reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Kroczek- super wieści, cieszę się że krążek spełnia swoją funkcję, a wodami tak jak lekarz mówił się nie przejmuj skoro to tylko nieznaczny ubytek.

Nieznajoma- co u ciebie?

reklama
super kroczku gratuluję wizyty :) bardzo się cieszę, że Kubuś ma się dobrze no i że rozwarcia wew brak :) wodami jak nie kazał się przejmować to się cieszmy że cała reszta w porządku :)

ja na wizytę idę 13 lutego :)

Kroczek super ze wizyta udana i ze szyjka tak ladnie trzyma a Kubus rosnie :-).no i fajnie ze zdecydowalas sie na szpital i masz tam dostep do jakiegos lekarza. Teraz jak sie z nim spotkasz i ustalisz termin cc to bedziesz spokojniejsza. I nie pozostanie nic innego jak tylko odliczac dni :-) a jak masz troche mniej wod to duzo pij. Chociaz pamietam ze pisalas ze pijesz sporo. No ale trzeba tego pilnowac.

Witam się poniedziałkowo:)

Jestem po wizycie. Wszystko z Kubusiem w najlepszym porządku. Waży 1321g, za długości kości udowej wynika że jest w wieku 30 tygodnia nawet więcej:szok: czyli wynika że albo będzie długonogi albo bedzie długi:) . Mój lekarz nie mierzy go już od kilku wizyt. Śliczny buziolek pokazał ale nie udało się zrobić zdjęcia 3d:( No ale ziewał sobie podczas badania:)

Szyjka z krążkiem trxyma, a co najważniejsze rozwarcie wew się zamknęło:))

Mam tylko zmniejszoną nieznacznie ilość wód płodowych prawdopodobnie przez skurcze nieliczne ale jednak. Nie kazał się denerwować tylko zwiększył dawkę Adalatu do 3 tabletek dziennie:( No cóż jakoś dam radę.

Rozmawiałam z Nim o szpitalu i cesarce i ostatecznie zdecydowałam się na szpital bielański i na kolejną wizytę 28 lutego idę już do lekarza z tego szpitala i będę z nim ustalała termin cc

Musze jeszcze zadzwonic do niego tzn tego co prowadził mnie do tej pory bo zapomnial dac mi namiary na polozna w bielańskim zebysmy mogli umowic sie z nia na zwiedzanie szpitala jak pojade na kolejna wizyte:)

Ruchow jeszcze nie kazal liczyc. Mowil ze od 34 tygodnia po jedzeniu w ciagu godziny przynajmniej 10 ruchow:)

Świetnie :) no chłop jak dąb rosnie :-D i duzy i długi, bedzie przystojniak!

Kroczek jaki duzy chłopak :D super

Nieznajoma, wiem cos o diecie szpitalnej a już w szczególności o diecie dla kobiet z cukrzyca. Lezalam na patologii z dziewczyna która brala insulinę i do sniadania dostawala biala bulke z przesłodzonym dżemem ... pogratulować albo szpitalnemu diabetologowi albo elokwencji rozdzielającym porcje.

W ogole wydaje mi się ze zarcie z puszki dla psa smaczniejsze niż to co mi serwowali w szpitalu. Tez bylam dokarmiana. Pamietan do dziś do sniadania parowki w folii z napisem HOT-DOG, które zapewne były jednym wielkim MOMem :baffled:

Kroczek gratuluję udanej wizyty :) cieszę się, że macie się dobrze :)

Nieznajoma do szpitala to tylko na wczasy odchudzające, trzymaj się dzielnie

Nieznajoma życzę wytrwałości i dużo siły.
Kroczek - super wieści gratulacje

U mnie też dzisiaj wszystko OK na badaniu mały ma 1430g wygląda na tydzień wiecej niż ma wg kalendarza. Lekarka omówiła ze mną cesarkę że prawdopodobnie zrobi mi ją przed świętami ale powiedziała też że zszyje mi też moje rozejscie się mięśni brzucha więc może już nie będę sobie mogła pomacać żołądka przez pępek :baffled: bo nie należało to do przyjemności

wrzucam linka jakby ktoś nie wiedział o co chodzi
Rozstęp mięśni prostych brzucha :: Chirurgiczne zabiegi rekonstrukcyjne

reklama
Kroczek, super wieści!
Nieznajoma w moim szpitalu dziewczyny na patologii miały dietę cukrzycową i o dwa posiłki więcej niż inne położnice
lizzy, to dobrze ze za jednym zamachem wszystko się uda :-)
Bylam na badaniu u kardiologa. Bąbel miał echo serca. Wszystko w porządku. Młody wazy ok 1691g co oznacza ze wg tych pomiarów co się udało daje to 31tc a u nas 29. w dodatku pani dr powiedziała ze o pomyłce wagowej raczej nie ma mowy i pokazała mi już tkankę tłuszczową człowieka :-) Czad!!!!! Klusek będzie jak nic ;-)

Do góry