Ja swoją wizytę odbyłam w czwartek i doznałam kilku małych szoków
... Najpierw okazało się, że jak całą ciążę tyłam około 1kg na trzy tygodnie bo co tyle mam wizyty, tak tym razem przybrałam 3 kilo czyli jakiś kilogram na tydzień
... Potem poszłam na usg, mój Kubuś poraz pierwszy pokazał tylko część buźki a mianowicie nosek, usta i brodę... Mój mąż był na tyle bystry, że nawet zębów się już dopatrzył i zszokowany mówi "jaaacie jakie on ma już zęby"
Lekarz się tylko uśmiechnął, ja w śmiech z pytaniem do niego a kiedy on u noworodka zęby widział??? I dopiero załapał
Normalnie "facet na usg- BEZCENNE"
!!!
Ogólnie z małym wszystko w najlepszym porządku wszystko super, no może poza wagą która mnie przeraziła jak usłyszałam że w 29tc i 6dniu moje dziecię waży 1830g
!!! Ułożony póki co główką do dołu i jak na razie nic nie stoi na przeszkodzie aby rodzić siłami natury... Lekarz powiedział że będzie spory
Więc ja się pytam jak ja mam go wypchnąć NO JAK???? Jak ja przed ciążą całe życie nie mogłam dobić do wagi 50kg... Normalnie tak się tym stresuję że nie wiem
Obwód główki ma 28cm to jak zmierzyłam dokładnie tyle ma obwód butelki 1,5l na dole a przecież to jeszcze urośnie przez te dwa miesiące wszystko jeszcze
... Normalnie umrę do tego kwietnia, albo ze stresu wcześniej urodzę to będzie chociaż troszkę mniejszy:-):-):-)... Nie wiem po kim on tak rośnie bo mąż co prawda spory jest ale urodził się 2,5kg... a ja coś około 3kg. Z drugiej strony cieszę się że jest zdrowy i silny i w razie co jest gotowy jak by wcześniej chciał świat ujrzeć;-)...
Agunia cudne te zdjęcia masz!!! Ja mam takiego pysia zrobionego ale z połówkowego usg teraz miałam 2d i mało się pokazał z twarzy ;-)...
Edysiek opieprz tego swojego gina!!! Co oni sobie myślą! Sama ciąża jest już podstawą do L4
!!! Masz do tego święte prawo i niech nie będą tacy mądrzy!!! Zawsze możesz powiedzieć że źle się czujesz, że nie możesz już tyle siedzieć a nie masz jak w pracy odpocząć... Mi np.. dziś mały coś wsadził pod żebra i nie ma opcji siedzenia czy zgięcia się bo ledwo oddycham i jak niby bym miała w pracy wysiedzieć??!! Z resztą powiedz mu że nie masz siły po pracy na nic a kiedyś jednak musisz się przygotować do przyjęcia dziecka
!!! Z resztą po co im się tłumaczyć, jestem w ciąży, ciężko mi w pracy chcę odpocząć i żądam L4 bo mam do tego prawo
!!!
Dagmar normalnie zazdroszczę Ci trochę tej wiedzy kiedy będziesz już z małą i że już tak niedużo zostało... Ja już chciałabym być czasem po wszystkim, bo im bliżej tym bardziej zaczynam świrować i denerwować się porodem bo nie cierpię stanu że totalnie nie wiem czego mogę się spodziewać i jak to będzie
...