reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Ja także byłam w zeszłym tyg na wizycie. mały rośnie miał wtedy 1340 g, lekarka powiedziała, że moge odłożyc witaminy bo rośnie ładnie. Ułożony jest tak że główka po biustem po lewej stronie a nóżki na dole po prawej stronie. Robiłam USG 3D ale niestety cały czas zasłaniał bużke rączką, wstydził sie czy co ?:-) wyszły mi leukocyty podwyzszone w moczu, dostałam antybiotyk taki na 1 raz i mam brać Femisept URO 3x1 i jeśc dużo suszonej żurawiny i powtórzyć badanie moczu w tym tyg, bo ją to zaniepokoiło ze tak nagle mi wyszły te leukocyty. I termin porodu przesunął mi sie o 2 tyg do przodu, wg USG jest teraz 7.04

Ja tez dostalam taki lek na 1 raz na mocz. Moze ten sam :) i mam brac proursan 3 x 1 tabletke. A co do terminu to u mnie jest tak: patrzac na wage to mam + 3 dni, patrzac na "wzrost: to mam - tydzien :) pewnie pod koniec marca zacznie sie tak naprawde odliczanie i rzeczywscie nic nie bedzie wiadomo kiedy i jak :) ja mam znajome ktore urodzily i 3 tygdonie przed terminem, i mam kolezanke ktora rodzila tydzien po terminie. Dzieciaczki wszystkie zdrowe i słodziutkie wiec nie musimy sie chyba tym martwic :)

L-oka - ten antybiotyk to byl w takiej niebieskiej saszetce do rozpuszczenia w wodzie, nawet dobry w smaku.

A z tym terminem to fakt nie przejmuje sie, bo w sumie na każdym USG wychodzi cos innego, a i tak na porodówce patrza sie na termin z karty ciąży, i ja takze takiego sie trzymam. Pierwszego synka urodziłam 10 dni po terminie

Termin wg USG to jak waga ... ja cały czas mam w głowie jak szłam rodzić Bartka... mi na izbie przyjęć wywróżyli dziecko około 2900 a urodził się 3680, czujecie? :szok: Także tak jak mówicie, termin OM i tyle w temacie. Wierzę we wcześniejsze porody ze względu na skracające się szyjki itp ale rozmiar dziecka bym pod uwagę nie brała :-)

jestem.

Część pochwowa lekko skrucona, rozwarcie na palec.

jakiekolwiek skurcze- na oddział. Bo teraz to już z 2 takie akcje i nie dadzą rady tego zatrzymać.

Jak donoszę to rodzę 18 marca :O
17 idę na oddział a 18 tną.
Dziwnie mi z tak konkretnym terminem... nie wiem co myśleć :O

reklama
Dagmar czyli rozwarcie masz takie jakie miałaś ostatnio tak??? Czyli nie tak źle :-) dasz radę jeszcze te 7 tygodni. I tak jak już kiedyś mówiłyśmy będziesz się mogła tym wszystkim lekarzom zaśmiać w twarz za te wszystkie bzdury które gadali od samego początku. Tylko nie szalej kochana, nie szalej. Wszystko już masz prawie przygotowane więc spokojnie czekaj. A jak ta Twoja spirala i jak ułożenie małej??? Nadal tak nisko jest?

Do góry