reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Kroczku u Mnie malutka usadowiła się po prawej stronie brzuszka i kopie tylko w tą stronę albo w dół albo w górę i też bym chciała żeby chociaż troszkę się przesunęła na środek :-p

Madziolinkna super że wszystko w porządku no i teraz nic tylko odpoczywać na L4 :-)

Ola10 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę !

Sandra dasz radę z glukozą oby tylko wyniki były dobre trzymam kciuki :-)

Marteczka super że w USG wszystko dobrze i malutka rośnie, a z tym torbielkiem skoro lekarze mówią żeby się nie martwić to musi być dobrze, także główka do góry :-)

Ja mam dopiero wizytę u swojego lekarza 30 stycznia więc jeszcze trochę, ale od jakiegoś czasu mam upławy które się wczoraj nasiliły i umówiłam się na NFZ do lekarza żeby Mi coś przepisał i jutro na 13:30 idę no i troszkę pęcherz dokucza tak jak by małe zakażenie :-( ajjj trochę się martwię ale jutro wszystko się wyjaśni i oby szybko pomogło :-)

No właśnie Kubuś też wali w prawą stronę aktualnie nóżkami w okolicach pępka tzn bardziej na prawo jakby w bok:))

Na pęcherzyk to żurawinke polecam:)) A dobrze ze sprawdzisz co i jak wczesniej

Ja po glukozie i szczerze mówiąc nie wiem o co Wam chodziło :baffled: Taka przesłodzona herbatka z cytryną :-p i nic mi się po niej nie działo, trochę tylko głodna byłam.
Oby tylko wyniki były w normie.

z tą glukozą to też nie rozumiem szumu ;) nastawiłam się, że będę wymiotować, mdleć itp. itd, a tu kompletnie nic. woda jak woda, po prostu słodka, i tyle. wypiłam od razu (bez cytryny). chociaż wiem, że u niektórych to badanie może niezbyt miło przebiegać, i z tego, co obserwuję, to jeśli już podczas badania dzieją się takie cuda (omdlenia, zawroty, wymioty), to już może być znak, że wyniki nie będą najlepsze.

Awieć na razie bez pessara bo mam grzybice i trzeba ja najpierw wyleczyc, szok ze wczoraj lekarz się tego nie dopatrzył. Pozatym jestem bardzo zadowolona z wizyty w końcu czuję się zaopiekowana dostałam nospę pod język, magnez, globułki cloctimazolum i probiotyk. zrobiła mi usg szyjki i faktycznie też zaleca pessar zrobiła usg dzidziusia takie dokładne sprawdziła wszystkie narządy no i potwierdziła dziewczynkę:tak: i to dużą dziewczynkę 1.775g co by odpowiadało 31 tyg.. przepisała mi globulki na 6 dni i w pon. mam przyjś na założenie krążka. mam obserwować skurcze jak będzie więcej jak 2 na godzinę to idę do szpitala i poda mi leki na rozwinięcie płuc. do pon. mam leżeć . no i dzidzia sie znowu obruciła pośladkowo.

Marcia- ja tez brałam Rennie w ciąży z Alanem.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj dziewczyny.

Patuśka kciukasy zaciśnięte:)

Goga niekoniecznie jest tak jak piszesz. Ja miałam badaną glukozę przed ciążą i teraz i zarówno przed jak i teraz źle się czułam tyle tylko że teraz byłam w domu, a wyniki za każdym razem były bardzo dobre.

olcia fajnie, że w końcu czułaś się dopieszczona i o zgrozo ten lekarz chciał ci założyć pessar za 400zl na grzybicę:-( Dobrze że tego nie zrobił. A teraz grzecznie leż do poniedziałku i oby nie było skurczy za dużo:))

Awieć na razie bez pessara bo mam grzybice i trzeba ja najpierw wyleczyc, szok ze wczoraj lekarz się tego nie dopatrzył. Pozatym jestem bardzo zadowolona z wizyty w końcu czuję się zaopiekowana dostałam nospę pod język, magnez, globułki cloctimazolum i probiotyk. zrobiła mi usg szyjki i faktycznie też zaleca pessar zrobiła usg dzidziusia takie dokładne sprawdziła wszystkie narządy no i potwierdziła dziewczynkę:tak: i to dużą dziewczynkę 1.775g co by odpowiadało 31 tyg.. przepisała mi globulki na 6 dni i w pon. mam przyjś na założenie krążka. mam obserwować skurcze jak będzie więcej jak 2 na godzinę to idę do szpitala i poda mi leki na rozwinięcie płuc. do pon. mam leżeć . no i dzidzia sie znowu obruciła pośladkowo.

Marcia- ja tez brałam Rennie w ciąży z Alanem.

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj dziewczyny.

super wieści i Bogu dzięki, że poszłaś jeszcze do innego gina

reklama
Ola całe szczęście, że poszłaś do tej kobiety, bo tamten lekarz to chyba mocno niedouczony, ciarki przechodzą aż jak ginekolog może nie zauważyć grzybicy i chcieć na to zakładać pessar. widać, że ta kobieta konkretna, zaopiekowała się Tobą tak jak powinna, jesteś w dobrych rękach :) teraz już wszystko będzie dobrze :) no i gratuluję dużej dziewczynki :D

dagmar jak to skręcasz łóżeczko?? Ty nie miałaś siedzieć na pupie i odpoczywać?? ;)

Do góry