reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Witam - my już po naszym połówkowym usg i wszystko jest w jak najlepszym porządku!!!!:-):-)
Bejbik pięknie urósł, oczywiście lekarze tutaj raczej nie podają wszystkich wymiarów, ale pani doktor mierzyła wszystko, głowkę, nóżki, rączki i z wymiarów wychodzi 20t4d czyli idealnie. Maleństwo waży 378g!!! Narządy na swoim miejscu, serducho piękne, dzieciak wywijał nogami jak szalony. Łożysko wysoko, pani doktor pomierzyła nawet wody płodowe i jest idealnie:-)
No i oczywiście wieść najważniejsza, czyli moje przeczucia i Dagmar (bo kiedyś pisała) okazały się błędne i będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ!!!:-D:-D:-D
Oczywiście pani doktor powiedziała, że pomyłki zawsze się zdarzają i nie weźmie odpowiedzialności za zakup samych różowości;-)

Uff normalnie napięcie opadło:

Mam dwa zdjęcia
1.jpg 2.jpg

Czas zmienić kolor suwaczka :-D

Witam ..byłam wczoraj u gina i uff wszystko jest na dobrej drodze.Malutka rośnie i ja też hi hi.Lekarz zmniejszył mi dawkę duphastonu z 3 do 2 dziennie.Jestem coraz bardziej dobrej mysli.

Witam po długiej nieobecności :-)

Gratuluje dziewczynki udanych wizyt i wspaniałych maluszków :-)

Ja wczoraj byłam na USG połówkowym, maluszek rozwija się bardzo dobrze :-D no i jest potwierdzona dziewczynka :-D:-D:-D więc jest mała księżniczka :-) mąż się śmieje że teraz zacznie się szał zakupów a potem rozpieszczanie :-p
Jedyne czym się martwię to wyszło na badaniu że malutka ma owiniętą pępowinę dookoła szyjki dwa razy, lekarz mówi żeby się nie martwić bo teraz nic się jej nie stanie a może sam się odplącze jak dalej będzie tak fikać koziołki. Tylko teraz trzeba to monitorować i przed porodem sprawdzić czy coś się zmieniło bo jak nie to wtedy czeka mnie cesarka. No cóż zobaczymy najważniejsze ze teraz wszystko jest dobrze i niech tak zostanie do końca :-D

A oto nasza maleńka Niunia :-)

Zobacz załącznik 596160 Zobacz załącznik 596161

Dziękuję,wszystko w porządku. :-) Synuś waży 470g i jest strasznym wiercipiętą - a na początku zapowiadał się na takiego spokojniutkiego. :-D Uciekał przed lekarzem,haha. ;-) Facet powiedział,że za Nim nie nadąża. :-D
Wszystkie wymiary,pomiary są w super porządku. :-)

A teraz bye do 9.12.,bo wtedy mam wizytę u swojej ginekolożki. :-D

Dziewczyny gratuluję super wieści!!! Więc mamy kolejne dwie dziewczynki i chłopczyka:-) Super!!!! Evelinkaaa piękne zdjęcia, aż ,i sie pychol do nich śmieje, a pępowiną się nie pzrejmuj, dobrze, że lekarz zauważył tak wcześnie i teraz będzie można monitorować czy się mała odplącze

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 204
  • 2.jpg
    2.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 188
Witam - my już po naszym połówkowym usg i wszystko jest w jak najlepszym porządku!!!!:-):-)
Bejbik pięknie urósł, oczywiście lekarze tutaj raczej nie podają wszystkich wymiarów, ale pani doktor mierzyła wszystko, głowkę, nóżki, rączki i z wymiarów wychodzi 20t4d czyli idealnie. Maleństwo waży 378g!!! Narządy na swoim miejscu, serducho piękne, dzieciak wywijał nogami jak szalony. Łożysko wysoko, pani doktor pomierzyła nawet wody płodowe i jest idealnie:-)
No i oczywiście wieść najważniejsza, czyli moje przeczucia i Dagmar (bo kiedyś pisała) okazały się błędne i będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ!!!:-D:-D:-D
Oczywiście pani doktor powiedziała, że pomyłki zawsze się zdarzają i nie weźmie odpowiedzialności za zakup samych różowości;-)

