reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

A ja uważam, że jeśli je się normalnie, tak jak przed ciążą a waga bezsensownie i w galopującym tempie wzrasta, to po porodzie tak samo z niczego będzie leciała w dół.
Co innego jeśli ta waga wzrasta bo się wpierdziela jak nawiedzona... to w takim wypadku każdą fałdkę trzeba przełknąć z kolejnym kęsem ciasteczka ;)

reklama
Viltuttti, ten mój lekarz to nawet opierniczał za dużą ilość owoców, a w ciąży chodziłam latem wiec trudno było owoców nie jeść. A co do wagi to naprawdę indywidualna sprawa. U mnie w każdej ciąży inaczej i każdy brzuch inny.

Jotemeczko dlatego nie przejmuję się tym co mówi lekarz odnośnie mojej wagi:) Jest bardzo dobrym specjalistą ale i chyba dużym estetą bo też bardzo go drażni moja dosyć spora i nie powiem mało atrakcyjna blizna po 2 operacjach na biodro. Nawet zaproponował mi że coś zaradzimy po porodzie na to ale ja nie mam zamiaru tego ruszać:) Mam to od dziecka i niech tak zostanie tym bardziej że tego nie widać:)) A wracając do wagi to póki jem normalnie, Kubuś jest zdrowy i ja też to nie bede sie ograniczac;)

kroczek super podejście do sprawy :) zgadzam się z Tobą w 100% :) dopóki maluchy są zadowolone a jak widać po tym jak pięknie rosną, są to wszystko jest super ;)

Ja już po wizycie.

wszystko jest ok. Synuś ułożony miednicowo, szyjka 3,6 cm( ale ja z natury mam taką), twarda, zamknięta, więc wszystko ok.
Cukrem mam się nie przejmować bo mam 7,67 a martwić powinnam się gdybym miała ok 11. Z tym, że mam ograniczyć słodycze, soki i białe pieczywo-czyli na dobre mi to wyjdzie-nie pójdzie w boki hahah
Aaaaaaaaaaaaaa i celibat mamy w końcu zniesiony bo łożysko pięknie się podniosło o ok 1,5 cm:tak:;-)

I przytyłam 1,6 kg, a łącznie 4,7 kg.
Mój gin też ma obsesję na punkcie wagi:tak::tak:Ale mnie to odpowiada, bo przynajmniej ograniczam słodycze, a teraz mam z nich zrezygnować, więc mam nadzieję, że już dużo nie przytyje:-D

Ostatnia edycja:
Truskawkowa super że wszystko w porządku i że celibat zniesiony:)) Mnie strasznie tego brakuje ale cóż nie mam co liczyć na przyzwolenie:)) pochwal się ile synuś waży:))

polisia- gratuluje udanej wizyty

Joluuatto- fajną masz lekarke ze Cię potrafi tak uspokoić. Przecież dla nas teraz najwazniejszą rzeczą jest zaufanie do lekarzy.

Nina- twoje wizyty wyglądają dokładnie tak samo jak moje w UK w 1 ciąży tylko że mnie nawet nie ważyli, a powiem Ci ze ciąża z Alanem była dla mnie mniej stresująca niż ta obecna gdzie badaja co mogą wzdłuz i wszerz,:tak:

Adela- absolutnie Tak dla przezroczystego brzucha:-)

Truskawkowa- super wiadomości oby tak dalej, a zniesienia celibatu zazdroszczę:sorry: u nas nadal obowiazuje i juz mi się głupio pytać na każdej wizycie.

Kroczek- mi też położna na kazdej wizycie zwracała uwagę że za szybko tyje ale lekarka mnie uspokoiła ze jest ok więc tak jak mówisz gusta innych a niekoniecznie to musi być prawda,

reklama
kroczek- nie wiem ile mały waży bo gin zbadał mnie ginekologicznie, a usg zrobił tylko aby sprawdzić łożysko-nie chciał męczyć małego, a ja nie nalegałam. Za miesiąc będzie dokładne usg to wtedy będę wiedziała więcej. Jeszcze tylko pogadałam o cc-jak będzie dobrze, to zrobi ok 39-40 tyg:tak:

Madziolina za bardzo nie poszalejemy bo mąż jutro jedzie do Holandii i wróci pod koniec lutego:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry