reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Hej dziewczyny jestem nowa na tym wątku i ogólnie na forum .Jestem Sandra mam 22 lata i jestem 25 tyg ciąży i mam 8 letnią córkę Wiktorię
Co do wizyt to miałam wczoraj na szczęście okazało się że wszystko jest dobrze .Dostałam skierowanie na badanie moczu morfologi i Cukru tego 2 godzinnego i jego się obawiam :-(. Jak powiedziałam że w sobote tak mi cukier skoczył to powiedział że to nie możliwe .

reklama
madziolina super, że wizyta się udała :)

patuśka ładny numer odwaliłaś :p jutro na pewno Cie przyjmie Twoja lekarka, czekamy na wieści!

ola najważniejsze, że się nie poddałaś, głowa do góry kochana, trzymam kciuki żeby nowa pani doktor była lepsza i żebyś poczuła się zaopiekowana i bezpieczna :)

sandra spokojnie, wszystkie dziewczyny dały radę więc Ty też sobie poradzisz :)

a ja mam pytanie odnośnie leków na zgagę, bo męczy mnie strasznie i zastanawiam się czy mogę wziąć jakiś ranigast czy coś, jak myślicie? próbowałam już migdałów, mleka i zazwyczaj pomagały ale dziś jak dostałam o 16 tak nie mogę zasnąć teraz bo się dalej męczę a jak się położę to masakra jakaś..

Hej dziewczynki !

ja dziś byłam na usg przed ktorym sie stresowalam...
trafil mi sie na prawde super lekarz.... - szpital w ktorym planowalam rodzic ogolnie wlasnie sie rozbudowuje i warunki sa MEGA hardcore!
No ale usg zrobione tam bo tam rzeczywiscie sprzet jest dobry...... no i ogolnie jest ok ....ale torbielka u dzidzi tak jak byla to jest:( co troche mnie martwi mimo ze lekarze uspokjaja ze bedzie dobrze bo to nie ma jakos rzutowan na inne czynnosci...ale nie powiem zeby jakos mega mnie to uspokoilo! - czemu nie moze byc takz e jest poporstu dobrze?
Serducho niesamowite....pieknie bije....mozg tez rozwiniety prawidlowo...a Olcia wazy ok 1428 gramow wiec kawał kobity:) i z okresu wynika termin na 1 kwietnia a z dzisiejszego usg ze dzidzia jest o tydzien i jeden dzien strasza:)))
Ogolne lekarz sie smial bo ja normalnie lezacna plecach mialam jakas akcje ze robilo mi sie slabo - pierwszy raz! a Ola byla mistrzem bo on probowal zbadac przeplywy i gdy juz ładnie udalo mu sie wyłapac to Ola kopała skakała i nie dawała sie zabadac - łobuziara!! Cudne dziecko:)

potem bylam w szkole rodzenia i wiecie ze okazalo sie ze miasto nie dalo jeszcze umowy i narazie szkola jest platna?!

Sorki ze tak tylko o sobie ale jakos emocje mnie tak zdejmuja ze chyba sie poloze juz spac!
Sciskam was mocno i musi byc u nas wszytskich dobrze!

Marteczka, gratuluje udanej wizyty! :) chodzi o szkole Magdy Witkiewicz? No to niezly numer miasto wycielo... A wiadomo kiedy umowe podpisza? Ja zaczynam od poczatku lutego, wprawdzie nie mam za darmo, tylko ze znizka 50% bo to zajecia po angielsku, ale chcialabym wiedziec na co sie nastawiac.

Nina, mi gin mowila ze na zgage spokojnie moge ssac np. Rennie.

Marteczka, to masz wielką babę w brzuszku! Ale z drugiej strony, to już 30-ty tydzień, to do czegoś zobowiązuje :-)

Marteczka ja też słyszałam, że można wiele tych specyfików na zgagę ssać bo one nie wnikają do organizmu działają tylko na kwasy żołądkowe:)

Cieszę się że z Oleńki kawał dziecka już a torbielkami się nie przejmuj.

W ogóle to Kobitki niektóre z Was niebawem przekroczą magiczną 30:))) Gratulacje:))

marteczka gratuluje udanej wizyty! jak mówią żeby torbielami się nie przejmować to na pewno mają rację, córeczka duża kobietka rośnie, ruchliwa, serce jak dzwon i to najwaniejsze! :)

Hej dziewczynki !

ja dziś byłam na usg przed ktorym sie stresowalam...
trafil mi sie na prawde super lekarz.... - szpital w ktorym planowalam rodzic ogolnie wlasnie sie rozbudowuje i warunki sa MEGA hardcore!
No ale usg zrobione tam bo tam rzeczywiscie sprzet jest dobry...... no i ogolnie jest ok ....ale torbielka u dzidzi tak jak byla to jest:( co troche mnie martwi mimo ze lekarze uspokjaja ze bedzie dobrze bo to nie ma jakos rzutowan na inne czynnosci...ale nie powiem zeby jakos mega mnie to uspokoilo! - czemu nie moze byc takz e jest poporstu dobrze?
Serducho niesamowite....pieknie bije....mozg tez rozwiniety prawidlowo...a Olcia wazy ok 1428 gramow wiec kawał kobity:) i z okresu wynika termin na 1 kwietnia a z dzisiejszego usg ze dzidzia jest o tydzien i jeden dzien strasza:)))
Ogolne lekarz sie smial bo ja normalnie lezacna plecach mialam jakas akcje ze robilo mi sie slabo - pierwszy raz! a Ola byla mistrzem bo on probowal zbadac przeplywy i gdy juz ładnie udalo mu sie wyłapac to Ola kopała skakała i nie dawała sie zabadac - łobuziara!! Cudne dziecko:)

potem bylam w szkole rodzenia i wiecie ze okazalo sie ze miasto nie dalo jeszcze umowy i narazie szkola jest platna?!

Sorki ze tak tylko o sobie ale jakos emocje mnie tak zdejmuja ze chyba sie poloze juz spac!
Sciskam was mocno i musi byc u nas wszytskich dobrze!

będziesz mieć śliczną zdrową córeczkę, zobaczysz!

Marteczka dobrze, że wszystko ok, jak lekarz mówi, że torbielek niegroźny to na pewno tak jest.
Ola fajnie, że udało Ci się znaleźć kogoś innego, trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści.

Ja po glukozie i szczerze mówiąc nie wiem o co Wam chodziło :baffled: Taka przesłodzona herbatka z cytryną :-p i nic mi się po niej nie działo, trochę tylko głodna byłam.
Oby tylko wyniki były w normie.

reklama
Do góry