reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny gratuluę wizyt. Pewnie juz niedługo wszystkie bedziemy po połówkowym. Ja jutro na 13 i mam mega stresiora.

Emilka-na pewno wszystko ok. Skoro USG w 13 tyg. wyszło w porządku to na pewno teraz to nic powaznego. Gratultję synusia ale będzie rodzynek rozpieszczany przez siostry.

reklama
No mam nadzieje dziewczyny, że to tylko efekt mojej choroby. Kość nosowa jest, serduszko ok więc ryzyko to 1%. Piszą, że jeśli nie ma innych nieprawidłowości to będzie ok.
Z pierwszym usg jest taki problem że byłam u innego lekarza. Badanie trwało 3 min. ale nie stwierdził żadnych nieprawidłowości (tylko pytanie czy ich faktycznie nie było)-straszny dupek, nie wiem jak można być takim ignorantem. No ale lekarze myślą, że jak na NFZ to wszystko mogą

Dagmar nie chciałamCię zmartwić:)) Ja z Was najmłodsza z ciążą chyba jestem tzn ciąża najmlodsza bo ja to juz nie:-D Ale czułam Młodego już na pewno kilka razy ale sporadycznie jak się najwidoczniej bardzo rozpędzi:))
An fotografia to gratuluje córy:)

Kurcze ja już mam wrażenie, że ten omłot od dzidzi zbieram z miesiąc ;)
naprawdę się wystraszyłam :D

My już po:) Beczałam w drodze na wizyte bo mąż nie dojechał i miałam już wszystkiego serdecznie dość. A później pobeczałam się jak okazało się, że po 2 babkach będzie Synek:)
Waży 363 gr, ma 14 cm jeśli dobrze się dopatrzyłam, klejnoty wywalił i raczej nie ma możliwości pomyłki. W badaniach wszystko wyszło ok oprócz jednego, wyszedł jeden marker wad genetycznych, ognisko hiperehogeniczne w serduszku. Wystraszyło mnie to, mąż jak się dowiedział też się przejął bo zdarza się to u dzieci z ZD. Ale pani dr uspokoiła mnie, że jeśli nie ma innych markerów, nieprawidłowości w budowie czy wady serca to raczej ZD wykluczony. Muszę wierzyć że tak będzie. Czytałam na necie, że jest to niewielkie zwapnienie i pojawia się często po infekcji u matki i najczęściej szybko zanika. Pozostaje tylko wierzyć, że nie będę w tym 1% możliwości ZD i wszystko będzie ok.

No to gratuluję :)
Co do męża to daj mu w nos za karę i niech okna myje :)
Co do ogniska, to ja też słyszałam, że to częste i znika, więc myślę, że będzie ok :)

Dziewczyny gratuluę wizyt. Pewnie juz niedługo wszystkie bedziemy po połówkowym. Ja jutro na 13 i mam mega stresiora.

Emilka-na pewno wszystko ok. Skoro USG w 13 tyg. wyszło w porządku to na pewno teraz to nic powaznego. Gratultję synusia ale będzie rodzynek rozpieszczany przez siostry.

No to czekamy i powiedz tam, że bez płci nie wychodzisz, bo ja ją muszę znać :D :D :D

Cześć dziewczyny, przepraszam ale dziś tylko na chwilę wpadam, bo nieprzytomna jestem.

Ermilka, powiem Ci, że jak miałam połówkowe w zeszłym tygodniu, to dr też u mojej córci wykrył to ognisko, nazwał to "białą plamką", to na pewno jest to samo. Powiedział, żebym się nie przejmowała, bo to nic nie oznacza, podobno kiedyś lekarze twierdzili, że to może wskazywać na jakąś trisomię, ale od dłuższego czasu ta teoria już jest nieaktualna. W sumie dopóki o tym nie napisałaś, to nawet przez chwilę się nie przejmowałam tą plamką:) Będzie dobrze, zobaczysz, będziemy miały zdrowe dzidzie :)

Patuśka, pocieszyłaś mnie:-) Czytałam jeszcze trochę wczoraj i to ponoć u nas lekarze wiążą to z ZD, w literaturze brytyjskiej nie kładą na to nacisku, traktują to jako odbicie promieni usg od niewielkiego zwapnienia. U dzieci z ZD występuje to tylko też w niewielkim procencie (2-5%), częściej lekarze zauważają nieprawidłowości w budowie, np.stopy (duża odległość między dużym palcem a innymi) itd. Wywody naukowe tu pisze ale chyba sama chce siebie tym uspokoić bo nie chce teraz czekać i zastanawiać się czy dziecko urodzi się zdrowe. Pani dr powiedziała mi, że marker będzie w opisie wyszczególniony ale żeby nie kłaść na to nacisku lekarzom bo wg niej dalsza diagnostyka jest zbędna

Patuśka, pocieszyłaś mnie:-) Czytałam jeszcze trochę wczoraj i to ponoć u nas lekarze wiążą to z ZD, w literaturze brytyjskiej nie kładą na to nacisku, traktują to jako odbicie promieni usg od niewielkiego zwapnienia. U dzieci z ZD występuje to tylko też w niewielkim procencie (2-5%), częściej lekarze zauważają nieprawidłowości w budowie, np.stopy (duża odległość między dużym palcem a innymi) itd. Wywody naukowe tu pisze ale chyba sama chce siebie tym uspokoić bo nie chce teraz czekać i zastanawiać się czy dziecko urodzi się zdrowe. Pani dr powiedziała mi, że marker będzie w opisie wyszczególniony ale żeby nie kłaść na to nacisku lekarzom bo wg niej dalsza diagnostyka jest zbędna

Ermilka, będzie dobrze. Zobaczysz, trzymaj się tego :-) I gratuluję syneczka. Dziedzic będzie ;-)

Ola, no to czekamy na wieści o maluchu!!!!!

reklama
Do góry