reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Ola10 - takiego lekarza to normalnie za jaja powiesić (sorki za język ale jak można)! Dobrze że zdecydowałaś się na wizytę u innego!
Ja na zgagę biorę Manti ale Rennie też ok bo pytałam o to lekarza 2 tyg temu.

reklama
ola10 cieszę się, ze tym razem dobrze trafiłaś i lekarz nie bagatelizuje tylko działa! Trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji:tak:
Moja wizyta trochę się przedłużyła bo jakoś tym razem sporo babeczek było. Ale pani doktor dokładna i się nie spieszy to i poczekać trochę trzeba było. Wynik morfo dobre, żelazo na granicy więc mam brać 3 razy w tygodniu, jedyne co to wyszly mi bakterie w moczu. Muszę powtórzyć i jak wyjdą ponownie to wtedy posiew. Dziwne bo żadnych dolegliwości nie mam i wszystko inne ok i nie wskazuje na żaden stan zapalny czy coś. Serducho pięknie bije - tylko na początku trochę się dzieć zdenerwował badaniem. Potem już mairowo i spokojnie. Nerwusek po mamusi:)

GoGa ja sie po glukozie czula w miare ok - nie mdlałam, nie mialam zawrotów, nic. A wynik - za wysoki :) wiec to nie ma reguły, organizm reaguje jak chce a wynik wynikiem.

Ola super ze w koncu masz pozadnego lekarza.

Ola super że to skonsultowałaś z innym lekarzem ;-) ja też mam grzybicę :wściekła/y: i dostałam globulki wrrrr ale ja mam skłonności normalnie to używam tak raz na miesiąc jakiegoś wspomagacza ale teraz wiadomo przestałam no i sa efekty

Ola całe szczęście, że poszłaś do tej kobiety, bo tamten lekarz to chyba mocno niedouczony, ciarki przechodzą aż jak ginekolog może nie zauważyć grzybicy i chcieć na to zakładać pessar. widać, że ta kobieta konkretna, zaopiekowała się Tobą tak jak powinna, jesteś w dobrych rękach :) teraz już wszystko będzie dobrze :) no i gratuluję dużej dziewczynki :D

dagmar jak to skręcasz łóżeczko?? Ty nie miałaś siedzieć na pupie i odpoczywać?? ;)

Melduję,że u nas wszystko ok, szyjka trzyma, rozwarcia brak, mogę dalej być na chodzie:):)

super

Patuśka super że po wizycie wszystko OK :)

Ja jutro znowu do kardiologa ale myślę że to tylko formalność, ostatnio byłam w przychodni a tam tylko EKG robią (u mnie już nigdy nie będzie normalne) więc teraz idę na oddział ECHO zrobić bo tylko ono pokaże czy jest ok. Najgorsze te dojazdy co tydzień do Lublina a mam ok 100km i trochę to męczące. A jeszcze teściowa chce się zabrać :wściekła/y:

reklama
Joł! Ja już po dzisiejszej wizycie :/ dostałam nakaz stawienia się w poniedziałek w szpitalu w celu powczasowania się :( mojej drugiej pani doktor też nie podoba się spięcie mojej macicy, powiedziała że się trochę powczasuje, pobadają mnie i będzie lepiej. A nie jest to jakoś poważny stan.
Nie bardzo mi się uśmiecha, ale co zrobić. Plusem sytuacji jest poznanie szpitala i personelu gdzie planuję rodzić.

Do góry