reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
na wizycie ok maly ma ok 3 kg wiek ciazy jak OM czyli teraz jest 37+5. jak do 5 maja nic sie nie wydarzy to wtedy wizyta i skierowanie na cc. czyli max za 2 tyg synus bedzie na swiecie
ale ci fajnie
a_aparatka
Fanka BB :)
Fajnie byc juz tak daleko :-) Ja poki co odliczam do 34 tc, bo w szpitalu skonczonymi operuja.
bobofrutek
Julisiowa mamunia :)
dzieki dziewczyny
jutro jade rano do szpitala ale tylko na badania krew mocz i gbs ( paciorkowiec)
dagos gbs to wymaz z pochwy na obecnosc bakterii paciorkowca. jesli jest dodatni to min 4 godz przed porodem musi byc podany antybiotyk matce. jesli sie nie zdazy albo cos innego to dziecko sie bada na obecnosc paciorkowca bo poprzez przechodzenie przez kanal rodny moze zarazic sie ta bakteria
jutro jade rano do szpitala ale tylko na badania krew mocz i gbs ( paciorkowiec)
dagos gbs to wymaz z pochwy na obecnosc bakterii paciorkowca. jesli jest dodatni to min 4 godz przed porodem musi byc podany antybiotyk matce. jesli sie nie zdazy albo cos innego to dziecko sie bada na obecnosc paciorkowca bo poprzez przechodzenie przez kanal rodny moze zarazic sie ta bakteria
bobofrutek
Julisiowa mamunia :)
margo ja mialam w ciazy z julka i teraz tez. jesli masz miec cesarke to chyba nie ma znaczenia bardziej jak rodzi sie naturlanie to ryzyko zakazenia jest. wg mnie lepiej miec to badanie i miec spokojna glowe podczas porodu
reklama