reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Eh jakis ciezki dzien dzisiaj. Viltutti a mialas badana dzisiaj szyjke???? Koniecznie zrob wszystkie badania jak Ci gin kazal. A bierzesz jakies leki na te skurcze?

Lizzy no to duza dzidzia Ci rosnie. No ale skoro cc planowana to nie ma wiekszego znaczenia.

Ja zaczynam sie stresowac jutrzejsza wizyta. Skurcze troche dokuczaja a teraz wieczorem cos brzuszek pobolewa i w dole przy szyjce tez. A nawet nie wiem czy mi usg bedzie jutro robila bo to roznie bywa. A chcialabym zobaczyc synusia chociaz na chwile i wiedziec jaki duzy jest. Kopie juz bardzo wysoko i wydaje mi sie ze macice mam wyzej niz wskazuja na to tygodnie dlatego tym bardziej jestem ciekawa wymiarow.

Ostatnia edycja:
reklama
Madziu a masz tam lekarza czy tak z ulicy że tak powiem?

Z ulicy właśnie i tym bardziej byłam mile zaskoczona
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
, naprawdę sporo osób co tam rodziło niedawno bardzo chwaliły sobie a po remoncie sale wyglądają prawie jak pokoje hotelowe
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
... Wiesz zawsze można trafić na jakąś dziwną położną co jej się nie chce ale w razie co zapowiedziałam mężowi, że jak trafi mi się niemiła położna to ma iść i wykupić jakąś co by się mną normalnie zajęła
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Niestety, brzuch mi nie twardnieje z nerwów, bo obserwuję to zjawisko już od kilku tygodni i pojawia się niezależnie od niczego. Leków żadnych też nie biorę, przez ostatnie kilka dni łykałam 1 tabletkę magnezu dziennie, ale wiem że to co najwyżej mogłoby maskować objaw, a nie przyczynę zjawiska, bo nie mam innych skurczów w mięśniach. Gin kazał mi łykać nospę albo buscopan 2xdziennie.
Badał mnie ginekologicznie więc pewnie rzucił okiem na szyjkę czy prześwitów do młodego nie mam.
Byle jeszcze 8 tygodni wytrzymać...
Chociaż niezbyt przejęłam się to wizytą i jego gadaniem, prawdę mówiąc :/

Viltutti no ja mam nadzieję że to nic takiego i że faktycznie wytrzymasz jeszcze 8 tyg ale badania i tak trz3ba zrobić:))

Hej Laseczki!
Adela, śliczny maluszek:-)
Viltutti - magnez warto łykać dla zdrowia, a moze to nie skurcze tylko bolesne napinanie się macicy przy ruchach młodego? Tak czy siak, badania warto zrobić i już. Tym bardziej, ze usg i tak jest zalecane w 30 tyg ciazy. A jeśli chodzi o ktg, to u mnie skurcze w czasie trzeciego porodu zanikały w pozycji leżącej... Miałam tylko jak stałam lub siedziałam, wiec na zapisie z porodówki nie ma skurczy :baffled::baffled::baffled:

Robiłam, jak wcześniej pisałam, obciążenie glukozowe. Wyniki wyszły dupne, bo wychodzi na to, ze jednak nie są za dobre, nie moge mieć za dużych przerw w jedzeniu, ale więcej dowiem się jutro. Dla przypomnienia: na czczo 73, po godzinie 60 (poniżej normy), a po dwóch 93. W dodatku zadzwonili z laboratorium, ze morfologię muszę powtórzyć, bo skrzep się zrobił w probówce, więc zaraz pędzę na kłucie. A do tego wyszły ślady leukocytów i krwi w moczu. No i tak to laseczki wygląda. No kurka pod górkę jakoś.A wracając do cukru, to moje samopoczucie ma odzwierciedlenie w wynikach. Po słodkim śniadaniu, tak jak po gluzkozie, zaliczam zjazd na 1,5 godziny - spać mi się chce i mi słabo... Z tym, ze nie mdli, tylko mam wstrętne zimne poty, ble...

Viltuttli trzymam kciuki, żeby na wizycie wszystko się wyjaśniło. I oczywiście mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.

Jotemka nie znam się na tym, ale może Twój organizm tak reaguje na cukier i nie powinnaś mu go za dużo dostarczać.
Również trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

Ja jutro idę na glukozę :baffled:

Jotemeczka no faktycznie dziwne te Twoje wyniki...
Nie bardzo się na tym znam ale biorąc jeszcze wyniki moczu pod uwagę to faktycznie przydałaby się wizyta kontrolna. Oczywiście będę trzymała kciuki za pozytywne wieści:))

Edysiek a Tobie nie zazdroszczę glukozy ale dasz kobieto radę:))

Mnie ogarnia stres przedwizytowy, chociaż mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
Aaaaa miałam iść na 14.15 ale właśnie do mnie moja gin zadzwoniła czy mogę być za pół godziny!! No to lecę!!!!!!

reklama
Do góry