reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

GoGa Nie martw się jeszcze ułożeniem dziecka...obaj moi chłopcy późno się odwracali. Niby mają wtedy tak mało miejsca a im sie udało. Pamiętam, że Bartek jeszcze w 32 tc był ułożony pupą w dół, po paru tyg jadąc na porodówkę byłam pewna, że czeka mnie ciężki poród pośladkowy... a jednak nie. Nawet nie wiem kiedy fiknął. Spokojnie ;-)

reklama
nie wiem czy któraś z Was tak może ma ale ja od kilku dni w ciągu dnia czuję takie rytmiczne jakby uderzenia w w brzuchu. i zastanawiam się czy to mała ma czkawkę czy to może jakieś skurcze? to zupełnie nie boli, po prostu takie rytmiczne ruchy i po paru minutach przechodzi..ma któraś tak? nie wiem czy się martwić.

Ja także byłam w zeszłym tyg na wizycie. mały rośnie miał wtedy 1340 g, lekarka powiedziała, że moge odłożyc witaminy bo rośnie ładnie. Ułożony jest tak że główka po biustem po lewej stronie a nóżki na dole po prawej stronie. Robiłam USG 3D ale niestety cały czas zasłaniał bużke rączką, wstydził sie czy co ?:-) wyszły mi leukocyty podwyzszone w moczu, dostałam antybiotyk taki na 1 raz i mam brać Femisept URO 3x1 i jeśc dużo suszonej żurawiny i powtórzyć badanie moczu w tym tyg, bo ją to zaniepokoiło ze tak nagle mi wyszły te leukocyty. I termin porodu przesunął mi sie o 2 tyg do przodu, wg USG jest teraz 7.04

Oiwka super że wszystko ok:) A tym przesuniętym terminem porodu bym się nie stresowała bo tak jak mi lekarz mówił patrzy się na termin okresu oraz pierwsze usg konkretne

Oiwka super że wszystko ok:) A tym przesuniętym terminem porodu bym się nie stresowała bo tak jak mi lekarz mówił patrzy się na termin okresu oraz pierwsze usg konkretne

Mój gin tylko na początku określa termin porodu, a potem juz się w to nie bawi:-D Reszta zależy od dzieciaczka-bo to ich usg to też różnie pokazuje-jak mów gin-nie ma się co dziwić bo to wszystko z chin hahahaha

No dokładnie. Mój niby na wydrukach pisze który to tydzień ale tak różne wychodzą te tygodnie z pomiarów główki czy brzuszka że kazał się tym nie sugerować:))

reklama
a to dziwnie bo ja z pierwszego usg miałam na 12 a od połówkoweo na każdym usg słyszę że 5 a ostatnio nawet mi lekarz powiedział że mam sie szykować na 5 i nawet wcześniej pod koniec marca już być w gotowości..

Do góry