala jak pojade na kolejna wizyte:)

Ruchow jeszcze nie kazal liczyc. Mowil ze od 34 tygodnia po jedzeniu w ciagu godziny przynajmniej 10 ruchow:)

Kroczek_k - super wiesci:-) Cieszy mnie ze sie wszystko okolszyjkowo trzyma, a skoro lekaz mowi, ze tak nieznaczny ubytek wod jest ok to znaczy, ze tak jest:-)
Witam :) Nadal nie mam zrobionych przepływów dziś, Tylko ktg 3 razy dziennie, Czekam kilka dni na konsultację specjalisty, jutro może usg taką mam nadzieję
:tak:
Dieta szpitalna? za 3 zł na osobę? to w więzieniu mają lepsze wyżywienie niż kobiety na patologii ciąży :szok: a dieta to dali mi ziemniaki- zabronione mi, białe pieczywo na śniadanie. Od 3 dni rodzina dowozi dietkę by mi ketony spadły bo mam na najwyższym wskaźniku, schudłam 3 kg.

Tez sie zgadzam, ze stwierdzeniem, ze szpitalne jedzenie to przewaznie masakra:no: Dobrze jest jak ma kto dowozic i dokarmiac. Ale jak mozna nie sprawdzic dajac jedzenie na patologii ciazy, czy kobieta czasem nie ma cukrzycy i danych rzeczy nie moze jesc
:no:
Kroczek, super wieści!
Nieznajoma w moim szpitalu dziewczyny na patologii miały dietę cukrzycową i o dwa posiłki więcej niż inne położnice
lizzy, to dobrze ze za jednym zamachem wszystko się uda :-)
Bylam na badaniu u kardiologa. Bąbel miał echo serca. Wszystko w porządku. Młody wazy ok 1691g co oznacza ze wg tych pomiarów co się udało daje to 31tc a u nas 29. w dodatku pani dr powiedziała ze o pomyłce wagowej raczej nie ma mowy i pokazała mi już tkankę tłuszczową człowieka :-) Czad!!!!! Klusek będzie jak nic ;-)

Jotemka - super wiesci:-) A wedlug suwaczka to wlasnie skonczylas 29t tydzien jutro zaczynasz 30sty:tak:, wiec maly bedzie klusek ale nie over-kluskowaty:-D

reklama
Jak wchodzę na ten wątek, bo dopada mnie kompleks matki chudego dziecka. Siedzę teraz i zastanawiam się co zjeść żeby mały jak najwięcej przytył. Chyba powoli w paranoję popadam :no:

Jotemka super wieści

Agunia co się przejmujesz przynajmniej nie bedziesz miała problemu z porodem lepiej urodzić małe dziecko niż męczyć sie z klockiem i popękać albo żeby się cc skończyło

On ma zapisane ze to waga na skończony 31tc
moi chłopcy włączyli przy porodzie po 4050g
Agunia, będzie Ci lżej rodzic;-) Nie martw się Serio Ja mowię ze moje dzieci nigdy nie są małe. Potem jeszcze przybierają na potegę. Biedny ten mój kręgosłup!!!!!!! W dodatku wyrastają szybko z ciuchów To tez nieekonomiczne. Nie martw się, plissssss

Kroczku super wieści bardzo się cieszę :-) i oby tak dalej do samego końca :-)

Nieznajoma trzymaj się tam cieplutko i dobrze ze rodzinka chociaż dożywia :-) trzymam kciuki za szybki powrót do domku :-)

Lizzy
gratuluję udanej wizyty :-)

Jotemka super wieści :-)

AguniaGR
nie martw się teraz zaczyna się okres gdzie maluszki najwięcej przybierają :-)

Witam się poniedziałkowo:)

Jestem po wizycie. Wszystko z Kubusiem w najlepszym porządku. Waży 1321g, za długości kości udowej wynika że jest w wieku 30 tygodnia nawet więcej:szok: czyli wynika że albo będzie długonogi albo bedzie długi:) . Mój lekarz nie mierzy go już od kilku wizyt. Śliczny buziolek pokazał ale nie udało się zrobić zdjęcia 3d:( No ale ziewał sobie podczas badania:)

Szyjka z krążkiem trxyma, a co najważniejsze rozwarcie wew się zamknęło:))

Mam tylko zmniejszoną nieznacznie ilość wód płodowych prawdopodobnie przez skurcze nieliczne ale jednak. Nie kazał się denerwować tylko zwiększył dawkę Adalatu do 3 tabletek dziennie:( No cóż jakoś dam radę.

