reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Byłam w czwartek w przychodni. To tylko rutynowe badania: mierzenie brzucha, waga, bicie serduszka, mocz , ciśnienie. Niestety nie przesługuje tam USG :(
Wszystko jest w porządku ale muszę wiecej jeść.

Według tego co mówiła lekarka to to, że po "obmacaniu" brzucha wzdłuż i w szerz chyba Mały jest ułożony poprzecznie. Z prawej strony główka a z lewej nóżki. I nie ukrywam.....tak też Go czuję, z prawej delikatne łaskotanie a z lewej mocne kopniaki. Jeszcze jak ona to powiedziałą ma troche czasu na zmianę pozycji :) mam nadzieję, że tak się stanie bo inaczej cc.

6/02 mam badanie na glukozę. Tutaj wygląda to trochę inaczej bo pije się napój energetyczny, Po takiej dawce to będę zakręcona jak "cyganka w tańcu" nie mówię już o Małym :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:- ale może to mu pomoże się odwrócić:-D.

ja nie mam szans na badanie takie jak połówkowe..chociaż w tym czasie będę w pl to może się zgłoszę. w sumie i tak muszę iść do kontroli w tym czasie a przynajmniej mi dzidzie pokażą na dłużej i sprawdzą :)

Evelinkaa a gdzie chodzisz do lekarza jeśli mogę zapytać? bo ja jestem z Gdyni i tam też się udaję do mamy to jak będę szła do lekarza i tak i tak to chętnie bym poszła do kogoś godnego polecenia :)

Ninka ja chodzę na prywatne wizyty w Gdańsku na Morenie do przychodni Gabinety przy Piecewskiej NZOZ Gabinety Przy Piecewskiej do dr. Sławomira Matkowskiego i mogę go z czystym sumieniem polecić - lekarz rewelacyjny. Ma w swoim gabinecie USG i zawsze maluszka podgląda :-) zawsze ze spokojem odpowiada na moje czasami dziwne pytania :-p ogólnie bardzo sympatyczny :-) Wizyta kosztuje Mnie 100 zł.

Aaaa a jak byś chciała mieć USG 3D/4D to dr. Augustyniak :-)

Ostatnia edycja:
tak czytam, że u niektórych z Was dziecko ułożone jest poprzecznie. podejrzewam, że u mnie też, bo kopie albo z jednego boku, albo z drugiego. zresztą na ostatnim usg też było ułożone. myślicie, że jeszcze się odwróci?

tak czytam, że u niektórych z Was dziecko ułożone jest poprzecznie. podejrzewam, że u mnie też, bo kopie albo z jednego boku, albo z drugiego. zresztą na ostatnim usg też było ułożone. myślicie, że jeszcze się odwróci?

GoGa - właśnie na wątku głównym pisałam o ułożeniu dziecka i ćwiczeniach, które można zrobić żeby pomóc dziecku przyjąć prawidłową pozycję. Wpisz sobie w wyszukiwarkę ćwiczenia dla ciężarnych pomagające przyjąć dziecku pozycję i jakich pozycji należy unikać w ciąży, które sprawiają, ze dziecko źle się układa. Ja mam tylko artykuły po angielsku ale pewnie bez problemu znajdziesz polskie:-)

reklama
Do góry