reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
milka super fotka :) usg to super spraw..tak mozna sobie popodflądac czasem

ja dzisiaj po wizycie u lekarza, który prowadzi moja ciąże. Ogolnie jestem zadowolona. Maluch zdrowy i rosnie , obecnie wazy 1200g, co daje termin porodu -3dni, zas biorac pod uwagę "wzrost" to daje termin porodu +5 dni :) ulozony jest miednicowo poprzecznie :) takze poki co cesarka..on chyba mi to na złość robi, zawsze na wizycie tak sie ulozy ze lekarz mowi o tym cc. No ale moze jeszcze przefika troche i bedzie oki. Generalnie wyniki w normie poza tym moczem..ale mam sie bardzo nie martwic bo to moze byc wynik leczenia cukrzycy. Ponoc to wszystko spływa drogami moczowymi i jak organizma sie oczyszcza przez diete to tak moze byc. Dostalam taki lek: Monural, ponoc bierze sie go tylko raz, w sensie nie trzeba np. rano i wieczorem przez 5 dni, tylko raz i juz :) i mam brac urosept 3x tabletka na dzien. I za miesiac badanie i kontrola :)
Ciesze sie bo porozmawialam z lekarzem o porodzie i jakos mi lzej chyba to znosic. Strasznie się boje niezaleznie czy sn czy cc, wiec taka rozmowa mi pomogła chyba, przynajmniej narazie. Kolejna wizyta 22 lutego, a wczensiej diabetolog i endokynolog.Matko chyba w zyciu do tylku lekarzy nie chodzilam jak teraz :)

Mika - fajne :-)
L- oka- super że wszystko ok :-) ja przyzwyczajona jestem do ciągłych wizyt u lekarzy od kilku lat więc jakoś mi się cz asem wydaje że rzadko do tego lekarza chodzę:-D
jutro mnie glukoza czeka i się boję że nie podołam, słodkie na czczo fuj, fuj, fuj już mam mdłości!

L-oka- fajnie że wszystko dobrze

Rila- trzymam kciuki za glukozę, będzie dobrze to wcale nie jest takie straszne.

Tak się zastanawiam bo u mnie dzidzia też położona póki co miednicowo-poprzecznie a nikt mi jeszcze nic nie mówił o cesarce. Na przedostatnim usg była główką do dołu ale się jeszcze kiwnęła na bok. ciekawa jestem czy się jeszcze obróci, ostatni czułam jak sie przewracała myslałam że mi brzuch urwie a teraz wiadomo z kazdym dniem większa

Dziewczyny super, że na wizytach wszystko dobrze :)

Co do obrotu dziecka, to ma jeszcze czas. Chyba spokojnie nawet do 35-6 tygodnia zawsze szansa jest, ze się obroci.
Mój lezal ciagle miednicowo, ale ostatnio ku mojemu wielkiemu zawodowi obrocil się glowka w dol :/ Wolalabym żeby lezal odwrotnie, aby był mniejszy nacisk na szyjke no i nie ukrywam ze cc mi bardziej pasuje niż sn. No ale coz, Mlody decyduje :)

Mika - fajne :-)
L- oka- super że wszystko ok :-) ja przyzwyczajona jestem do ciągłych wizyt u lekarzy od kilku lat więc jakoś mi się cz asem wydaje że rzadko do tego lekarza chodzę:-D
jutro mnie glukoza czeka i się boję że nie podołam, słodkie na czczo fuj, fuj, fuj już mam mdłości!

Powodzenia :) badanie nie jest takie zle, ale przyjemne rózniez nie jest. Pamietaj o cytrynie i na pewno dasz rade.

L-oka- fajnie że wszystko dobrze

Rila- trzymam kciuki za glukozę, będzie dobrze to wcale nie jest takie straszne.

Tak się zastanawiam bo u mnie dzidzia też położona póki co miednicowo-poprzecznie a nikt mi jeszcze nic nie mówił o cesarce. Na przedostatnim usg była główką do dołu ale się jeszcze kiwnęła na bok. ciekawa jestem czy się jeszcze obróci, ostatni czułam jak sie przewracała myslałam że mi brzuch urwie a teraz wiadomo z kazdym dniem większa

Ja rozmawiałam z lekarzem o formie porodu i pewnie dlatego mi powiedzial ze na teraz to mam cc. Poza tym Mój lezy głową w gorze :) i to juz chyba 3 raz jak jestem na wizycie i on sie tak ustawia. No zobaczymy, lekarz tez powiedzial ze jeszcze ma czas i zeby tak strasznie sie nie martwic, ze moze jeszcze sie przestawi :)

gratuluje wizyt dziewczyny :)

rila dasz radę spokojnie :)

dzidziulki jeszcze maja czas sie poodwracac, nie martwcie sie :) moja ulozona glowka do wyjscia, naciska mi pecherz strasznie a nozkami jak fiknie to mi dech zapiera czasem :p

reklama
An-fotografia, ja,ja jestem!:) Wczoraj dzwoniłam do doktorka i umówiłam się na 12.04.

Wiecie co,ja też czekałam z niecierpliwością, aż się obróci główką w dół, a potem jak mnie smyrała po szyjce rączkami i kopała biustem to miałam dość i tęskniłam za położeniem miednicowym, kiedy to cierpiał tylko brzuch po bokach:(

Do góry