reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
a_aparatka to okropne co Cię spotkało .Idź może do innego lekarza mojej bratowej mówili na USG ,że dziecko ma wodogłowie i wadę genetyczną a urodziło się zdrowe.

Aparatka, a konsultowałaś to z innym lekarzem? Znam z innego wątku dziewczynę, u której przezierność karkowa była ok. 5, test pappa 1:9, później pojawiły się torbiele na karku, miała aminiopunkcję po której lekarze wykluczyli zespół Downa i podejrzewali zespół Noonan, około 20 tc okazało się, że malutka ma powiększone komory mózgowe... i wiesz co? Mała jest zdrowym maluchem - naszym największym forumowy cudem z wątku cpp. Mam nadzieję, że mama małej nie będzie zła, że przywołuję tutaj jej historię, ale chcę powiedzieć Ci, że czasami lekarze i te wszystkie wyniki się mylą. Nie piszę tego żeby robić Ci nadzieję, ale może choć odrobinę będzie Ci lżej, że są podobne przypadki, które okazują się błędną diagnozą.

Lekarz u którego robiłam jest jednym z lepszych specjalistów w Poznaniu, w poniedziałek ide jeszcze do gin prowadzącej i do niego jeszcze raz. A pożniej aminopunkcja w szpitalu na polnej - tak więc wiele różnych konsultacji przede mną. Obawaiam się jednak że NT 8 mm to nie jest małe ryzyko a już naprawde ogromne. Myślę że czeka mnie co najmniej miesiąc niepewności... :(

reklama
Do góry