reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, badania, USG

reklama
Basia powiem Ci, że ja urodziłam się 2 dni po terminie, a ważyłam 1900 g. Moja Mama się trochę martwiła, a ja byłam zdrowa jak rybka. Nie martw się na zapas to naprawdę może być taka uroda maleństwa i wcale nie oznaczać, że coś jest nie tak.

Ja też liczę, że mój chłopiec będzie wysoki po tacie, na razie ma długie łydki ;)

Nie ma, nie ma. Mój mąż ważył też mniej niż ja podczas porodu :) Ja myślę, że nasz Kuba dociągnie to ok 3,3kg w czasie porodu. Tak bym chciała :) ale ja to sobie mogę chcieć, ten rojber pewnie myśli inaczej.

Moja córa wychodzi że wymierzy 171cm w wieku 18 lat, czyli podobnie jak ja ;)

Mój mąż urodził się 1ego dnia 9ego miesiąca, czyli ok. miesiąc przed terminem i ważył przeszło nieco 3 kg, także do terminu by jeszcze ładnie dociągnął, za to ja terminowo i jakieś 3200 także tak w miarę. Liczę, że nasza malutka też będzie coś koło 3,2-3,3 ważyć, już teraz ma 2,3.

Basia nic się nie martw na zapas, córcia będzie drobna po mamusi po prostu, trzeba być dobrej myśli i zaufać lekarzom, najważniejsze że jesteś monitorowana i nic lekarzom nie umknie :)

Byłam dziewczyny na ktg , skurczy nie wykazało wiec dobrze . Krążka jednak dziś mi nie wyjęła -powiedziała ze na kolejnej wizycie tzn. 8 kwietnia. (Kiedy już będę miała wynik gbs, wymazu - dziś niestety jeszcze nie było i crp )

Mój mały leży jak zygzak. Główkę ma na dole z lewej strony , pupke ma na wysokości pępka z boku prawej strony zaś nóżki ma pod rzebrami z boku z.lewej strony :p

Wagi nie znam powiedziała ze rośnie prawidłowo .

reklama
No ja zdziwiona nie byłam, moja waga urodzeniowa 4450, mąż 4500, synuś przenoszony 42t6d 4800g. Date cc mam na 39 tydzień wiec może nie pobije brata:wink:

Do góry