reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Jak wchodzę na ten wątek, bo dopada mnie kompleks matki chudego dziecka. Siedzę teraz i zastanawiam się co zjeść żeby mały jak najwięcej przytył. Chyba powoli w paranoję popadam :no:

hehe, mam to samo :)

Hej dziewczyny jestem po wizycie spodziewałam się innych wieści .Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się i dostałam lek Luteina do pochwowo. ,a wszelki wypadek mówił że jeszcze jest w normie ale działa zapobiegawczo i nie mam się stresować no i oczywiście leżenie, myślałam że padnę jak zaczął gadać mam wytrzymać minimum 6 tyg oby udało się dłużej . Zmartwiona jestem i przygnębiona . Mam być dobrych myśli ale jakoś nie potrafię
Jednego wcześniaka już urodziłam i wiem jaki jest to stres z nim związany .
Kolejna za 2 tyg wizyta i oby tym razem wieści były lepsze .
No i mała ma 1100 dobre i to :-)

spokojnie, stres tu na pewno nie pomoze. Odpoczywaj i czekaj przynajmniej jeszcze 6 tygodni :)

reklama
Dziewczynki jak tak patrze to teraz każde dziecko inaczej waży. Nie ma się co Agunia martwić skoro sie dobrze rozwija:)

Lizzy gratuluje dobrych wieści:)

Jotemka dobrze że z serduszkiem ok. Ja mam echo 3 marca

Sandra lez jak kazal lekarz a bedzie dobrze. szyjka moze sie wydluzyc

Nieznajoma no wspolczuje tych posilkow:(

zgadzam się z kroczkiem, najważniejsze, że maluszki się zdrowo rozwijają a waga to sprawa drugorzędna jak wszystko jest prawidłowo :) Agunia nie martw się, lepiej urodzić mniejsze niż koloska :p :)

Jotemka to kawał dzieciaczka będzie ;) mój tylko mnie ciągle pyta czy Lilka na pewno będzie miała takie grubiutkie rączki bo to super i on chce żeby miała :confused: i zrozum tu faceta.

sandra leż jak lekarz kazał ile możesz i będzie dobrze, postaraj się nie zamartwiać :)

Sandra spokojnie lez i odpoczywaj a na pewno bedzie dobrze. Zobaczysz ze wytrzymasz spokojnie te 6 tygodni a nawet dluzej.

Ja odebralam wczorajsze wyniki. Morfologia mi sie poprawila, glukoza po obciazeniu tez w porzadku ufff. Tylko w moczu mam bakterie i leukocyty wiec cos sie przyplatalo..Co Wy tam dziewczynki na to lykalyscie??? Na pewno kupie sobie zurawine. Ale nie pamietam czy urosept moge brac. Chyba tak. Dolegliwosci nie mam wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku.

Sandra spokojnie lez i odpoczywaj a na pewno bedzie dobrze. Zobaczysz ze wytrzymasz spokojnie te 6 tygodni a nawet dluzej.

Ja odebralam wczorajsze wyniki. Morfologia mi sie poprawila, glukoza po obciazeniu tez w porzadku ufff. Tylko w moczu mam bakterie i leukocyty wiec cos sie przyplatalo..Co Wy tam dziewczynki na to lykalyscie??? Na pewno kupie sobie zurawine. Ale nie pamietam czy urosept moge brac. Chyba tak. Dolegliwosci nie mam wiec mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku.

Mi położna i pani w aptece mówiły, że można brać spokojnie większość ziołowych leków na te moczowe kłopoty w ciąży. Ale najlepiej pójść do biedry i za grosze kupić kilka paczek żurawiny i ją wpierniczać ;)

Ja brałam żuravit i chyba do niego powróce, bo nie czuję sie pewnie ostatnio z moim pęcherzem. A jeśli chodzi o żurawine z Biedry to jest super !!!

Hej dziewczyny jestem po wizycie spodziewałam się innych wieści .Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się i dostałam lek Luteina do pochwowo. ,a wszelki wypadek mówił że jeszcze jest w normie ale działa zapobiegawczo i nie mam się stresować no i oczywiście leżenie, myślałam że padnę jak zaczął gadać mam wytrzymać minimum 6 tyg oby udało się dłużej . Zmartwiona jestem i przygnębiona . Mam być dobrych myśli ale jakoś nie potrafię
Jednego wcześniaka już urodziłam i wiem jaki jest to stres z nim związany .
Kolejna za 2 tyg wizyta i oby tym razem wieści były lepsze .
No i mała ma 1100 dobre i to :-)

spokojnie- zobacz ile dziewczyny dają radę leżeć. Tylko leż a nie idź ziemi w ogródku przekopywać i będzie ok :)

super, że ta glukoza wyszła dobra :)

reklama

super ze glukoza oki :)

ja łykam urosept =- lekarz kazał - wiec chyba mozna. I bralam taki jednorazowy antyiotyk. Nie mialam tez zadnych dolegliwosci, ale wlasnie mialam bakterie i cos tam jeszcze i learz kazał wziac :)

Do góry