reklama
Ja także byłam w zeszłym tyg na wizycie. mały rośnie miał wtedy 1340 g, lekarka powiedziała, że moge odłożyc witaminy bo rośnie ładnie. Ułożony jest tak że główka po biustem po lewej stronie a nóżki na dole po prawej stronie. Robiłam USG 3D ale niestety cały czas zasłaniał bużke rączką, wstydził sie czy co ?:-) wyszły mi leukocyty podwyzszone w moczu, dostałam antybiotyk taki na 1 raz i mam brać Femisept URO 3x1 i jeśc dużo suszonej żurawiny i powtórzyć badanie moczu w tym tyg, bo ją to zaniepokoiło ze tak nagle mi wyszły te leukocyty. I termin porodu przesunął mi sie o 2 tyg do przodu, wg USG jest teraz 7.04
Ja tez dostalam taki lek na 1 raz na mocz. Moze ten sam i mam brac proursan 3 x 1 tabletke. A co do terminu to u mnie jest tak: patrzac na wage to mam + 3 dni, patrzac na "wzrost: to mam - tydzien pewnie pod koniec marca zacznie sie tak naprawde odliczanie i rzeczywscie nic nie bedzie wiadomo kiedy i jak ja mam znajome ktore urodzily i 3 tygdonie przed terminem, i mam kolezanke ktora rodzila tydzien po terminie. Dzieciaczki wszystkie zdrowe i słodziutkie wiec nie musimy sie chyba tym martwic
L-oka - ten antybiotyk to byl w takiej niebieskiej saszetce do rozpuszczenia w wodzie, nawet dobry w smaku.
A z tym terminem to fakt nie przejmuje sie, bo w sumie na każdym USG wychodzi cos innego, a i tak na porodówce patrza sie na termin z karty ciąży, i ja takze takiego sie trzymam. Pierwszego synka urodziłam 10 dni po terminie
A z tym terminem to fakt nie przejmuje sie, bo w sumie na każdym USG wychodzi cos innego, a i tak na porodówce patrza sie na termin z karty ciąży, i ja takze takiego sie trzymam. Pierwszego synka urodziłam 10 dni po terminie
Termin wg USG to jak waga ... ja cały czas mam w głowie jak szłam rodzić Bartka... mi na izbie przyjęć wywróżyli dziecko około 2900 a urodził się 3680, czujecie? Także tak jak mówicie, termin OM i tyle w temacie. Wierzę we wcześniejsze porody ze względu na skracające się szyjki itp ale rozmiar dziecka bym pod uwagę nie brała :-)
TruskawkowaMamba
Fanka BB :)
Ja urodziłam 2 dni po terminie i mówili, że syn będzie miał 2900 no max 3000 i co......3470;-)
Edysiek
odkrywca
A mi mój gin mówi, że on wagi nie prognozuje, bo nie bawi się w coś takiego. Na oko może powiedzieć i tyle.
marcia331
Dagmar czekamy na wiesci po wizycie!!!!!
TruskawkowaMamba
Dagmar czekamy na wiesci po wizycie!!!!!
No czekamy!!!!
dagmar
jestem.
Część pochwowa lekko skrucona, rozwarcie na palec.
jakiekolwiek skurcze- na oddział. Bo teraz to już z 2 takie akcje i nie dadzą rady tego zatrzymać.
Jak donoszę to rodzę 18 marca :O
17 idę na oddział a 18 tną.
Dziwnie mi z tak konkretnym terminem... nie wiem co myśleć :O
Część pochwowa lekko skrucona, rozwarcie na palec.
jakiekolwiek skurcze- na oddział. Bo teraz to już z 2 takie akcje i nie dadzą rady tego zatrzymać.
Jak donoszę to rodzę 18 marca :O
17 idę na oddział a 18 tną.
Dziwnie mi z tak konkretnym terminem... nie wiem co myśleć :O
reklama
marcia331
Dagmar czyli rozwarcie masz takie jakie miałaś ostatnio tak??? Czyli nie tak źle :-) dasz radę jeszcze te 7 tygodni. I tak jak już kiedyś mówiłyśmy będziesz się mogła tym wszystkim lekarzom zaśmiać w twarz za te wszystkie bzdury które gadali od samego początku. Tylko nie szalej kochana, nie szalej. Wszystko już masz prawie przygotowane więc spokojnie czekaj. A jak ta Twoja spirala i jak ułożenie małej??? Nadal tak nisko jest?