Uff normalnie napięcie opadło:

Mam dwa zdjęcia
Zobacz załącznik 596285 Zobacz załącznik 596286

Czas zmienić kolor suwaczka :-D

Dziewczyny gratuluję super wieści!!! Więc mamy kolejne dwie dziewczynki i chłopczyka:-) Super!!!! Evelinkaaa piękne zdjęcia, aż ,i sie pychol do nich śmieje, a pępowiną się nie pzrejmuj, dobrze, że lekarz zauważył tak wcześnie i teraz będzie można monitorować czy się mała odplącze

Rany!!!! Mogę zmienić kolor suwaczka, cóż za odkrycie :D :D :D

ale fajnie.
Ty to się dopiero musisz cieszyć :D

Evelinkaa słodka fotka. Trzymamy kciuki, żeby panienka fikołki fikała i się rozplątała z tej pępowiny

Agutka gratulacje, czyli komplet będzie w domu:tak:

Ja wczoraj u swojego gina byłam, wszystkie badania ok, szybkie usg zrobił, chłopca ewidentnie tam nie widać, dwóch lekarzy mówi to samo, więc spokojnie różowatości mogę kupować.
Ciśnienie miałam kosmiczne, najlepsze jest to, że w domu jak mierzę to zawsze mam wręcz niskie, a u niego taki kosmos wychodzi, że szok. powiedział, że stres stresem, ale to jest znak, że organizm nieprawidłowo reguluje to ciśnienie, za parę tygodni może to być problem i mam brać leki niestety.
Dał mi już L4, więc w pracy melduję się w okolicach czerwca 2015:szok:, science fiction normalnie

Evelinkaa słodka fotka. Trzymamy kciuki, żeby panienka fikołki fikała i się rozplątała z tej pępowiny

Agutka gratulacje, czyli komplet będzie w domu:tak:

Ja wczoraj u swojego gina byłam, wszystkie badania ok, szybkie usg zrobił, chłopca ewidentnie tam nie widać, dwóch lekarzy mówi to samo, więc spokojnie różowatości mogę kupować.
Ciśnienie miałam kosmiczne, najlepsze jest to, że w domu jak mierzę to zawsze mam wręcz niskie, a u niego taki kosmos wychodzi, że szok. powiedział, że stres stresem, ale to jest znak, że organizm nieprawidłowo reguluje to ciśnienie, za parę tygodni może to być problem i mam brać leki niestety.
Dał mi już L4, więc w pracy melduję się w okolicach czerwca 2015:szok:, science fiction normalnie

no to odpoczywaj i pilnuj tego ciśnienia :)

Dagmar - cieszę się bardzo, i mimo że ten chłopak jakoś mi od początku tkwił w głowie, to jak dowiedziałam się że będzie córeńka to mi się troche oczy spociły:-D:-D.

Dagmar - cieszę się bardzo, i mimo że ten chłopak jakoś mi od początku tkwił w głowie, to jak dowiedziałam się że będzie córeńka to mi się troche oczy spociły:-D:-D.

Nie dziwię się :) Ja głupia baba się prawie poryczałam a to 4te dziecko :D
Ty w ogóle jesteś dzielna kobieta. Ja bym po 2 niepowodzeniach wymiękła a ty miałaś siłę walczyć, pełen szacun.

o jaki suwczek wyczarowałaś :)

reklama
Madzikm, Madzia ciosek gratuluje pomyślnych wizyt i kobietki znów się pojawiły:) Serce rośnie od takich dobrych wieści:)

A ja się zapisałam do gina w Częstochowie na 6 grudnia:) Podejze m8jego mal6szka bo leniwy cos ostatnio:) Tylko sporadycznie da o sobie znać i
to tak lekko że zastanawiam się czy to on:)

Do góry