Rozmawiałam z Nim o szpitalu i cesarce i ostatecznie zdecydowałam się na szpital bielański i na kolejną wizytę 28 lutego idę już do lekarza z tego szpitala i będę z nim ustalała termin cc

Musze jeszcze zadzwonic do niego tzn tego co prowadził mnie do tej pory bo zapomnial dac mi namiary na polozna w bielańskim zebysmy mogli umowic sie z nia na zwiedzanie szpitala jak pojade na kolejna wizyte:)

Ruchow jeszcze nie kazal liczyc. Mowil ze od 34 tygodnia po jedzeniu w ciagu godziny przynajmniej 10 ruchow:)

No pięknie, jak jeszcze rozwarcie się zamknęło to bomba :)

Witam :) Nadal nie mam zrobionych przepływów dziś, Tylko ktg 3 razy dziennie, Czekam kilka dni na konsultację specjalisty, jutro może usg taką mam nadzieję
:tak:
Dieta szpitalna? za 3 zł na osobę? to w więzieniu mają lepsze wyżywienie niż kobiety na patologii ciąży :szok: a dieta to dali mi ziemniaki- zabronione mi, białe pieczywo na śniadanie. Od 3 dni rodzina dowozi dietkę by mi ketony spadły bo mam na najwyższym wskaźniku, schudłam 3 kg.

Spytaj na obchodzie, czy ci nie mogą zaznaczyć "dieta cukrzycowa" bo to jest paranoja!!!!

Kroczek, super wieści!
Nieznajoma w moim szpitalu dziewczyny na patologii miały dietę cukrzycową i o dwa posiłki więcej niż inne położnice
lizzy, to dobrze ze za jednym zamachem wszystko się uda :-)
Bylam na badaniu u kardiologa. Bąbel miał echo serca. Wszystko w porządku. Młody wazy ok 1691g co oznacza ze wg tych pomiarów co się udało daje to 31tc a u nas 29. w dodatku pani dr powiedziała ze o pomyłce wagowej raczej nie ma mowy i pokazała mi już tkankę tłuszczową człowieka :-) Czad!!!!! Klusek będzie jak nic ;-)

super wieści :)
Będzie kawał chłopa :)

Jak wchodzę na ten wątek, bo dopada mnie kompleks matki chudego dziecka. Siedzę teraz i zastanawiam się co zjeść żeby mały jak najwięcej przytył. Chyba powoli w paranoję popadam :no:

Łucja miała w 29tc 1154g a dzisiaj ma 2050!!!!!!!!! Przytyła 900 gram w 3 tyg :D
Może twój też tak skoczy :)

Super dziewczyny wiadomości! Dzieci rosną jak na drożdżach :-)
Agunia- nic się nie martw i u Twojej pociechy będzie skok wagowy!!!!

Hej dziewczyny jestem po wizycie spodziewałam się innych wieści .Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się i dostałam lek Luteina do pochwowo. ,a wszelki wypadek mówił że jeszcze jest w normie ale działa zapobiegawczo i nie mam się stresować no i oczywiście leżenie, myślałam że padnę jak zaczął gadać mam wytrzymać minimum 6 tyg oby udało się dłużej . Zmartwiona jestem i przygnębiona . Mam być dobrych myśli ale jakoś nie potrafię
Jednego wcześniaka już urodziłam i wiem jaki jest to stres z nim związany .
Kolejna za 2 tyg wizyta i oby tym razem wieści były lepsze .
No i mała ma 1100 dobre i to :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sandra - biorac pod uwage Twoje wczesniejsze doswiadczenia to wiesci faktycznie nie sa super, ale nie stresuj sie mocno bo to tylko pogorszy sytuacje. Lez grzecznie i zaciskaj nogi!!!!

Do góry