Evelinkaaa
Fanka BB :)
Aniołku śliczne zdjęcie i same dobre wieści SUPER !! :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
L-oka Z tego co wiem to w Twoim przypadku wystarczy uwazanie na to co sie je i bedzie ok. Moja dzidzia ma powiekszona tarczyce i ja nie moge nic zrobic. Nic. Nawet moj lekarz napomknal cos, ze dziecko moze miec na tyle powiekszona tarczyce, ze bedzie miec odchylona glowke do tylu. Mysl o tym mnie paralizuje. Daj Boze, ze u nas tak nie bedzie! Trzymam kciuki za Ciebie. P.S. Moja kolezanka to pomimo zoltej kartki od lekarza to kiepsko sobie diete brala do serca :/ (urodzila zdrowe dziecko ale duze (to chyba ma zwiazek z cukrzyca ciazowa))
Witajcie,
ja juz po wizycie. Z Maluchem wszystko w porzadku. Jest spory i wazy juz 706 gramów Lekarz bardzo dokładnie go zbadał, nawet raz dostał kopniaka jak go naciskał. Mały bardzo ruchliwy, ciagle zmieniał połozenie. Ze mna tez w porzadku - mam na mysli szyjke, łozysko itp.
No a co do cukrzycy to lekarz mnie nieco uspokoil - powiedzial ze podwyzszony wynik zeby traktowac jako zolta kartke, bo nie jest on jeszcze bardzo zły. I wysłał mnie do diabetologa. Niestety wolny termin mam dopiero na 16 stycznia, zobacze co da sie zrobic zeby ta wizyte przyspieszyc.A ja juz sobie posciagalam diety i od niedzieli zaczynam je powoli wdrazac. Trzymajcie za mnie kciuki
A to nasz synek:
Zobacz załącznik 601122
Witam
Dziś zrobiona nareszcie krzywa cukrowa :-)
Byłam potem na IP bo niepokoi mnie szyjka a ginekolog nie ma do 8 stycznia, a mojej do 10. Tak więc szyjka 21mm, zamknięta bez rozwarcia. Lekarz delikatnie zbadała wziernikiem a potem usg dopochwowe bo nie podobał się wynik, Mam też słabe wyniki morfologii bo dziś robiłam i po 1 godzinie (!!!) miałam wynik morfologii zaskoczona byłam że tak szybko ambulatorium zrobiło, ale że 2 godziny czekałam na cukier to akurat starczyło im czasu by wyniki oddać. Czy 21 mm to bardzo mało? Ja nie wiem, jedynie co lekarz kazała się oszczędzać, dała mi żelazo zwiększoną dawkę wcześniej 1 tabletkę brałam teraz 2 plus falvit.
Cieszę się że się udało na IP zaoszczędziłam tym sposobem na usg prywatnie bo moja gin wraca 10 stycznia.
A teraz idę zrobić sobie kanapkę z natką pietruszki podobno dobra na anemię. Dostałam tez od rodziny sokowirówkę także walczymy z anemią
Pozdrowienia dla wszystkich