reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Winki no piękna malutka
rurka ja też nie umiem obsługiwac chłopca. Kiedyś miałam taką sytyuację byłam z małą na placu zabaw, moja miałam może póltoraroczku jeszcze pampers no i widze przyszedł chłopiec tak ze 3 latkai się wygina a był z siostrą 6lat no więc mówię chyba bratu chce się siusiu a Ona się pyta a ten że nie zdjął buty no i do piachu nagle patrzę i cały mokry, mówię musisz do domku no akurat wyjżał Jego tatuś więc mówię chłopiec się siusiał chciałam pomóc ale sama mam dziewczynkę więc nie wiedziałąm co i jak:) no a zdrugiej strony jakbym mu starłam się pomóc to jeszcze by mnie posądzili o molestowanie.

reklama
Emotion -jak twoja przeziernosc dzisiaj? W sensie dzidzi oczywiscie :)

Ja juz po. Wszystko ok. Przeziernosc 1.1mm i widoczna kosc nosowa. wymiarowo zgadza sie dokladnie co do dnia. Pani miala dosc dobre usg i juz dzis na 99 % powidziala mi ,ze to DZIEWUCHA:: Jestem w mega szoku. Moj maz ma dwoch synow z poprzedniego malzenstwa i jednego ze mna. Wszyscy nastawialismy sie ze chlopak. A tu prosze. Wciaz nie moge sie otrzasnos. NIe umiem obslugiwac dziewczynek.

Przedstawiam pania maja cudowna ,koszmarke Lilly
Zobacz załącznik 596705 Zobacz załącznik 596706

piekne zdjecia ... te obrazy z usg sa naprawde cudne ...

no i nie powiem mega odwazna pani doktor ze z taka pewnoscia mowi o dziewczynce ...

Gratuluje, sliczna dziewuszka :)
mowisz ze ty dziewczyn nie umiesz obslugiwac a jachlopcow, pamietam jak zostalam z chrzesniakiem parodniowym i dzwonilam do siostry pytac w ktora strone kladzie sie siusiaka w pieluszce to smiala sie u lekarza jak glubia bo glosno mi odpowiedziala ze przeciez nie bedzie robil z pepka basenu :)
Moj maz liczy na chlopaka, ale jeszcze usg przed nami:)

Noi w koncu ja .
Wczoraj zrobilam sobie prezent i byla na usg.
Oczywiscie poszlam w bojowym nastroju, bo przypuszczalam ze bedzie ten sam faciu co ostatnio.. i sie nie mylilam. juz siedzac ood gabinetem poznalam po glosie.

Weszlam do gabinetu a ten taki mily ze masakra jakas - od razu powiedzial ze nie ma co si meczyc i ze zrobimy 'brzuszne' usg. Ogolnie NIC nie powiedzial na temat mojej wagi, jedynie na poczatku 'no tu mam troszke tkanki tluszczowej ale damy sobie rade' i tyle!!
--- podejrzewam ze jego nastawienie zmienilo sie bo maz stal metr za nim ;-) :-D

A co u dzidzi?
Ma 6,5 cm
Serducho bije 161/minute
Przeziernistosc 1,8 (z 3 pomiarow zapisuje najwyzszy - tak to bylo jeszcze 1,6 i 1,7)

Raczki nozki sa, machajace :-)
Do tego mozg/czaszka, brzucho/zoladek i pecherz w normie /to sprawdzal/

Pokazal program na pidstawie ktorego szacuje ryzyko zaspolu downa, edwardsa i patau.
Naprzyklad jako 27 letnia biala kobieta wchodzac do gabinetu ryzyko zespolu downa wynosi 1:853, to po badaniu zmniejsza sie jyz do 1:9743
I tak mam wyliczone wszystkie 3 zespoly.

Dzidzia bardz zniecierpliwiona, kopala, lapala sie za glowe, wiercila co chwila.
Mam kilka fajnych fotek, niestety z tableta nie dodam.

Noi chyba na tyle by bylo?
Aha nie spytalam o plec bo bylam oszolomiona tym jaki byl mily :p mi cos tam dyndnelo miedzy nogami /wiem jak i co z usg siostry i kolezanki/ no ale nic na pewno :-)

reklama
emoticon co Co nasi mezczyzni robia z lekarzami :p az sie grzeczni robią :p dlatego porod rodzinny to jest to! jak kobieta nie ma sily sie domagac tego co jej sie nalezy to facet o to zadba :D hehehehehe fajnie ze dzidzius zdrowy, a to dyndajace miedzy nogami hmm moze pepowina? a chcielibyscie chlopca? :)

Do góry